Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Sarajevo festival piva

Sarajevo festival piva

55€ po osobi

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je važno mjesto na kulturnoj mapi ovog dijela evropskog kontinenta. Svake je godine grad, na reci Miljacki, domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, ljetnji kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svjetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo, olimpijski grad, još nazivaju i evropskim Jerusalimom. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu, duh zapada i istoka. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, da lagano ispijete kafu i uživate u sarajevskim ćevapima.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Usluga jednog noćenja sa doručkom hotelu Holiday sa 4****
 • Usluge pratioca / vodiča tokom putovanja

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Individualni troškovi putnika i ulaznice za muzeje.
 • Lokalna taksa 1,5 € (plaća se kod vodiča u autobusu)
 • Ulaznica za festival
2 DANA / 23-24.06.2018.
 • Departure Time
  23.06.2018
 • Return Time
  24.06.2018
 • Included
  Sarajevo festival piva
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / SUBOTA 23.06.2018. / PODGORICA-SARAJEVO
Sastanak putnika ispred hotela City u 07:00 h. Polazak za Sarajevo u 07:15 h. Vožnja preko Vilusa, Bileće sa kraćim pauzama za odmor autobusom visoke turističke klase… Dolazak u Sarajevo oko 13:30h. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za korišćenje sadržaja hotela ( bazen, spa centar i wellnes centar, teretana...) U večernjim satima odlazak na festival gdje će ove večeri nastupati: Hladno pivo, Obojeni program i TBF. Povratak u hotel. Noćenje.
2
2. DAN / NEDELJA 24.06.2018. / SARAJEVO-PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak na razgledanje grada, a zatim i pješačka tura u pratnji lokalnog vodiča: Glavna ulica (Maršala Tita), Baščarsija, Inat kuća, obilazak Saborne crkve, Gazi Husrev begove džamije, katedrale, Crkve Sv. Arhanđela Mihaila i Gavrila… Slobodno vrijeme i šetnja po Baščaršiji (ulicama prepunih zlatara, poslastičarnica, ćevapdžinica, butika, suvenirnica) gdje ćete na pravi način osjetiti duh ovoga grada... Sastanak grupe u 17:00h, i polazak za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Lokacija