Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Krstarenje Skadarskim jezerom

Otkrijte čari Nacionalnog parka Skadarsko jezero - najvećeg jezera na Balkanu

Krstarenje Skadarskim jezerom

po osobi

Krstarenje Skadarskim jezerom – u pitanju je najveće jezero Balkanskog poluostrvo, i pravi je dar prirode! Rezervišite krstarenje Skadarskim jezerom i otkrijte zašto.

Ukoliko volite prirodu i predivne pejzaže, izlet Skadarsko jezero je odličan način  da upoznate divlju stranu Crne Gore, tokom boravka u očaravajućoj zemlji.

Za više informacija o izletu možete se obratiti na tel +382 20 220 440 ili na e mail info@guliver.me.

Nacionalni park Skadarsko jezero

Površinom koja, zavisno od vodostaja, varira od 370 do 530 kilometara kvadratnih, Skadarsko jezero najveća je slatkovodna površina na Balkanu. Zbog geografskog položaja i odlika submediteranske klime, zimi je jedno od najznačajnijih boravišta ptica močvarica u Evropi. Na jezeru boravi oko 280 vrsta ptica, a rijedak primjerak kudravog pelikana zaštitni je znak Nacionalnog parka.

Kroz istoriju ovaj je prostor bio stjecište raznih civilizacija koje su ostavile snažan pečat u bogatom kulturno-istorijskom nasleđu skadarskog basena. Na ostrvima Skadarskog jezera nalazi se veliki broj srednjovjekovnih utvrđenja, crkava i manastira. Najstariji ostrvski manastir – Starčevo, osnovao je u XIV vijeku isposnik starac Makarije, po kome je ostrvo kasnije nazvano Starčeva gorica.

Na obali jezera su i dva gradića – stara urbana jezgra, specifične arhitekture, mjesta od velikog značaja za razvoj crnogorske države: Virpazar i Rijeka Crnojevića. Oba naselja danas su prepoznatljiva i po restoranima u kojima se služe tradicionalni specijaliteti. Južno zaleđe jezera (Crmnica) poznato je po najboljem vinu u Crnoj Gori, koje će u kombinaciji sa dimljenim jezerskim šaranom zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelje dobre hrane i “kapljice”.

1 - 5 dana (više informacija na upit)
 • Destination
 • Included
  Krstarenje Skadarskim jezerom
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
PROGRAM KRSTARENJA PO SKADARSKOM JEZERU
Najveće jezero Balkanskog poluostva je oaza velikom broja prtica i biljnog svijeta, prijatne klime, malih čuda prirode, bogatog kulturnog nasleđa objedinjenih u cjelinu koja se naziva Nacionalni park Skadarsko jezero. Nakon doručka slijedi transfer u ribarsko selo Virpazar, odakle počinjemo otkrivanje mnogobrojih atrakcija jezera. Krstarenje traje oko 2 sata i tom prilikom možemo vidjeti ribarska sela, floru i faunu jezera, kulturno-istorijske spomenike i kupati se u jezeru. Naša je preporuka ručak u nacionalnom restoranu na bazi ribljeg menia. Nakon završenog krstarenja, slijedi transfer u smještaj.

Lokacija