Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Sicilija – Nova godina 2024.

Sicilija – Nova godina 2024.

549€ po osobi

Ukoliko želite da sa turističkom agencijom Guliver iz Podgorice posjetite Siciliju za novogodišnje praznike, jedno od najvećih ostrva Mediterana, očekujte puno iznenađenja. Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracija obale i srdačnost oko pet miliona stanovnika, osjeća se na svakom koraku. Ono što ćete sigurno primjetiti je uticaj grčke arhitekture i umjetnosti, što svakog turistu vraća u vrijeme kada je polovinom 8. vijeka p.n.e. ovo ostrvo bilo dio bogatih grčkih gradova na jugu Italije, pod nazivom Velika Grčka. Ona je trouglastog oblika, sa njene sjeverne strane nalazi se Tirensko more, na istočnoj strani od kopnene Italije odvojena je Mesinskim moreuzom, na toj strani nalazi se i Jonsko more, dok je na jugozapadu od Afrike odvojena Sicilijanskim prolazom. Skrivene rajske plaže, sunčano vrijeme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova, oduševiće svakog posjetioca. Poseban je osjećaj šetati ulicama prestonice Katanije, antičkim stazama Agriđenta, pokloniti se Arhimedovim moštima u Sirakuzi ili istraživati padine vulkana Etne.

MAGIČNA SICILIJA – AVIONOM – NOVA GODINA 2024.

Katanija – Sirakuza – Noto – Etna – Taormina – Savoka – Palermo

Termin putovanja: 5 dana / 29.12.2023 – 02.01.2024.

Cijena aranžmana: 549,00 EUR 

(Avio prevoz sa uključenim taksama, hotelski smještaj sa doručkom, transferi, vodič ) 

Mogućnost plaćanja na rate !!!!

U cijenu aranžmana je uključeno:
– Prevoz avionom na relaciji Tirana – Katanija – Tirana
– 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kataniji
– Transfer Podgorica – Tirana – Podgorica
– Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
– Ručni prtljag 40 x 20 x 25 cm (ranac)
– Ručni prtljag 55 x 40 x 23 cm do 10 kg
– Aerodromske takse
– Pratilac grupe / vodič tokom putovanja
– Organizacioni troškovi
– Obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranzmana nije uključeno:
– Fakultativni izleti i ulaznice
– Dodatni čekirani prtljag
– Individualni troškovi putnika
– Lokalne gradske takse (plaćaju se isključivo na recepciji hotela)
– Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (10,00 EUR)

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

 • Departure Time
  29.12.2023.
 • Return Time
  02.01.2024.
 • Included
  Sicilija – Nova godina 2024.
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK – 29.12.2023. / PODGORICA – TIRANA – KATANIJA /
Sastanak grupe kod INA pumpe sa strane TC Delta City u 07:15h. Polazak u 07:30h ka Tirani. Po dolasku slijedi prijava na let. Let je predviđen u 13:05. Dolazak u Kataniju u 14:40h. Nakon pasoške kontrole odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Po završetku obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2
2. DAN / SUBOTA - 30.12.2023. / ETNA – TAORMINA – SAVOKA /
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu – najviši evropski vulkan. Cjelodnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Odlazak do mondenskog ljetovališta na Siciliji – Taormine: šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…) Izlet nastavljamo obilaskom jednog od najljepših sela Italije – Savoka. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum” nenadmašnog režisera Frencisa Forda Kopole. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe... Povratak u Kataniju. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA - 31.12.2023. / SIRAKUZA – NOTO /
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Ljepota ovog trga iskorištena je za najljepšu scenu iz filma Malena sa Monikom Beluči. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu, a koji je opod zaštitom Unseka. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Individualni doček Nove godine. SREĆNA VAM NOVA 2024. GODINA. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK - 01.01.2024. / PALERMO /
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Palermo. Odlazak do Palerma. Upoznavanje sa istorijom započinjemo obilaskom katedrale u Monrealu sa veličanstvenim mozaicima sa kraja 12. veka, kada je prvo sicilijansko kraljevstvo doživjelo procvat demokratije, ekonomije i hrišćanstva. Panoramsko razgledanje grada Palermo: ulica Vitorio Emanuele, nova kapija, palata Normana i katedrala, Kvatro Kanti, fontana stida, pozorište Masimo. Od jula 2015 godine Monreale i Palermo su stavljeni na UNESCO listu svetske baštine. Slobodno vreme za šetnju i individualne obilaske. Povratak u Kataniju. Noćenje.
5
5. DAN / UTORAK - 02.01.2024. / KATANIJA - TIRANA - PODGORICA /

Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Tiranu u 10:55h. Dolazak u Tiranu u 12:20h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja. Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA