Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Park prirode Piva + krstarenje / IZLET

Park prirode Piva + krstarenje / IZLET

10€ po osobi

Jednodnevni izlet sa turističkom agencijom Guliver iz Podgorice u regionalni Park prirode Piva, koji predstavlja prirodnu vezu između nacionalnih parkova “Durmitor” i “Sutjeska” u Bosni i Hercegovini, i čuje osnivanje je prepoznato nizom nacionalnih i međunarodnih dokumenata i inicijativa, obiluje izuzetnim prirodnim karakteristikama. Veoma raznovrstan reljef čije su najvažnije karakteristike planinske površi sa bogatim pašnjacima i šumama, duboko usječeni gorostasni kanjoni Tare, Pive i Sušice i planinska jezera (Stabanjska i Trnovačko) već privlači brojne ljubitelje prirode i avanturiste iz regiona, ali i šire. Sliku područja upotpunjuju i 20-ak manjih sela, skaldno uklopljenih u predio sa karakterističnom izvornom arhitekturom kao i brojni tradicionalni stočarski katuni, kao elementi kulturnog predjela koje svjedoče o istoriji, kulturi i naslijeđu Pive. Ovdje su stvoreni posebni uslovi života koji čuvaju neke od poslednjih predstavnika rijetkih i zaštićenih vrsta.

Pivsko jezero kao sastavni dio Parka, najveće je vještačko jezero u Crnoj Gori, ili drugo po veličini od svih jezera, odmah poslije Skadarskog. Nastalo je izgradnjom hidro elektrane Piva 1975. godine. Kod Mratinja, na nekih 10km od Sćepan Polja, nalazi se brana koja je visoka 220m i među najvisočijima je u Evropi. Pivsko jezero je na pojedinim mjestima duboko i do 200m a dugo je 42km. Predstavlja najveći rezervoar pitke vode u Crnoj Gori.

Manastir Piva se nekada nalazio na samom izvoru rijeke Pive, ali je zbog potapanja Pive i izgradnje hidro elektrane izmješten, čime je izveden jedinstven građevinski poduhvat prenosa manastira zajedno sa originalnim freskama.

 

PARK PRIRODE PIVA – PIVSKO JEZERO I KRSTARENJE – MANASTIR PIVA

JEDNODNEVNI IZLET  

Cijena: 10,00 EUR

POLAZAK: NEDELJA – 20. JUN 2021. 

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Posjeta manastiru
 • Usluge vodiča/pratioca grupe za obilaske po programu
 • Lokalne turističke takse

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

 • Krstarenje jezerom

Organizator putovanja je turisticka agencija Guliver, koja posjeduje licencu ministarstva turizma broj 289. Minimum za realizaciju ovog putovanja je 40 putnika.

NEDELJA / 20.06.2021. 
 • Included
  Park prirode Piva + krstarenje / IZLET
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
Sastanak putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici u jutarnjim satima. Putovanje preko Nikšića do Plužina, grada smještenog na obali Pivskog jezera. Po dolasku u Plužine ukrcaćemo se na brod za fakultativno krstarenje po Pivskom jezeru. Nakon krstarenja slijedi vrijeme za ručak, u sopstvenoj organizaciji. Nakon ručka slobodno vrijeme u gradu za individualne aktivnosti, šetnju, kafu, nakon čega slijedi polazak ka Manastiru Piva. Po obilasku manastira, slijedi nastavak vožnje ka Podgorici. Dolazak u večernjim časovima. Kraj programa.