Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putovanje u Minhen – Nirnberg – Regensburg & dvorci Bavarske

Putovanje u Minhen – Nirnberg – Regensburg & dvorci Bavarske

230€ po osobi

Čudesni dvorci Nojšvanštajn, Linderhof i Herenkimze u šumovitom alpskom ambijentu južne Njemačke, ostvarenja su mladog i ekscentričnog bavarskog kralja Ludviga II (1845 – 1886) koji je bio opsjednut željom da gradi luksuzne i neobične palate. Iako je u dobroj mjeri uspio u svojim nastojanjima, potrošio je vjekovima sticano državno i porodično bogatstvo dinastije Vitelsbah zbog čega je, samo dan prije tragičnog kraja, zatočen i proglašen neuračunljivim. Regensburg koji se nalazi na rijekama Regen i Dunav, sjedište biskupije koju je osnovao papa Benedikt u 8. vijeku, najpoznatiji je po kamenom mostu preko Dunava iz 12. vijeka i starom, srednjovjekovnom jezgru grada, koje se nalazi na UNESCO listi svjetske kulturne baštine. Nirnberg je grad bogate istorije i nalazi se u Bavarskoj. Prvi put se pominje u dokumentu cara Henrika III još 1050. godine. Ovdje se nalazilo utvrđenje u kojem je često boravio car Svetog Rimskog Carstva. Zbog toga se smatra da je Nirnberg bio nezvanična prestonica Carstva i ogledalo njemačke istorije gdje su cvjetali trgovina i umjetnost.

PREUZMITE PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u okolini Minhena
 • Usluge vodiča za razgledanja prema programu
 • Organizacioni troškovi putovanja

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja (obezbjeđuje agecijena – 6,00 €)
 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Vožnja brodom na jezeru Herenkimze i ulaznica za dvorac na jezeru Herenkimze
 • Lokalne gradske takse (plaćaju se na recepciji hotela)
 • Departure Time
  27.04.2018.
 • Return Time
  02.05.2018.
 • Included
  Putovanje u Minhen – Nirnberg – Regensburg & dvorci Bavarske
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK 27.04.2018 / PODGORICA – MINHEN
Sastanak putnika ispred hotela City u 10:45h. Polazak u 11:00h. Dnevna vožnja preko Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.
2
2. DAN / SUBOTA 28.04.2018 / MINHEN – MINHENSKA PALATA RESIDENZ
Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Njemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na rijeci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživio je sredinom 19. vijeka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije. U to vrijeme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar njemačke kulture i umjetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktobarfest koji je nedavno obilježio 200 – godišnjicu, privlači svake godine – za samo dvije nedelje – oko šest miliona posjetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pješice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom vjećnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vijek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trgMinhenska palata (Residenz) podignuta u 14. vijeku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508. do 1918. godine. Ova najveća gradska palata u Njemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena je za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Odlazak do grada metroom. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA 29.04.2018 / DVORAC LINDERHOF - DVORAC NOJŠVANŠTAJN (oko 270 km)
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Dvorci Bavarske. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima. Njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mjesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK 30.04.2018 / REGENSBURG – NIRNBERG (oko 390 km).
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet Regensburg & Nirnberg. Polazak prema Regensburgu (oko 120 km). Obilazak neoklasicističkog hrama – Valhalle po uzoru na Partenon – gdje se nalaze statue najvećih njemačkih vladara i ličnosti. Obilazak pješice istorijskog centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: kameni most iz 12. vijeka, katedrala sv. Petra iz 12.vijeka koja je bila sjedište biskupije osnovane još u 8. vijeku , benediktinski samostan Sv. Emeram, apoteka Adler (1610) Rathaus u kojem je zasedao Reichstag – skupština Svetog Rimskog carstva sve do 1806… Slobodno vrijeme. Polazak za Nirnberg ( oko 110 km) u oblasti Frankonija, carski grad gdje su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva Svetog rimskog carstva njemačke nacije (962–1806). Po dolasku, obilazak centra grada pješice: Fontana vrlina, kuća Albrehta Direra (1471–528) najvećeg njemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim funkcionerima, gradski bedemi… Slobodno vrijeme. Povratak u Minhen (oko 160 km). Uveče, fakultativna večera u jednoj od minhenskih pivnica, uz pivo i bavarske specijalitete. Noćenje.
5
05. DAN / UTORAK 01.05.2018 / MINHEN – DVORAC HERENKIMZE – PODGORICA
Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrvca na kome je dvorac Herenkimze (ulaznica nije uključena u cijenu). Posjeta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Polazak za Podgoricu. Noćna vožnja kroz Austriju i Hrvatsku...
6
06. DAN / SRIJEDA 02.05.2018 / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u podnevnim satima. Kraj programa.

Lokacija