Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Izmir i Egejska Turska avionom

Izmir i Egejska Turska avionom

379€ po osobi

Turska je danas jedna od najvažnijih turističkih destinacija na svijetu sa najznačajnijim  kulturno istorijskim spomenicima. Na prostoru današnje Turske nalazi se i dio Mesopotamije, kolijevke naše civilizacije, ali i brojna biblijska mjesta poput Urfe i Harana. Teritorija Turske je i danas, a bila je to i kroz predhodne milenijume, najznačajniji strateški geografski prostor i zbog toga je oduvijek bila cilj osvajanja svih velikih naroda: persijanaca, grka, rimljana, arapa, .. koji su na ovim prostorom ostavili značajne spomenike. Preporučujemo Vam ovaj aranžman na kome ćete vidjeti dva izuzetna UNESCO-va lokaliteta Efes i Pergamon, sveta hrišćanska mjesta Bogorodičina kuća i bazilika Sv. Jovana, ali i fantastični grad Izmir koji je kao antički grad imao ime Smirna i koji je svjedok brojnih istorijskih događaja i ličnosti poput Aleksandra Makedonskog, Antigona, lisimaha.. Danas Izmir mnogi smatraju najljepšim gradom u Turskoj, a bićete u prilici da budete u Republici Turskoj koja 29.10. slavi 100 godina postojanja!

 

IZMIR & EGEJSKA TURSKA – JESEN 2023 / SUPER PROMOTIVNO

EFES – BOGORODIČINA KUĆA – PERGAMON – ASKLEPION

(AVIO PREVOZ SA TAKSAMA + HOTELSKI SMJEŠTAJ + TRANSFERI + VODIČ)

TERMIN PUTOVANJA: 4 DANA / 26.10 – 29.10.2023.

CIJENA ARANŽMANA: 379,00 € 

 

U cijenu uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Izmir – Podgorica,
 • Aerodromske takse
 • Transfer od aerodroma do hotela i obratno
 • Smještaj u Izmiru u hotelu sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom,
 • Usluge pratioca grupe / vodiča
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje

U cijenu nije uračunato:

 • Fakultativne posjete i obavezan bakšiš

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom/firmom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

Doplata za jednokrevetnu sobu sobu : 120,00 EUR   

Napomena: Sedam dana prije polaska na put biće precizirane satnice letova, ali očekujemo da letovi budu u navedenim satnicama

 • Departure
  Podgorica
 • Departure Time
  26.10.2023.
 • Return Time
  29.10.2023.
 • Included
  Izmir i Egejska Turska avionom
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / ČETVRTAK - 26.10.2023 / PODGORICA - IZMIR /
Sastanak putnika aerodromu u Podgorici, kod info šaltera, dva sata prije polijetanja. Predviđeno je da let bude u 11h, a predviđeni dolazak u Izmir  u 13.30h. Nakon pasoške kontrole transfer autobusom i smještaj u hotel 4*. Na putu od aerodroma do hotela dobićete sve potrebne informacije da biste uživali u slobodnom vremenu. u šetnji pored mora, šopingu i gastronomiji. Turska kuhinja smatra najraznovrsnijom kuhinjom na svijetu, na Vama je da provjerite. Ovaj mediteranski grad očaraće Vas tradicionalnim bazarima, ali i modernim kvartovima, restoranima, trgovima i bulevarima. Noćenje.
2
2. DAN / PETAK - 27.10.2023 / IZMIR - PERGAM - ASKLEPION /
Doručak. Drevna Smirna smatra se jednim od najstarijih antičkih  gradova na mediteranu sa više od 3000 godina urbane istorije. Smirna je bila  poznata po velikoj luci što je karakteristika i današnjeg vremena. Izmir je treći grad po veličini u Turskoj, poslije Istanbula i Ankare, i vazan je industrijski, trgovački, kulturni i naučni centar Turske. Smatra se naliberalnijim gradom u državi, sa odličnim noćnim provodom, a šetalista uz more oivičena palmama daju ovom gradu poseban mediteranski šarm. Obilazak starog dijela grada uradićemo šetnjom, obići ćemo autentičnu čaršiju sa čuvenim bazarom Kemeralti. Ovaj užurbani bazar satkan je od brojnih štandova različite robe, ali i izuzetnih restorana, kafeterija i džamija i sinagoga. Na prostoru bazara nalazi se i najveća džamija u Izmiru Hisar. Šetnju završavamo na trgu Konak, koji je projektovao  Gustav Ajfel. Trg je okružen važnim državnim zgradama: Gradska vijjećnica, zgrada Guvernorat provincije Izmir, ali najznačajnija atrakcija je Sahatkula Konak iz 1901 godine, dar njemačkog cara,… Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak za Pergam. Fantastični lokalitet pod zaštitoma UNESKO-a. Jedinstven lokalitet na svijetu jer cijeli antički grad sa hramovima, pozorištima, vilama, urađen je na nepristupačnom terenu, na vrhu brda. Od tvrđave i palate na akropolju, helenistički Pergam spuštao se u terasama, a konfiguracija tla i veliko arhitektonsko umijeće u skladnom stapanju zdanja učinili su ga jedinstvenom monumentalnom građevinom, jednim od najljepših gradova svijeta. Na samom vrhu tog orlovskog gnijezda, Rim je dodao svoj carski hram, krunu od bijelog mermera koja je nedavno bljesnula zahvaljujući strpljivom radu arheologa (pozorište, Dionisov hram, Atinin hram, Zevsov žrtvenik, Trajanov hram i dr.) U podnožju akropolja razgledamo zagonetni Serapisov hram i čuveni pergamski Asklepion, antički lječilišni centar, gdje su bolesni liječeni između kupatila, masaža i pozorišnih predstava. Po povratku u Izmir, slobodno vrijeme. Noćenje.
3
3. DAN / SUBOTA - 28.10.2023 / IZMIR - EFES /
Doručak. Slobodan dan ili fakultativnin izlet za Efes. Tokom ovog izuzetnog izleta vidjećete jedan od najkomplesnijih UNESCO-vih lokaliteta, drevni grad Efes,  zatim vidjećete lokalitet jednog od sedam svjetskih čuda, Artemidin hram i posjetićemo dva sveta mjesta hrišćanstva, Bogorodičunu kuću i baziliku Svetog Jovana. Po dolasku prvo ćemo posjetiti sveto mjesto Merjemani, Bogorodičina kapela koja je napravljena na temeljima kuće gdje je ona, prema vizijama Katerine Emerih, provela poslednje dane života i umrla. Čućete nevjerovatne priče kako se ovaj lokalitet pronašao ali ćete i osjetiti posebnost ovog svetog mjesta. Zatim slijedi oilazak arheološkog nalazišta Efesa, jednog od najznačajniji i najvećih antičkih gradova u ovom dijelu svijeta. Razgledanje ostataka prijestonice senatorske provincije Azije i najznačajnijeg trgovačkog centra antičkog doba (državna agora, bazilika, ulica Kureta, Domicijanov hram, nimfeum, Sholastikijina kupatila, Celzova biblioteka, trgovačka agora, Mermerna ulica, Veliko pozorište, Arkadijev put, Lučka gimnazija, crkva vaseljenskih sabora).. Nakon toga posjetićemo još jedno sveto mjesto hrišćanstva lokalitet bazilike i groba Svetog Jovana. Sveti Jovan je od samog Hrista dobio u zadatak da čuva njegovu majku pa se i njegova grobnica nalazi nedaleko od mjesta smrti Bogorodice. Ovu baziliku sagradio je car Justinijan, rimski car koji je ktitor i velikog hrama Svete Sofije u Kostantinopolju. Sa platoa bazilike vidi se lokalitet i ostaci Artemision-a (Artemidinog hrama), jednog od sedam čuda starog svijeta…..  Povratak u Izmir. Noćenje.
4
4. DAN / NEDELJA - 29.10.2023 / IZMIR - PODGORICA /
Dorucak. Slobodno vrijeme za individiualni obilazak Izmira i šoping. Oko 13.00h transfer na aerodrom. Let za Podgoricu oko 16h i dolazak na aerodrom u Podgorici oko 18h.

Lokacija

 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 putnika
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB ili NLB banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA