Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Čarobna Toskana – Jesen 2019 – Siguran polazak !

Čarobna Toskana – Jesen 2019 – Siguran polazak !

199€ po osobi

Toskanu mnogi smatraju najljepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih varošica i sela… Toskana je naročito atraktivna zbog gradova izuzetne arhitekture, među kojima su najpoznatiji – Firenca, Sijena, San Điminjano… proglašeni dijelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prijestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolijevka renesanse; na njenom tlu su se od 14-16. vijeka rađale nove filozofske i naučne misli, a na osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Toskana je zavičaj ili mjesto boravka najslavnijih umjetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…

Pročitajte naš tekst na blogu: IDILIČNA LJEPOTA TOSKANE

 

ČAROBNA TOSKANA: FIRENCA – SAN GIMIGNANO – SIENA – BOLONJA – PIZA

TERMIN PUTOVANJA: 6 DANA / 08.10 – 13.10.2019.

CIJENA ARANŽMANA: 199,00 € 

(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

– Prevoz autobusom na pomenutim relacijama
– Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Montekatiniju
– Usluga pratioca grupe / vodiča za obilaske po programu
– Organizacioni i ostali troškovi

 

 U CIJENU NIJE URAČUNATO: 

– Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
– Lokalne takse ( plaćaju se na reepciji hotela, 1.40 € po osobi po noćenju )
– Fakultativne posjete i ulaznice:
       * Pisa – Lucca – oko 25,00 EUR
       * San Gimignano & Siena – 30,00 EUR

 

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom/firmom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

6 DANA / 08.10 – 13.10.2019.
 • Departure Time
  08.10.2019.
 • Return Time
  13.10.2019.
 • Included
  Čarobna Toskana – Jesen 2019 – Siguran polazak !
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / UTORAK - 08.10.2019. / PODGORICA /
Sastanak putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici i priprema za polazak. Ukrcaj prtljaga u autobus i upoznavanje sa vodičem. Polazak autobusa i vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.
2
2. DAN / SRIJEDA - 09.10.2019. / BOLONJA - MONTEKATINI /
Nastavak putovanja do Bolonje. Živahna univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Madjore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevjekovnim palatama. Crvenkastosmeđe građevine i ljevičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Ucjena).  Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Tori, palata Banki, Piazza Maggiore… Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavak putovanja do Montekatinija. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju. Noćenje.
3
3. DAN / ČETVRTAK - 10.10.2019. / SAN GIMIGNANO & SIENA - ČARI TOSKANE /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u San Gimignano & Sienu. Naše putovanje za danas započinje kraćom vožnjom (115km) i obilaskom dva prelijepa grada, San Gimigniana i Siene. Šetnja ovim srednjevjekovnim gradom poznatim po očuvanim gradskim tornjevima podignutim za zaštitu gradskih kuća-palata (srednjovjekovni neboderi). Pauza za kafu i nastavak putovanja za Sienu. Po dolasku slijedi šetnja gradom u pratnji vodiča: Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre di Mangia, Cappella della Piazza, Loggia della Mercanzia, Via di Citta, Palazzo Chigi-Saracini, Duomo. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i individualne obilaske. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / PETAK - 11.10.2019. / PIZA - LUCA /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak  na fakultativni  izlet  “Pisa – Lucca”.  Putovanje do Pize. Razgledanje znamenitosti na Piazza dei Miracoli (Polje čuda), koje svojom grandioznošću opravadavaju naziv: Santa Maria Assunta (Katedrala Uspenja Bogorodice), staro groblje Campossanto, monumentalni Battistero (Krstionica), i svjetska atrakcija – Torre Pendente (Krivi toranj). Nastavak putovanja do Luke. Oduševiće vas grad koji je još uvijek unutar odbrambenih zidina: trgovački trg oko Chiesa di San Michele (crkve Svetog Mihaila), Piazza Napoleone (Napoleonov trg), Basilica San Martino (Katedrala Svetog Martina), Piazza del Anfiteatro (Amfiteatralni trg). Slobodno vrijeme. Ostatak popodneva slobodno vrijeme. Povratak u hotel u  večernjim satima. Noćenje.
5
5. DAN / SUBOTA - 12.10.2019. / FIRENCA - PODGORICA /
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Firence. Naše putovanje danas za temu ima njeno "srce i dušu". Po dolasku u Firencu slijedi odlazak do Piazzale Michelangelo s koje se pruža najljepši pogled na grad – kraća foto pauza. Odlazak do središta grada i obilazak u pratnji vodiča: Santa Maria Novella, Basilica di San Lorenzo, Palazzo Medici-Riccardi, Duomo, Battisterio, Piazza della Signoria, Loggia dei Lanzi, Palazzo Vecchio, Chiesa di Santa Croce, Ponte Vecchio. Slobodno vrijeme za individualne programe ( preporuka: obilazak unutrašnjosti Palazzo Vecchio, uspon na slavnu Brunelleschievu kupolu Katedrale, posjeta Galeria dei Uffizzi). Uveče je planiran nastavak putovanja za Crnu Goru…
6
6. DAN / NEDELJA - 13.10.2019. / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska