Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putovanje za Sarandu i Krf / Ljeto 2020

Putovanje za Sarandu i Krf / Ljeto 2020

99€ po osobi

Putovanje sa turističkom agencijom Guliver iz Podgorice za Sarandu – popularni ljetnji resort na albanskoj rivijeri, u južnoj Albaniji. Smješten između Jonskog mora i brda maslinjaka, grad je na ušću u obliku potkovice, okružene plažama i šetalištem. U centru su arheološki ostaci sinagoge iz 5. vijeka, kasnije rano hrišćanske bazilike. Zatamnjeni podni mozaici su i dalje evidentni. Dvorac Lekuresi iz 16. vijeka nalazi se na vrhu brda iznad grada.

SARANDA – KRF – ĐIROKASTRA – PLAŽA KSAMIL | HIT LJETOVANJE 2020! 

TRAJANJE ARANŽMANA: 5 DANA
I termin: 10-14. Jul 2020.
II termin: 05-09. Avgust 2020.

CIJENA ARANŽMANA: 99,00€

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

– Prevoz autobusom turističke klase,
– Tri noćenja u hotelu sa 3* sa doručkom u Sarandi,
– Vodič tokom cijelog putovanja,
– Organizacioni troškovi.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

– Međunarodno putno zdrastveno osiguranje (10,00 €)
– Fakultativni izleti i ulazince za lokalitete koji se posjećuju:

 • Plaža Ksamil – 10,00 €,
 • Krf cjelodnevni izlet (karta za trajekt + bus prevoz do luke) – 40,00 €,

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša ili lične karte za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

 

5 DANA / JUL - AVGUST
 • Included
  Putovanje za Sarandu i Krf / Ljeto 2020
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PODGORICA - SARANDA
Sastanak grupe u večernjim satima na dogovorenom mjestu u Podgorici. Polazak za Sarandu udobnim autobusom turističke klase. Noćna vožnja kroz Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.
2
2. DAN / SARANDA
Dolazak u Sarandu u jutarnjim časovima. Obilazak i upoznavanje sa Sarandom u pratnji vodiča. Smještaj u hotel oko 13:00h. Slobodno vrijeme za odmor i odlazak na plažu. Noćenje.
3
3. DAN / PLAŽA KSAMIL
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet na prelijepu plažu Ksamil (tirkizno plavo more sa bijelim kamenčićima). Plaža koja će zasigurno oduševiti i najveće probirljivce. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4
4. DAN / KRF
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet do Krfa. Kraća vožnja brodom do ostrva Krf. Po dolasku na Krf slijedi obilazak grada u pratnji vodiča. Krf je ostrvo koga odlikuje velika ljepota, bujna vegetacija, prelijepe pješčane plaže, tirkizno plavo more… Istorija je gradu Krfu podarila dvije tvrđave, stari grad sa divnim palatama, Crkvu Sv. Spiridona iz XVI vijeka, prostrani trg Spianadu sa palatom Liston… Istorijska i kulturna bogatstva podsjećaju na sve civilazacije koje su ostrvom protutnjale kroz vjekove i ostavile svoj pečat… Slobodno vrijeme. Povratak za Sarandu u popodnevnim časovima. Noćenje.
5
5. DAN / SARANDA - ĐIROKASTRA - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Ðirokastri, simpatičnom slikovitom gradiću u južnoj Albaniji. Ujedno, Đirokastra je jedan od vodećih turističkih centara Albanije. Zaštićena je i pretvorena u grad-muzej, a od 2005. godine nalazi se i na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Kao rodno mjesto Envera Hodže, Đirokastra je ostao potpuno autentičan gradić – bazar sa karakterističnim kućama u starom turskom arhitektonskom stilu, sa uskim kaldrmisanim ulicama nad kojima su se nadvili tremovi kuća koje su na spratovima šire nego u osnovi. Ovo su uglavnom kuće bogatih trgovaca gdje su se u prizemlju nalazili njihovi dućani i magaze, a danas su tu prostori namenjeni turistima, galerije, suvenirnice… Nakon obilaska grada i slobodnog vremena, nastavak vožnje za Podgoricu. Dnevna vožnja kroz Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije početka putovanja