Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Rim i Napulj avionom / Jesen 2023

Rim i Napulj avionom / Jesen 2023

459€ po osobi

Putovanje u Rim na jesen 2023 – glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i “prijestonica svijeta” (caput mundi), “vječni grad” (la citta eterna), “grad na sedam brežuljaka” (la citta dei sette colli) ili “apostolski prag” (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad -državu na svetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rim se rasprostire na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg vijeka i renesanse do današnjih dana.

Rim je po izgledu moderna evropska prijestonica, a ujedno je i grad muzej, koji svojim brojnim remek-djelima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca. Pogledajte naš aranžman za putovanje u Rim na jesen 2023.

Pročitajte tekst na našem blogu: VODIČ KROZ RIM – VJEČNI GRAD

 

RIM – NAPULJ / AVIO – JESEN 2023

(AVIO PREVOZ SA TAKSAMA + HOTELSKI SMJEŠTAJ U CENTRU GRADA + TRANSFERI + VODIČ)

TERMINI PUTOVANJA: 5 DANA / 02.10 – 06.10.2023. /

CIJENA: 459,00 €

U cijenu uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Rim – Podgorica
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • 1 komad ručnog prtljaga 40 x 30 x 20 cm (ranac)
 • Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu
 • Usluga pratioca / vodiča za obilaske po programu
 • Organizacioni i ostali troškovi
 • Aerodromske takse

U cijenu nije uračunato:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Gradska taksa: za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 6,00 € po osobi po noći isključivo na recepciji hotela.
 • Dodatni ručni ili čekirani prtljag
 • Fakultativne posjete, ulaznice i karte za gradski prevoz

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom/firmom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

5 DANA / 02.10 - 06.10.2023.
 • Departure
  Podgorica
 • Departure Time
  02.10.2023.
 • Return Time
  06.10.2023.
 • Included
  Rim i Napulj avionom / Jesen 2023
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PONEDELJAK - 02.10.2023. / PODGORICA & RIM /
Sastanak grupe kod info šaltera na aerodromu Golubovci dva sata pred let  (14:20h). Polijetanje za Rim je planirano 16:20h. Po dolasku u Rim u 17:50h i po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“. Smještaj u hotel. Noćenje.
2
2. DAN / UTORAK - 03.10.2023. / FORUM I KOLOSEUM /
Doručak. Odlazak sa vodičem pješaka do čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Popodne odlazak fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se pješaka). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.
3
3. DAN / SRIJEDA - 04.10.2023. / VATIKAN /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metroom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi slobodno vrijeme koje možete iskorisititi za obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje.
4
4. DAN / ČETVRTAK - 05.10.2023. / NAPULJ
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili mogućnost organizovamja fakultativnog izleta do Napulja. Odlazak do Napulja. Razgledanje ovog živopisnog grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na listu svjetske kulturne baštine UNESCO. Razgledanje počinje panoramom luke koja je peta po značaju na Mediteranu. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, trg Municipio sa Anžujskim dvorcem Kastel Nuovo, brdo Posilipo, priobalje Margellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Vila Comunale, dvorac Jaje... nastavak obilaska pješaka do trgovačke ulice Umberta I, monumentalni Castel Nuovo, Teatro San Carlo, Piazza del Plebiscito sa Kraljevskom palatom i crkvom Sv. Franje… Za kraj ostavljamo malenu luku Svete Lucije i tvrđavu, odakle se pruža fantastican pogled na vulkan Vezuv. Slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje
5
5. DAN / PETAK - 06.10.2023. / RIM - PODGORICA
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled i šoping. Transfer do aerodroma. Let za Podgoricu je predviđen u 15:20h. Dolazak u Podgoricu u 16:50h. Kraj usluga.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA