Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Švajcarska tura / Jesen 2018 PROMO

Švajcarska tura / Jesen 2018 PROMO

po osobi

Putovanje u Švajcarsku na jesen 2018 – alpska zemlja, nastala prije osam vijekova slobodnom voljom građana, danas je jedna od najstabilnijih i najbogatijih zemalja na svijetu. Confoederatio Helvetica je službeno ime države na latinskom jeziku, koji se koristi za imenovanje zemlje kako bi se izbjeglo favorizovanje jednog od četiri zvanična jezika (to su: francuski, italijanski, njemački i retroromanski). Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila da bude domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su: Međunarodni olimpijski komitet, Svjetska zdravstvena organizacija, FIFA, Svjetska trgovinska organizacija. Vijeće za ljudska prava Ujedninjenih nacija, rodno mjesto Crvenog krsta. Zemlja banaka, satova, sireva i čokolada kako je mnogi nazivaju je mnogo više od toga. Izuzetne ljepote njenih alpskih predjela, uređeni turistički centri i gradovi privlače više od 7 miliona turista svake godine. Kneževina Lihtenštajn – najmanja nezavisna država u Evropi posle Vatikana, Monaka i San Marina – smještena je na samo 160 km², između Austrije i Švajcarske. Idilična kneževina – koja inače postoji gotovo dva vijeka – počela je da odobrava inostranim firmama prije dvije decenije izuzetno velike poreske pogodnosti uz minimalne administrativne formalnosti…

HIT PUTOVANJE U ŠVAJCARSKU PODRAZUMEVA:

 • ŠVAJCARSKA – LIHTENŠTAJN – ITALIJA
  CIRIH – VADUZ – LUZERN – BERN – LOZANA – ŽENEVA – MILANO
 • OBILAZAK 6 GRADOVA UKLJUČEN U CIJENU !!!
 • AVIO PREVOZ SA SVIM TAKSAMA + HOTELSKI SMJEŠTAJ + VODIČ + TRANSFERI

 U CIJENU ARANŽMANA  JE UKLJUČENO:

 • Avionska karta na relaciji Podgorica – Milano – Podgorica
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Ciriha
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Ženeve
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Milana
 • Transferi od aerodroma do hotela i obrnuto
 • Obilasci 6 gradova uključenih u cijenu
 • Usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja
 • Aerodromske takse
 • 1 ručni prtljag dimenzija 42cm x 32cm x25 cm

 U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Jedan fakultativni izlet i ulaznice za muzeje:
 • Putno zdravstveno osiguranje 5,00 €
 • Individualni troškovi
 • Lokalne takse, plaćaju se na recepciji hotela
 • Čekirani prtljag
ARANŽMAN NIJE AKTIVAN
 • Included
  Švajcarska tura / Jesen 2018 PROMO
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PODGORICA – MILANO – VADUZ (LIHTENŠTAJN) – CIRIH /

Sastanak putnika na aerodromu “Golubovci” dva sata prije leta. Let za Milano je u 10:05. Slijetanje na aerodrom u Milanu je u 11:55. Nakon preuzimanja prtljaga i pasoške kontrole slijedi vožnja za Vaduz i Lihtenštajn.  Posjeta Lihtenštajnu, jednoj od najmanjih, ali i finansijski najstabilnijih država Evrope koja leži u Alpima u dolini Rajne, između Austrije i Švajcarske. Zadržavanje u Vaduzu – selu, a metropoli. Šetnja neobičnim glavnim gradom pored Katedrale i Muzeja, dok se u pozadini vidi dvorac – palata Šlos. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Ciriha (oko 110 km). Po dolasku u Cirih koji leži na obalama rijeka Limat i Šil, i Ciriškog jezera smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2
2. DAN / CIRIH – LUZERN – CIRIH (OKO 190 KM) /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet za Lucern i “Jezero Lucern”. Ovo je četvrto jezero po veličini u Švajcarskoj sa površinom od oko 144 km. Obilazak manjih mjesta uz jezero: Weggis sa bogatom suptropskom vegetacijom palmi zahvaljujući zaštićenom položaju na jezeru, i gradić Schwyz po kojem je Švajcarska dobila ime i gdje je Forum švajcarske istorije gdje posjetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švajcarske kao države. Ovo je područje "srce Švajcarske", posebno kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švajcarskom nacionalnom junaku. Dolazak u metropolu centralne Švajcarske i kantona Lucern, kongresni i kulturni centar koji prevashodno živi od turizma. Lucern leži u podnožju planina Pilatus i Titlis, visokih preko 3000 m. Pilatus je prema predanju bio poslednje boravište Pontija Pilata. Po dolasku vožnja kejom pored jezera Četiri kantona. Odlazak do spomenika „Umirućem lavu”, koji je podignut u čast pripadnika kraljevske garde, poginulih u Parizu 1792. braneći kralja Luja XIV u vrijeme Francuske revolucije; potom obilazak Kapelbruke i vodenog tornja koji su zaštitni znak Lucerna. Odlazak do jezuitske crkve pa preko Sprojbruke są pogledom na ostatak srednjovjekovnih zidina Muzek u stari dio grada bogatog zgradama iz srednjeg vijeka. Nastavak vožnje autobusom oko jezera. Povratak za Cirih. Panoramsko razgledanje grada. Vožnja kroz kvartove na obali Ciriškog jezera, zatim kraj čuvene Politehničke škole i Nacionalnog muzeja Švajcarske. Obilazak pješice gradskog jezgra Lindenhof, na vrhu brdašca, iznad rijeke Limat, koja ističe iz jezera, odakle se pruža divan pogled na katedralu i gradsku vijećnicu. Šetnja jednom od najelegantnijih i najskupljih trgovačkih ulica u Evropi, Banhofštrase, sa mnogobrojnim buticima i luksuznim prodavnicama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3
3. DAN / CIRIH – BERN – LOZANA – ŽENEVA – ANEMAS (OKO 290 KM) /

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja do Berna. Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smještenu uz rijeku Aere. Dolazak do Berengrabena, rezervata medvjeda, koji su zaštitni znak grada. Šetnja pješačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br. 49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, Katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg vijeka i Gradske kule są najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg vijeka do zgrade Parlamenta, Nacionalne banke. Polazak za Lozanu. Vožnja autoputem duž obale Ženevskog jezera do glavnog grada kantona Vo (Vaud). Šetnja do starog jezgra i srca grada kraj katedrale Notr – Dam iz 13. vijeka, palate Rumine, biblioteke, trgova Ripon, Palud i st. Fransoa. Silazak autobusom u donji dio grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči (Ouchy) i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Nastavak putovanja prema Ženevi. Dolazak u protestantski Rim, Ženevu, internacionalni grad i glavni grad kantona Ženeva. Smještaj u hotel u mjestu Annemass koje je 10 km udaljeno od Ženeve. Noćenje.

4
4. DAN / ANEMAS – ŽENEVA – MILANO (OKO 170 KM) /

Doručak. Napuštanje hotela. Šetnja centralnim dijelom grada do Katedrale sv. Petra, uz Ženevsko jezero, najveće jezero u Švajcarskoj preko mosta Mon Blan. Obilazak reformatorskog zida, impozantnog spomenika velikanima Reforme cvjetnog sata, spomenika Helveciji, pogled na vodoskok. Vožnja autobusom duž obale do evropskog sjedišta UN, kompleksa Palate naroda, Muzeja Crvenog krsta i sjedišta brojnih internacionalnih organizacija. Slobodno vrijeme. Polazak za Milano. Po dolasku, slijedi  obilazak Milana - modni, privredni i medijski centar Italije i glavni grad pokrajine Lombardija u pratnji turističkog vodiča: dvorac Sforca - Viskonti, Trijumfalna kapija, trg Trgovaca, Duomo, pokriveni pasaži - galerija Vitora Emanuela, Skala. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u okolini Milana. Noćenje.

5
5. DAN / MILANO – PODGORICA /

Rani jutarnji transfer do aerodroma. Let za Podgoricu je u 07:50. Slijetanje na aerodrome u Podgorici je u 09:35. Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA