Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Santorini ljetovanje 2020 / Grčka – Egejsko more

Santorini ljetovanje 2020 / Grčka – Egejsko more

419€ po osobi

Santorini je magično ostrvo koje svojim jedinstvenim koloritom i pejzažima oduzima dah. Plaže Santorinija važe za jedne od najlepših na Mediteranu, čuvene po svom tipičnom koloritu. Santorini će vas oduševiti svojom kristalno čistom, plavom vodom i plažama prekrivenim crnim, bijelim i crvenim pijeskom. Zbog svojih tamnih stijena i pijeska, plaže Santorinija privlače više sunca, brže se zagrijavaju i duže zadržavaju toplotu. Zato ležanje na ovom pijesku povoljno djeluje na tijelo i opušta ga. Imaćete priliku da uživate u tepidarijumu i masaži vulkanskim kamenjem u jednom!

Plaže Perivolos, Perisa i Kamari spadaju u jedne od najlepših plaža na svetu i ističu se svojom jedinstvenošću. Perivolos i Perisa zajedno čine plažu dugu 7km. Perisa je jedna od najlepših plaža Santorinija. Posjeduje veoma fin, mekan, sitan crni pijesak, a iznad plaže se uzdiže planina proroka Ilije.

Glavni grad Fira je smješten na vrhu ostrva, 260 m iznad površine mora. Sa lukom u podnožju ga povezuje 566 stepenica. Turisti koji ne žele da pješače uz stepenice mogu da koriste uspinjače koje se plaćaju oko 5 evra po osobi, ili da iznajme magarca koji će ih spustiti niz krivudavu ulicu sa uglačanom i vrelom kaldrmom.  Izgrađen je u tradicionalnom kikladskom stilu, male bijele kućice sa plavim vratima i prozorima i uske uličice između njih. Dio grada je ostao još od perioda Venecije, kao na primjer male crkve sa plavim kupolama, dok je dio razrušen u zemljotresu koji je Santorini pogodio 1956. godine. Ispod same kaldere nalazi se stara luka, koja sad se koristi samo za brodiće koji idu na kružne ture oko ostrva. Grad ima uske uličice koje su opet ispunjene kako radnjama sa nakitom i suvenirima, tako i pub-ovima, klubovima, fast-food-ovima i sličnim sadržajima. Ipak, kad se izvučete iz ove gužve, možete naći nekoliko savršenih mjesta za odmoriti se i popiti svoje piće, te uživati u pogledu na kalderu ili vulkan. Iako Fira nema plažu, tu je mnogo hotela, od kojih su najljepši oni sa pogledom na vulkan, koji imaju male bazene i intimne terasice sa kojima možete uživati.

Dobrodošli ste da sa Guliver turističkom agencijom iz Podgorice, pođete na nezaboravno Santorini ljetovanje u Grčkoj. Pođite na odmor iz snova, i otkrijte čari koje krije ovo vulkansko ostrvo, uz sjajne povoljnosti koje pruža Guliver ponuda za ljetovanje na Santoriniju.

 

HIT PONUDA – LJETO 2020 – BAJKOVITI SANTORINI

VODIMO VAS VEĆ SEDMU GODINU !!!

(PREVOZ, 7 NOĆENJA SA DORUČKOM, VODIČ )

TRAJANJE ARANŽMANA: 10 DANA / 31.07 – 09.08.2020.

 

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Podgorica – Santorini – Podgorica
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu Drossos 4* u Perisi
 • Usluge vodiča za razglede prema programu
 • Karta za trajekt na relaciji Atina – Santorini – Atina
 • Organizacioni troškovi

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Obavezno mđunarodno putno i zdravstveno osiguranje (10,00 €)
 • Individualni troškovi putnika
 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Boravišna taksa (uvedena u Grčkoj Januara 2018.)
 • Doplata za kabinu na trajektu

POPUSTI ZA DJECU:
0 – 2 godine – Besplatno na ležaju sa roditeljima
2 – 12 godina  – u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

Hotel Drossos 4* se nalazi u centru Perise, na samo 200 metara od crne pješčane plaže. Objekat posjeduje otvoreni bazen. U ponudi su klimatizovane sobe sa balkonom ili popločanim dvorištem koje gleda na planine Santorinija, na vrt ili na bazen. Sve sobe u hotelu Drossos imaju LCD TV sa kablovskim kanalima i frižider. Pored toga sadrže sef i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Gosti se mogu opustiti na terasi za sunčanje, koja sadrži ležaljke i suncobrane.
Salonski prostor uključuje veliki flat-screen TV. Besplatan bežični internet dostupan je u cijelom objektu.

 

10 DANA / 31.07 – 09.08.2020.
 • Included
  Santorini ljetovanje 2020 / Grčka – Egejsko more
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PODGORICA - ATINA (PIREJ) /

Sastanak grupe kod TC Delta City i polazak u 12:00h. Dnevno noćna vožnja autobusima visoke turističke klase kroz Albaniju i Grčku, sa usputnim zadržavanjima za odmor i granične formalnosti.

