Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Ohrid – Dan Državnosti / Ljeto 2021

Ohrid – Dan Državnosti / Ljeto 2021

79€ po osobi

OHRID se nalazi na krajnjem jugu Sjeverne Makedonije. Biser Sjeverne Makedonije i cijelog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolijevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vrijeme zaboravljena destinacija.

Poslednjih nekoliko godina se neprimjetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Postale su nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelijepog jezera. Pored toga izleti i niske cijene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama.

Pročitajte naš tekst na blogu: OHRID – DUHOVNO SJEDIŠTE BALKANSKIH SLOVENA

LJETO 2021 – OHRID – ZA DAN DRŽAVNOSTI

OHRID – SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI – PLAŽE – ŠOPING U TIRANI 


PROMO CIJENA OD 79,00 €
5 DANA: 10.07 – 14.07.2021.
(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase
 • Tri noćenja u vilama
 • Obilaske prema programu putovanja,
 • Usluge turističkog vodiča i pratioca grupe

 CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove i ulaznice;
 • Fakultativni izlet Sveti Naum i Biljanini Izvori 10,00 EUR
 • Večera 15,00 EUR
 • Paket plaža 10,00 EUR
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje  sa kovid pokrićem ( Može obezbijediti agencija)

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša ili lične karte za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
5 DANA / 10.07 - 14.07.2021.
 • Departure Time
  10.07.2021.
 • Return Time
  14.07.2021.
 • Included
  Ohrid – Dan Državnosti / Ljeto 2021
  Smještaj
  Prevoz
  Usluge vodiča
 • Not Included
  Doručak
1
1. DAN / SUBOTA - 10.07.2021. / PODGORICA - OHRID
Polazak iz Podgorice sa dogovorenog mjesta u 23:55h udobnim autobusom visoke turističke klase. Putovanje preko Albanije (Božaj, Skadar, Tirana...) sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.
2
2. DAN / NEDELJA - 11.07.2021. / OHRID
Dolazak u Ohrid u ranim jutarnjim časovima. Smještaj u vilama. Slobodno vrijeme za odmor. U 09:45 časova okupljanje grupe na trgu kod spomenika Svetog Klimenta i odlazak na razgledanje najznačajnijih znamenitosti Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: Sveta Sofija, crkva Svetog Jovana, crkva Svetog Klimenta, Samuilova tvrđava – sa koje se pruža predivan pogled na Ohridsko jezero i cijeli grad. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju ohridskom čaršijom sa mnogobrojnim dućanima. Oko 14:00h fakultativni odlazak na jednu od najljepših ohridskih plaža. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak na smještaj. Noćenje.
3
3. DAN / PONEDELJAK - 12.07.2021. / OHRID
U 09:00 časova okupljanje kod Ohridske banke (kružni tok) i odlazak na fakultativni izlet Sveti Naum-Biljanini izvori. Putovanje do Svetog Nauma, popularnog izletišta u čijoj se blizini Crni Drim uliva u Ohridsko jezero. Obilazak manastira koji je osnovao Sveti Naum 895. godine. Povratak u Ohrid, sa usputnim obilaskom Biljaninih izvora. U povratku ćemo svratiti na neku od ohridskih plaža. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak na smještaj. Uveče mogućnost organizovanja fakultativnog kolektivnog izlaska grupe u nacionalnom restoranu, gdje ćete uživati uz bogatu makedonsku trpezu i muzički program.  Noćenje.
4
4. DAN / UTORAK - 13.07.2021. / PLAŽA
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do plaže Golden Beach. Slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u Ohrid. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5
5. DAN / SRIJEDA - 14.07.2021. / OHRID - PODGORICA
Napuštanje smještaja u 09.00h i polazak za Tiranu. Po dolasku u Tiranu predviđen je obilazak tržnog centra “TEG”. Slobodno vrijeme za šoping. Nakon toga polazak za Crnu Goru. Dolazak u Podgoricu u večernjim časovima. Kraj putovanja!

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije početka putovanja