Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Magična Sicilija / Jesen 2019 / Siguran polazak !

Magična Sicilija / Jesen 2019 / Siguran polazak !

285€ po osobi

Ukoliko želite da sa Turističkom agencijom Guliver iz Podgorice posjetite Siciliju, jedno od najvećih ostrva Mediterana, očekujte puno lijepih iznenađenja! Kombinacija klimatskih uticaja, konfiguracija obale i srdačnost oko pet miliona stanovnika, osjeća se na svakom koraku. Ono što ćete sigurno primjetiti je uticaj grčke arhitekture i umjetnosti, što svakog turistu vraća u vrijeme kada je polovinom 8. vijeka p.n.e. ovo ostrvo bilo dio bogatih grčkih gradova na jugu Italije, pod nazivom Velika Grčka. Ona je trouglastog oblika, sa njene sjeverne strane nalazi se Tirensko more, na istočnoj strani od kopnene Italije odvojena je Mesinskim moreuzom i na toj strani nalazi se i Jonsko more, dok je na jugozapadu od Afrike odvojena Sicilijanskim prolazom. Skrivene rajske plaže, sunčano vrijeme tokom gotovo čitave godine i živa atmosfera na ulicama sicilijanskih gradova, oduševiće svakog posjetioca. Poseban je osjećaj šetati ulicama prijestonice Palerma, antičkim stazama Agriđenta, pokloniti se Arhimedovim moštima u Sirakuzi ili istraživati padine vulkana Etne.

SICILIJA: KATANIJA – TAORMINA – SIRAKUZA- PALERMO – SAVOKA – ETNA – DJARDINI NAKSOS – ĆEFALU

TERMIN PUTOVANJA: 7 DANA / 14.10 – 20.10.2019.
CIJENA ARANŽMANA: 285,00 € / ZA PRIJAVE DO 15. SEPTEMBRA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA
HOTEL SA DORUČKOM + BUS + FERRYBOAT + VODIČ

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: 

 • prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • 3 noćenja sa doručkom u Hotel Sabbie d’Oro 4* u Djardini Naksosu;
 • 1 noćenje sa doručkom u Hotelu Athenaeum 3* u Palermu;
 • karta za ferry Drač-Bari-Drač (mjesto na palubi);
 • licencirani vodič tokom cijelog putovanja;
 • organizacioni troškovi;
 • obilasci prema programu putovanja;

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • fakultativni izleti i ulaznice;
  • Etna i sicilijanska sela Savoka i Forza d’Agro;
  • Katanija i Sirakuza
 • doplata za lezaj i kabinu na brodu;
 • individualni troškovi putnik;
 • lokalne gradske takse (placaju se isključivo na recepciji hotela);
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom/firmom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

 

7 DANA / 14.10 - 20.10.2019.
 • Included
  Magična Sicilija / Jesen 2019 / Siguran polazak !
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PONEDELJAK - 14.10.2019 / PODGORICA – DRAČ:
Sastanak putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici u popodnevnim satima. Polazak za Drač. Vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Drač, slobodno vrijeme za šetnju jednim od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ukrcavanje na trajekt. Noćna plovidba za Italiju...
2
2. DAN / UTORAK - 15.10.2019 / BARI-SICILIJA-TAORMINA
Dolazak u Bari. Iskrcavanje, nastavak putovanja preko Mesine do Đardini Naksosa. Odlazak do mondenskog ljetovališta na Siciliji – Taormine:  šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Smještaj u hotel u mjestu Giardini Naxos. Noćenje.
3
3. DAN / SRIJEDA - 16.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS - ETNA - SICILIJANSKA SELA
Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vrijeme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mjesta). Nakon obilaska povratak u hotel. U poslijepodnevnim časovima nastavak izleta sa obilaskom tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je snimio legendarnu scenu prosidbe Al Paćino i koji nije promijenjen od kad su snimane scene iz filma "Kum". Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / ČETVRTAK - 17.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS - KATANIJA - SIRAKUZA – ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Sirakuze i Katanije. Polazak za Arhimedov grad – Sirakuzu. Razgledanje starog dijela grada: ostrvo Ortiđa, prelijepa katedrala koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama. Slobodno vrijeme... Odlazak do Katanije. Dolazak u ovaj prelijepi grad na obali Jonskog mora. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz istoriju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate… Po obilasku slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5
5. DAN / PETAK - 18.10.2019 / ĐARDINI NAKSOS – PALERMO
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Palermo. Po dolasku obilazak Palerma: Porto Quatro Canti, San Giuseppe del Teatini, fontana Pretoria. Slobodno vrijeme do popodnevnih časova. Smještaj u hotel. Kraći odmor. U večernjim časovima šetnja ovim živopisnim gradom. Fakultativno: večera u nacionalnom restoranu sa sicilijanskim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.
6
6. DAN / SUBOTA - 19.10.2019 / PALERMO – ĆEFALU – BARI- DRAČ
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u Ćefalu. Šetnja gradom: trg Piazza garibaldi, ulica Corso Ruggiero, crkva Santa Maria i normanska katedrala iz XII vijeka. Nakon obilaska nastavak putovanja za Bari.Ukrcavanje na trajekt u 22h. Noćna plovidba za Drač...
7
7. DAN / NEDELJA - 20.10.2019 / DRAČ– PODGORICA:
Dolazak u Drač u jutarnjim satima. Nastavak putovanja prema Podgorici. Dolazak u podnevnim casovima. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB  banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska