Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putovanje u Milano za Novu Godinu 2024.

Milano - Verona - Đenova - Lugano - Sirimione - Jezero Komo- Jezero Garda

Putovanje u Milano za Novu Godinu 2024.

259€ po osobi

Milano Nova godina 2024 – Obiđite prestonicu Lombardije koja ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umjetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari dio grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svjetski je poznat privredni, modni i medijski centar. Doček Nove godine 2024. u Milanu ćete viječno pamtiti!

Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu! U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.

Jezero Komo je dio čuvene regije Lombardija i predstavlja jedno od najromantičnijih mjesta cijele Italije. Nalazi se između Milana i Švajcarske i predstavlja prirodnu granicu sa Švajcarskom. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, drveni dizajn kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.

Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

 

MILANO – VERONA – ĐENOVA – LUGANO – SIRMIONE – JEZERO KOMO – JEZERO GARDA

 • CIJENA ARANŽMANA: 259,00 €  za prijave do 25. Oktobra
 • TERMIN PUTOVANJA: 6 dana / 29.12.2023 – 03.01.2024.
 • PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ

U cijenu uračunato:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama;
 • Tri noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Milanu;
 • Razgledanje prema programu;
 • Usluga vodiča za obilaske po programu;
 • Organizacioni i ostali troškovi.

U cijenu nije uračunato:

 • Fakultativni izleti, ulaznice za muzeje, karte za gradski prevoz;
 • Individualni troškovi putnika;
 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (10,00€);
 • Boravišna taksa tokom boravka u Milanu – (plaća se isključivo na recepciji hotela – 9,00€).

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika(moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

 

 • Departure
  Podgorica
 • Departure Time
  29.12.2023.
 • Return Time
  03.01.2024.
 • Included
  Putovanje u Milano za Novu Godinu 2024.
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN /PETAK / 29.12.2023. / PODGORICA

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u 14:45h. Polazak u 15:00h. Dnevno noćna vožnja preko Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije... sa kraćim pauzama za odmor i osvježenje.

2
2. DAN / SUBOTA / 30.12.2023. / MILANO

Dolazak u Milano i smještaj u hotel nakon 14:00h. Nakon kraćeg odmora odlazak na prvo upoznavanje Milana ( metro + pješačka tura ) modnog, privrednog i medijskog centra Italije i glavnog grada pokrajine Lombardija u pratnji turističkog vodiča: dvorac Sforca - Viskonti, Trijumfalna kapija, trg Trgovaca, Duomo, pokriveni pasaži - galerija Vitora Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3
3. DAN / NEDELJA / 31.12.2023. / MILANO - ĐENOVA - MILANO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili fakultativni odlazak za Đenovu. Đenova je jedna od najljepših luka na svijetu. Grad su osnovali Rimljani pod imenom Ligurija. Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde - nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Priprema za doček Nove godine. U večernjim satima odlazak na trg (diskoteku) i doček Nove godine 2020. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

4
4. DAN/ PONEDELJAK / 01.01.2024. /MILANO - KOMO - LUGANO - MILANO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili odlazak na fakultativni izlet za Komo i Lugano. Dolazak u Komo. Razgledanje grada: staro gradsko jezgro, Piazza Cavour, Katedrala, Vila Olmo, Piazza San Fedele... Vožnja brodom po jezeru. Jezero Komo je jedno od najljepših jezera u Evropi okruženo veličanstvenim Alpima i popularno je ljetovalište  aristokratije i bogatih ljudi još iz vremena Rimske imperije a danas stjecište zvijezda - Madona, Džordž Kluni, Stalone,...Vile Serbeloni, Melci d'Eril, Vila d'Este...Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Četrdesetominutna vožnja brodom po jezeru tokom koje ćete uživati u pogledu na Alpe kao i u pogledu na luksuzne vile sa čarobnim vrtovima svjetskog džet seta. Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park, Gradska kuca... Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Povratak za Milano. Noćenje.

5
5. DAN / UTORAK / 02.01.2024. / MILANO - SIRMIONE - VERONA - PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sirmione i Veronu. Dolazak na jezero Garda u podnevnim časovima. Obilazak mondenskog gradića Sirmione - dvorac Skalidjerija, najpoznatije ljetovalište na najvećem jezeru u Italiji. Slobodno vrijeme. Polazak za Veronu. Po dolasku obilazak grada: trg Bra, Arena, ulica Macini, trg Erbe, Danteov trg, crkva Santa Marija Antika i grobnica Skalidjerija, Romeova i Julijina kuća. Slobodno vrijeme. Polazak za Crnu Goru. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu sa kraćim pauzama za odmor.

6
6. DAN / SRIJEDA / 03.01.2024. / PODGORICA

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Agencija vrši rezervaciju u klubovima i restoranima u toku novogodišnje noći, ali ne vrši raspored.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.