Radno vrijeme: Pon-Pet 09-18h, Sub 10-14h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440

Top
 

Zanzibar i safari Tanzanijom

Zanzibar i safari Tanzanijom

1299€ po osobi

Zanzibar putovanje vas vodi u legendarni arhipelag u Indijskom okeanu, koji se sastoji se od ostrva Zanzibar (Unguja), Pemba i nekoliko manjih ostrva. Nalazi se na oko 40 km od obale Tanzanije, čiji je sastavni dio i 6 ° južno od ekvatora, u istočnoj Africi. Glavni grad je Zanzibar i nalazi se na zapadnom dijelu ostrva. Poznat kao pravo globalno selo, za milenijume je privukao šareno, raznoliko, pomorstvo i sada mnogo putnika – ljude koji dolaze da otkriju, da trguju, da pobjegnu i da traže sreću, ljubav i prosvjetljenje, koji se druže i nalaze svoj dom ovdje. Blizina ekvatora čini Zanzibar, zaista, tropskom destinacijom, otvorenoj za turiste tokom cijele godine.

Zanzibar je egzotičan baš kao što zvuči! Ostrvo je živih boja, egzotičnog voća, bijelog pijeska, tirkizne vode, opuštanja i prije svega ostrvo začina (jedna od njihovih glavnih industrija zasniva se na proizvodnji karanfilića, muskatnog oraščića, cimeta i bibera). Zanzibar zovu Ostrvo Senzacija a ono to zaista i zaslužuje. Zanzibar je savršena ludorija koja razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

 • AFRIČKI DRAGULJ ZANZIBAR + SAFARI U TANZANIJI
 • GRUPNI ARANŽMAN SA POLASKOM IZ PODGORICE !!!
 • (AVIO PREVOZ SA TAKSAMA + SMJEŠTAJ U 1/2 SOBAMA + TRANSFERI+ VODIČ)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz (Podgorica – Zanzibar – Podgorica) sa svim taksama sa usputnim presijedanjima
 • Svi transferi prema programu
 • 11 noćenja sa doručkom u hotelu Tausi Palace sa 4* – www.tausipalacehotel.com
 • Organizacione troškove
 • Usluge vodiča za razglede prema programu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Trošak vize – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
 • Individualni troškovi
 • Napojnice
 • Fakultativni izleti ( Safari, Prison island, Farma začina, plivanje sa delfinima, Jozani šuma, Plavi Safari…)
 • Smještaj
 • Mjesto polaska
  Podgorica
 • Datum polaska
  24.01.2018.
 • Datum povratka
  06.02.2018.
 • Cijena aranžmana obuhvata
  Zanzibar i safari Tanzanijom
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN – PODGORICA – ZANZIBAR
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici dva sata prije leta. Let do Zanzibara sa usputnim presijedanjima (Beograd, Dubai)…
2
2. DAN – ZANZIBAR
Dolazak na Zanzibar. Transfer i smještanje u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: svahili, arapskoj, indijskoj ali i prisutan je uticaj zapadne kulture. Prvo ćemo se uputi prema Darajani pijaci, jer su upravo takva mjesta ogledalo života na ostrvu. Imaćemo priliku da vidimo Palatu Čuda, staru tvrđavu gdje su čuvani robovi dok se ne prodaju, Anglikansu crkvu…a u večernjim satima cemo se uputiti prema Fordohani pijaci kako bi probali neke od lokalni specijaliteta poput skoljki, dagnji, lignji, sabljarke, hobotnice…Povratak u hotel. Noćenje.
3
3. DAN – PRISON ISLAND (Changuu ostrvo)
Doručak. Predlažemo vam fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Imaćemo priliku da tokom obilaska vidimo prostorije koje su korišćene kao zatvor za kriminalce, a koje su kasnije pretvorene u prostorije za karantin za obolele od žute groznice. Ostrvo je i dom za džinovske kornjače koje mogu da porastu i do jednog metra i da žive duže od sto godina. Bila bi prava šteta ukoliko bi propustili da se okupamo na prelijepoj plaži ostrva i da ronimo i da istražimo morske dubine korlanog grebena. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN – FARMA ZAČINA
Doručak. Slobodan dan ili sledi poludnevni fakultativni izlet do farme začina gdje ćemo imati priliku da vidimo, osjetimo i probamo različito tropsko voće i začine kao što su crni biber, korijander, cimet, đumbir itd. Povratak u Stone Town. Mogućnost zajedničkog odlaska do kuće gdje je rođen Fredi Merkjuri, pjevač čuvene grupe Queen, a gdje se danas nalazi kafić po imenu Fredijeva kuća. Kafić se nalazi na samoj obali pa se sa terase pruža predivan pogled na luku i Indijski okean. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5
5. DAN – KIZIMKAZI / PLIVANJE SA DELFINIMA I JOZANI ŠUMA
Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta do ribarskog mesta Kizimkazi koje se nalazi na jugu ostrva i koje je mjesto gdje se nalaze nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine koji su veoma prijateljski i razigrani. Najbolji dio je uskočiti u vodu i plivati zajedno sa njima. Poslije plivanja i uživanja sa delfinima odlazimo do Jozani šume koja se prostire na preko 2500 hektara i koja je dom endemskih crvenih Colobus majmuna, ali je takođe i dom za preko 50 vrsta leptira, 40 vrsta ptica itd. Povratak u hotel. Noćenje.
6
6. DAN – SAFARI BLUE
Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Safari Blue. Kraća vožnja do ribarskog sela Fumba, odakle se otiskujemo prema moru u tradicionalnom brodu dhowe. Tokom izleta ćemo roniti i razgledati podvodni svijet, kupati se na pješcanom ostrvu, plivati u prirodnom bazenu… Posle toga ćemo otici do drugog ostrva, gde ćemo imati ručak, koji je tradicionalni na Zanzibaru: ribu, krabe, jastog, hobotnicu… Poslije toga u kasnim popodnevnim satima jedrimo prema Fumbi, odakle se vraćamo do našeg hotela. Noćenje.
7
7-12. DAN / STONE TOWN + DAR ES SALAM + SAFARI
Doručak. Naredna četiri dana ćemo se u potpunosti prepustiti čarima ovog rajskog ostrva… Bijela pješčana plaža, tirkizno plava boja vode… ili ukoliko ste za akciju predlažemo Vam trodnevni fakultativni izlet Dar es Salama + Safari u nacionalnom parku Mikumi. Mikumi se nalazi u kopnenom dijelu Tanzanije, na putu između Dar es Salaama i Iringa. Dobrodošli u kraljvstvo Lavova. Imaćete priliku da u divljini Mikumi-ja vidite zebre, žirafe, impale, krda goveda, gnijezda termita, gnuove, hijene, divlje mačke…a nadamo se i samog kralja i kraljicu…Lavove. Po povratku iz nacionalnog parka upoznaćemo se sa Dar es Salamom i probati raznorazno voće, povrće, kao i morske plodove na pijacama i restoranima ovog lučkog grada.
8
13. DAN - ZANZIBAR – PODGORICA
Doručak. Pakovanje stvari i obogaćeni novim iskustvom, napunjenih baterija krećemo prema aerodromu u popodnevnim časovima. Polazak aviona za Podgoricu sa pauzom na aerodromu Dubai… Hakuna matata :)
9
14. DAN - PODGORICA
Dolazak u Podgoricu i sa osmjehom na licu planiramo sledeću Guliverovu avanturu. Kraj programa!

Lokacija

Tausi Palace hotel 4* On se nalazi u širem centru i turističkom dijelu Zanzibara-a (Stone Town), u kome se nalaze tržnice, kafići i posjeduje mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Hotel posjeduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom. Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i posjeduju sat TV i wi-fi internet. Napomena: Hotel Tausi Palace koji se nalazi u centru Stone Town-a smo izabrali i preporučujemo ga ukoliko želite da kroz izlete upoznate cijeli Zanzibar, kao idealno locirani hotel, kao i zbog noćnih izlazaka i šetnji. Ukoliko želite poslednjih nekoliko dana da provedete na plaži u miru i tišini, možemo vam ponuditi nekoliko plažnih smještaja u zavisnosti od termina putovanja. Oko smještaja na plažama skoro da i ne postoji noćni život. Kontaktirajte nas za više informacija
 • U slučaju promjene cijene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promjeni cijenu aranžmana.
 • Agencija garantuje cijenu ukoliko putnik isplati cijeli iznos za avio karte. Nakon kupovine, karte je nemoguće refundirati.
 • Mogućnost plaćanja na rate !
 • Klima: Oktobar mjesec je jedan od najprijatnijih za boravak na Zanzibaru. To je period visoke turističke sezone. Prosječne temperature su od 25 - 32°C, a more je takođe lijepo i toplo sa temperaturom od 28/29°C. Lagani vjetar sa rijetkim kraćim pljuskovima.
 • Valuta: Tanzanija – Zanzibar - T. Šiling 1USD = 2,202,84 TZS; 1EUR= 2,385.84 TZS;
 • Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Guliver travel koja posjeduje licencu Ministarstva turizma broj 289.
 • Minimum za realizaciju je 10 putnika