Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Milano – Gardaland – Đenova – Komo i Lugano / Ljeto 2018.

Milano – Gardaland – Đenova – Komo i Lugano / Ljeto 2018.

299€ po osobi

Milano je u svijetu simbol modne prijestonice, raja za šoping, fudbalske prijestonice, internacionalne opere i dinamičnog noćnog života. U Italiji je Rim simbol stare Italije, a Milano nove Italije… Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svijetu, botaničkom baštom).

MILANO – GARDALAND – ĐENOVA – KOMO – LUGANO

GRUPNI ARANŽMAN SA POLASKOM IZ PODGORICE !

5 DANA – 4 NOĆENJA / 299,00 € – za prijave do 15. JUNA ili do popune slobodnih mjesta

11.07 – 15.07.2018.

(AVIO PREVOZ SA UKLJUČENIM TAKSAMA,  HOTELSKI SMJEŠTAJ SA DORUČKOM,  TRANSFERI,  VODIČ)

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

– Avio prevoz na relaciji Podgorica – Milano – Podgorica

– Transferi autobusom po programu

– Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu  sa 3* u Milanu

– Usluge pratioca / vodiča za razglede prema programu

– Organizacioni troškovi putovanja

– 1 komad ručnog prtljaga do 10kg, dimenzija 55cm x 40 cm x 23cm.

U CIJENU  NIJE URAČUNATO:

– Lokalna taksa koja se plaća isključivo na recepciji hotela

– Čekirani prtljag ( kofer ) do 23 kg

– Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )

– Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju

5 DANA / 11.07 - 15.07.2018.
 • Departure Time
  04.07.2018.
 • Return Time
  08.07.2018.
 • Included
  Milano – Gardaland – Đenova – Komo i Lugano / Ljeto 2018.
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / SRIJEDA - 11.07. / PODGORICA – MILANO /
Sastanak grupe na aerodromu u Podgorici u 15:40 h. Let za Milano u 17:40 h. Slijetane u Milano u 19:35 h. Polazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII vijeka i napravljena je isprva kao Gradska vijećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV vijeka. Obilazak se završava panoramskim razgledanjem utvrđenja porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Smještaj u hotel. Noćenje.
2
2. DAN / ČETVRTAK - 12.07. / GARDALAND /
Doručak. Nakon doručka, fakultativni odlazak u zabavni park GARDALAND. Slobodno vrijeme za uživanje u atrakcijama parka: SVIJET SNOVA – LUDA KUĆA – LETEĆE OSTRVO – ČAROBNA PLANINA – AFRIČKI SAFARI KANUOM – TRANSGARDALAND EXPRESS – 4D AVANTURA – SEKVOJA – ATLANTIDA – DOLINA KRALJEVA – PANORAMSKI TOČAK – PLAVI TORNADO, MAMUTI I LEDENO DOBA. Po zatvaranju parka (18h) slijedi transfer do hotela. Noćenje.
3
3. DAN / PETAK - 13.07. / MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. U povratku ka Milanu odlazak do jezera Komo. Jezero Komo je treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom sjeveru zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mjesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svjetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija... Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mjesto izuzetnom turističkom atrakcijom. Mogućnost fakultativnog organizovanja vožnje feribotom (ili brodićem) po jezeru, u zavisnosti od vremenskih uslova. Slobodno vrijeme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Povratak u Milano. Noćenje.
4
4. DAN / SUBOTA - 14.07. / ĐENOVA – SERRAVALLE OUTLET /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Đenove i obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svijetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.
5
5. DAN / NEDELJA – 15.07. / MILANO – PODGORICA /
Doručak Slobodno prijepodne. Let za Podgoricu u 15:25 h. Slijetanje u Podgoricu u 19:35 h. Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
 • Ko želi uzeti dodatni kofer (čekirani prtljag) do 23 kg, dužan je to uraditi uz doplatu u agenciji najkasnije do pet dana pred let ( na aerodromu je skuplje )
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA