Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Moskva i St. Peterburg za 21. Maj

Moskva i St. Peterburg za 21. Maj

699€ po osobi

Sankt Peterburg – „Venecija sjevera“ i po mnogima jedan od najlepših gradova na sijvetu.Vrhunska umjetnost, raskošna arhitektura, izuzetna istorija i bogata tradicija nekadašnje prijestonice carske Rusije su bili inspiracija za neke od najznačajnijih svjetskih djela književnosti, muzike i slikarstva. Od misterioznih „Bijelih noći“ do najboljeg svjetskog baleta u magičnim zimskim večerima, Sankt Peterburg će Vas očarati u svako doba godine.

Moskva je pravo mjesto za sve one koji vole istoriju i moć, legende i mitove. U njoj možete osjetiti prošlost, doživjeti budućnost. Moskva je grad kontrasta i megalomanska metropola koji ne ostavlja turiste ravnodušnim. O Moskvi se prilikom posjete stiče jedinstven utisak kao da se razmeće svojom ljepotom, raskoši i bogatstvom. Gradom dominiraju grandiozna i mahom masivna zdanja koja joj daju utisak moći i autoriteta.

MOSKVA I SANKT PETERBURG / SIGURAN POLAZAK !!!

CIJENA ARANŽMANA: 699,00€ / ZA PRIJAVE DO 05. MARTA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA
TRAJANJE ARANŽMANA: 7 DANA / 19.05 – 25.05.2020.
(AVIO PREVOZ TAKSAMA + HOTELI 4* SA DORUČKOM + TRANSFERI + VODIČ) 

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
– avio prevoz na relaciji Tivat – St. Peterburg / Moskva – Tivat;
– ručni prtljag 8kg i čekirani 23kg;
– prevoz vozom na relaciji Sankt Petersburg-Moskva;
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sankt Petersburgu;
– 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Moskvi;
– transferi prema programu putovanja;
– panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
– usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
– troškove organizacije aranžmana.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
– Individualne troškove.
– Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
– Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu (Prijavljivanje i plaćanje izleta se vrši u agenciji mjesec dana prije putovanja);

* Fakultativni program:

 • Moskva
  • Obilazak Moskovskog metroa
  • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata, Oružana palata)
  • Sergijev Posad (bivši Zagorsk)
  • Krstarenje rijekom Moskvom
 • Sankt Peterburg
  • Peterhof i Puškin (Carsko selo)
  • Vožnja kanalima i Nevom
  • Petropavlovska tvrđava
  • Ermitaž

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 6 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Avio kompanija nasumično određuje raspored putnika na letu.
7 DANA / 19.05 - 25.05.2020.
 • Included
  Moskva i St. Peterburg za 21. Maj
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / UTORAK - 19.05.2020 / TIVAT - ST. PETERBURG
Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu Tivat. Let za Sankt Petersburg u 10.20h. Dolazak na aerodrom u Sankt Peterburgu je u 14.40h. Po izlasku sa aerodroma slijedi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na našem jeziku. Ovo razgledanje uključuje obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (dio obale rijeke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentalnim Isakijevskom saborom, Ljetnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Ljetnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najllepših bulevara svijeta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor. Obilazak veličanstvene Crkve Spasa na krvi (sami ćete procijeniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuće ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), neuništive Petropavlovske tvrđave i mnogih drugih znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće sve ovdje i nabrojati. Nakon toga slijedi smještanje u hotel. Naveče mogućnost odlaska na fakultativnu vožnju brodom: vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Povratak u hotel. Noćenje.
2
2. DAN / SRIJEDA - 20.05.2020 / ST. PETERBURG - PETERHOF - CARSKO SELO
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnja carska rezidencija Petra Velikog, nastala u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstveni park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Nastavak fakultativnog izleta i odlazak za Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mjesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, ljetnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / ČETVRTAK - 21.05.2020 / ST. PETERBURG - ERMITAŽ - PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog odlaska za Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svijetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i što ga čini i najvećim na svijetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plijene pažnju posjetilaca. Ovaj izlet traje oko 3h. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4
4. DAN / PETAK - 22.05.2020 / ST. PETERBURG - MOSKVA
Doručak / lunch paket. Transfer do željezničke stanice. Jutarnji brzi voz za Moskvu. Tačno vrijeme polaska će se znati kada bude objavljen raspored. Po dolasku na željezničku stanicu u Moskvi ide se na panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča. Tokom panoramskog razgledanja vidjećete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu - Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa nevjerovatno lijepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja svijeta, te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Slijedi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada. Odlazak i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak na Metro turu u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najljepši na svijetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom. Povratak u hotel. Noćenje.
5
5. DAN / SUBOTA - 23.05.2020 / MOSKVA - KREMLJ - ORUŽANA PALATA
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Posjeta Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju i Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
6
6. DAN / NEDELJA - 24.05.2020 / MOSKVA - SERGIJEV POSAD - KRSTARENJE
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Uveče fakultativni odlazak na vožnju brodom. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu. Noćenje.
7
7. DAN / PONEDELJAK - 25.05.2020 / MOSKVA - TIVAT
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska na transfer. Transfer do aerodroma. Let za Tivat u 14.20h. Dolazak u Tivat u 16.30h . Kraj usluge.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA