Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Porto Montenegro

Za drugačije ljetovanje!

Porto Montenegro

po osobi

Porto Montenegro je projekat izgradnje naselja oko marine i matične luke za jahte sa sjajnom perspektivom osmišljene tako da zadovoljava sofisticirane potrebe svih jahti, njihovih vlasnika, gostiju i posade, sa dodatnom infrastrukturom za najveće jahte. Glavni investitor projekta je kanadski biznismen Peter Munk, osnivač Barrick Gold korporacije. Ostali investitori su: Lord Jacob Rothschild, Nathaniel Rothschild, Bernard Arnault, Sandor Demjan i Anthony Munk.

Porto Montenegro se gradi na mjestu bivšeg austro-ugarskog mornaričko-remontnog zavoda u Tivtu, osnovanog 1889. godine u zaklonjenom Bokokotorskom zalivu, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a  i predstavlja najdublju prirodnu luku na Mediteranu. Ukupan projekat podrazumijeva izgradnju 630 vezova za jahte svih veličina, od čega će 130 biti za jahte duže od 30 metara.

Trenutni kapacitet marine je 185 vezova sa pratećom infrastrukturom: snabdijevanje vodom, strujom bežičnim internetom. Tu je i dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje, ali i Yacht Assist tim zadužen za pružanje najrazličitijih usluga i informacija korisnicima marine, od rješavanja problema kvara do organizovanja izleta. Porto Montenegro ima status graničnog prelaza, pa se cjelokupna carinska procedura može obaviti u marini. Osim olakšane carinske procedure klijentima marine na raspolaganju je mogućnost snabdijevanja gorivom, koje je oslobođeno svih dažbina.

Porto Montenegro je naselje koje se prostire na 24 hektara u priobalnom pojasu, uključuje šetalište i ekskluzivne stanove uz obalu, hotel, kafiće i restorane. Završena su prva tri rezidencijalna kompleksa Teuta, Zeta i Ozana sa 75 stambenih jedinica i 2,500 kvadrata poslovnog prostora. U Porto Montenegru osim niza butika, radnji nautičke opreme, brokerskih agencija, beauty i frizerskog salona, salona namještaja, postoji i prostor za rekreaciju: Sportski klub sa teretanom, pilates i yoga studijom, teniskim i skvoš terenima, kuglanom… Ponuda je obogaćena Porto Montenegro Yachting klubom koji organizuje regate, časove veslanja, trke motornih čamaca, časove pravljenja drvenih čamaca i druge društvene događaje.

U septembru 2010. svoje prve đake primila je londonska Knightsbridge International škola, koja postoji kao vrhunska obrazovna ustanova u okviru Porto Montenegra. U julu 2011. za javnost je otvorena dugo očekivana Zbirka pomorskog nasljeđa, koju čine mnogobrojni eksponati – reprezenti istorije remontnog zavoda i Tivta. U blizini naselja planirani su i savremeni kapaciteti za popravku i održavanje jahti, kao i golf tereni.

Za više informacija o izletu možete se obratiti na tel +382 20 220 440 ili na e mail info@guliver.me.

1 - 5 dana (više informacija na upit)
 • Destination
 • Included
  Porto Montenegro
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča

Lokacija