Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Napulj – Sorento – Kapri – Amalfi – Pozitano / Jesen 2023

Napulj – Sorento – Kapri – Amalfi – Pozitano / Jesen 2023

459€ po osobi

Napulj je regionalni glavni grad Kampanije i treći po veličini grad u Italiji, nakon Rima i Milana sa populacijom od 967.069 stanovnika unutar gradskih administrativnih granica od 2017. Njegova opština na nivou provincije je treći grad po broju stanovnika u Italiji sa populacijom od 3.115.320 stanovnika, a gradsko područje se proteže izvan granica gradskog zida otprilike 20 milja.
Osnovan od strane Grka u prvom milenijumu prije nove ere, Napulj je jedno od najstarijih stalno naseljenih urbanih područja na svijetu. U devetom vijeku prije nove ere, kolonija poznata kao Partenopa (starogrčki: Παρθενόπη) je osnovana na ostrvu Megaride. U 6. vijeku prije nove ere ponovo je osnovan kao Neapolis. Grad je bio važan dio Velike Grčke, igrao je glavnu ulogu u spajanju grčkog i rimskog društva i bio je značajno kulturno središte pod Rimljanima.
Istorijski centar Napulja najveći je te vrste u Evropi i proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom. U blizini se nalazi širok spektar kulturno i istorijski značajnih lokacija, uključujući palatu u Caserti i rimske ruševine Pompeja i Herkulaneuma. Restorani u oblasti Napulja osvojili su najviše zvjezdica iz Michelinovog vodiča bilo koje talijanske pokrajine. Napuljski horizont u Centro Direzionale bio je prvi horizont Italije, izgrađen 1994. godine, a 15 godina je bio jedini do 2009. Najpoznatiji sportski tim u Napulju je fudbalski klub S.S.C. Napoli, dvostruki prvak Italije koji igra na stadionu Diego Armando Maradona na jugozapadu grada, u četvrti Fuorigrotta.

NAPULJ – SORENTO – KAPRI – AMALFI – POZITANO – JESEN 2023

Termin putovanja: 5 dana / 01.11– 05.11.2023.

Cijena aranžmana: 459,00 EUR / Za prijave do 05. Oktobra ili popunjavanja promotivnih mjesta

(Avio prevoz sa uključenim taksama, hotelski smještaj sa doručkom, transferi, vodič ) 

U cijenu aranžmana je uključeno:
– Prevoz avionom na relaciji Tirana – Napulj – Tirana
– 4 noćenja sa doručkom u okolini Napulja u hotelu sa 3*
– Transfer Podgorica – Tirana – Podgorica
– Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
– Ručni prtljag 40 x 30 x 20 cm (ranac)
– Ručni prtljag 55 x 40 x 23 cm
– Aerodromske takse
– Pratilac grupe / vodič tokom putovanja
– Organizacioni troškovi
– Obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

– Fakultativni izleti i ulaznice
– Čekirani prtljag
– Lokalne gradske takse (plaćaju se isključivo na recepciji hotela)
– Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (10,00 EUR)

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
5 DANA / 01.11 - 05.11.2023.
 • Departure Time
  23.10.2023.
 • Return Time
  27.10.2023.
 • Included
  Napulj – Sorento – Kapri – Amalfi – Pozitano / Jesen 2023
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / 01.11.2023 - PONEDELJAK / PODGORICA -TIRANA - NAPULJ /
Okupljanje putnika na dogovorenom mjestu u Podgorici u ranim jutarnjim satima satima. Transfer do aerodroma u Tirani. Čekiranje putnika. Let je predviđen u 10:30h. Slijetanje u Napulj u 11:50h po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi u organizovani obilazak grada, nekadašnje prijestonice južne Italije. Razgledanje istorijskog centra: Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svijetu… Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
2
2. DAN / 02.11.2023 - UTORAK / SORENTO – KAPRI /
Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju, ili fakultativni izlet do Sorenta i Kapri-a (CAPRI). Po dolasku u luku ukrcavanje za feribot za Kapri. Dolazak u luku Marina Grande. Vožnja minibusevima do mjesta Kapri i razgledanje mjesta: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, manastir Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Vožnja žicarom i uspinjačom (nije uključena u cijenu izleta). Slobodno vrijeme do polaska prema Sorentu. Povratak brodom u Sorento, grada smještenog na litici, s prekrasnim pogledom na Vezuv. Slijedi šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / 03.11.2023 - SRIJEDA / POZITIANO - AMALFI - RAVELO /
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet autobusom na Amalfijsku obalu - Amalfitianu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Slijedi vožnja zavojitim putem, uz plantaže limuna, do Positiana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Po dolasku šetnja mondenskim mjestom, gdje svakako predlažemo isprobati poznati liker limonćelo (limoncello). Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Šetnja do katedrale Svetog Andrije, prekrasne građevine izgrađene u mavarskom stilu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, sa prekrasnim pogledom na obalu i idealnom mjestu za fotografisanje. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / 04.11.2023 - ČETVRTAK / VEZUV /
Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju ili odlazak na fakultativni izlet Pompeja. Vožnja autobusom do arheološkog nalazišta Pompeja na razgledanje ostataka starorimskog grada, koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji vulkana Vezuv. Lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živjelo prije skoro 2000 godina. Iskopan je veliki dio građevina pa se prilikom posjete mogu vidjeti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila... Slobodno vrijeme za uživanje na ovom prelijepom lokalitetu. Povratak u Napulj i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
5
5. DAN / 05.11.2023 - PETAK / NAPULJ - TIRANA - PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru. Transfer do aerodroma. Let za Tiranu je planiran u 14:05h. Slijetanje u Tiranu u 15:20h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.

Lokacija