2
2. DAN / ATINA - SANTORINI (ferryboat) /

Dolazak u Atinu (luka Pirej) u ranim jutarnjim časovima. Polazak trajekta za Santorini u 07:25h. Dolazak na Santorini u luku Atinios u 14:50h, odakle dalje autobusom stižemo do našeg krajnjeg odredišta, turističkog mjesta Perissa, koje je od glavnog grada Fire udaljeno 10km. Smještaj u hotel. Ovo egzotično ostrvo nastalo poslije erupcije vulkana Santorin. Kombinacija romantike, prirodnih ljepota sa najbojim žurkama po plažama i klubovima dobitna je kombinacija za ljeto 2017… Upoznajte jedno od najljepših grčkih ostrva egejskog mora. Ostrvo koje će vas ostaviti bez daha. Fira, Oia i drugi gradići i sela, u kombinaciji sa plažama sa crnim vulkanskim pijeskom urezaće Vam se zauvijek u sjećanje. Inače, promocija slikom Grčke u svijetu i većina grčkih razglednica baš je snimljena i uslikana na ovom ostrvu. Aktivan odmor može da počne! Slobodno vrijeme. Noćenje.

3
3. DAN / PERISA - FIRA /

Doručak.  Slobodno vrijeme za kupanje i odmor na prelijepim plažama Santorinija. U 17:00 h odlazak u grad Firu. Fira je glavni grad ostrva Santorini i najvažnije je mjesto na ostrvu. Smješten je na zapadnoj strani ostrva. U Firi ćete doživjeti nevjerovatne zalaske Sunca. Povratak u Perisu u večernjim časovima. Noćenje.

4
4. DAN / PERISA - AKROTIRA - CRVENA PLAŽA /

Dorućak. Odlazak na izlet sa posjetom Akrotiri – arheološkog nalazišta postradalog u erupciji vuklana prije 3500 godina. Zapanjujuće  očuvano nalazište pod debelim slojevima vulkanske prašine sačuvalo je nevjerovatne artefakte blistave Minojske civilizacije. Posjeta Crvenoj plaži po Trip advisor-u najljepšoj na Santoriniju. Slobodno vrijeme i kupanje. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Naveče kolektivni odlazak busom u diskoteku u Firi. Povratak u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5
5. DAN / PERISA - VINARIJA - MANASTIR SVETI ILIJA - PLAŽA PERIVOLOS /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak vidikovca na najvećem uzvišenju ostrva (525m.n.v) – planini Profiti Ilia (prorok Ilija) i posjeta istoimenom manastiru koji se tu nalazi. Posjeta vinariji. Vulkansko tlo Santorinija garantuje neobična kompleksna vina i sigurno je svako od njih veoma ukusno. Ne propustite slatki “Vinsanto”. Vinarije na Santoriniju su poznate po prostorijama za degustaciju i vinskim turama, a vinarija “Koustogianopuulos” koju ćemo i posjetiti ima muzej posvećen pravljenju vina i degustaciji. Posjeta Koustogianopuulos vinariji približiće nam nekadašnji život na Santoriniju u preko 300  m podzemnih tunela gdje pokretne lutke prikazuju kako se nekada na Santoriniju živjelo i proizvodilo vino. Na ovoj vinskoj turi probaćemo četiri vrste vina. Odlazak na plažu u Perivolos. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

6
6. DAN / PERISA - OIA /

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Fakultativni odlazak za Oiu, potpuno bajkovito mjesto. Iako po arhitekturi slicno Firi, i samo na liticama kaldere, mnogo je mirnije, tiše, manje pretrpano turistima, a u njemu je sve još manje, građevine su minijaturne i kao da su iz neke priče. Svaki prizor, svaki detalj, kao da je sišao sa razglednica. Najveći broj turista u ovom bajkovitom mjestu se skupi u periodu pred zalazak sunca, koji se posmatra grupno sa stare tvrđave. Ipak, ako ne vidite nikakvu čar u tome da se sa masom ljudi čekate zalazak sunca i onda još se mislite čemu aplauz oko Vas, onda savjetujemo da prošetate do samog kraja litica, do vetrenjčce koja je jedan od simbola Oie i da se smjestite tu, u neku od malih baštica i u miru gledate taj čarobni zalazak sunca. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7
7. DAN / PERISA – KRSTARENJE "JUTRO NA KALDERI" /

Doručak. Odlazak do luke Atinios, gdje organizujemo cjelodnevni fakutativni izlet ‘’Jutro na Kalderi”. Plovidba brodom do malog ostrva Nea Kameni, gdje se obilazi i danas aktivni vulkan. Potom se krstarenje nastavlja do ostrva Palea Kameni, gdje se nalazi topli izvor, mogućnost plivanja. Dolazak na ostrvo Tirasija, obilazak, kupanje, individualno uživanje uz Grčku kafu ili ručak u tradicionalnim tavernama. Potom brod nastavlja plovidbu pored litice, gdje možete napraviti fantastične slike, naročito kada se brod približi mjestu Oia ili samoj luci Atinios. Povratak u hotel u večernim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8
8. DAN / PERISA – KAMARI (GRČKO VEČE) /

Doručak. Slobodan dan za odmor. U večernjim časovima fakultativni odlazak na tradicionalno Grčko veče koje obuhvata trosatni program uz večeru i vino, a po završetku zvaničnog programa, svi gosti se mogu pridružiti zajedničkom Sirtakiju - tradicionalnom grčkom plesu. Povratak u hotel. Noćenje.

9
9. DAN / SANTORINI - ATINA /

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska trajekta u 15:30h, koje se može iskoristiti za šoping i posjetu gradu Firi (u dogovoru sa grupom). Dolazak u luku Pirej u 23:15. Nastavak vožnje za Crnu Goru. Noćna vožnja kroz Grčku i Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti...

10
10. DAN / ATINA - PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima. Kraj programa.

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije početka putovanja