Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Marokanska avantura sa posjetom Barseloni

Marokanska avantura sa posjetom Barseloni

799€ po osobi

Maroko, prikladno ušuškan na sjeverozapadnoj obali Afrike, predstavlja pravu zemlju kontrasta. S jedne strane je veoma evropeizovan sa nizom modernih hotela, restorana i noćnih klubova, a sa druge sa savršeno očuvanim starim zdanjima i jedinstvenim spomenicima kulture. Teško uporediv, smješten u istočnu bajku sa dvorcima, parkovima, baštama i jezerima. Sačinjen je od planinskih masiva pokrivenih vječnim snijegom, vodopada, rijeka koje dodiruju pustinju, ravnica sa stablima mandarina i nara i drevnih gradova sa bezbroj istorijskih mjesta. Stare medine čini splet sokaka, arapskih kućica, koloritnih pijaca i veličanstvenih džamija po kojima šetaju žene otkrivenog lica i u mini suknjama. Blaženstvo i raskoš istoka, egzotična marokanska kultura, evropski komfor i savremena poslovnost – sve je to Maroko koja uspijeva da impresionira svakog posjetioca.

MAROKO i BARSELONA

MARAKEŠ – RABAT – KAZABLANKA – FES – BARSELONA

AVIO KARTE SA UKLJUČENIM AERODROMSKIM TAKSAMA + 7 NOĆENJA U HOTELIMA SA 3/4*+TRANSFERI + OBILASCI PO PROGRAMU + VODIČ

LAST MINUTE CIJENA: 799,00 EUR 

TRAJANJE PUTOVANJA: 8 dana / 28.10 – 04.11.2018.

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO :
– Avionska karta na relaciji Dubrovnik – Barselona – Marakeš i Marakeš -Barselona – Dubrovnik,
– Jedan komad ručnog prtljaga do 10kg do 55 x 40 x 20cm i jedan komad čekiranog prtljaga do 20kg,
– Transfer: Podgorica – Dubrovnik – Podgorica,
– 3 noćenja u hotelu Mogador KASBAH 4* u Marakešu na bazi N/D,
– 2 noćenja u hotelu Texuda 3* u Rabatu na bazi N/D,
– 1 noćenje u hotelu Diwan 3* u Kazablanki na bazi N/D,
– 1 noćenje u hotelu sa 3* u okolini Barselone na bazi N/D,
– Transferi aerodrom – hotel – aerodrom,
– Obilasci po programu,
– Usluge vodiča tokom putovanja,
– Aerodromske takse.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
– Viza za Maroko – ukupni troškovi izdavanja vize 50€ (viza i troškovi posredovanja),
– Fakultativni izlet za Fes i ulaznice za muzeje,
– Putničko osiguranje 10,00 € (može se uzeti u agenciji)
– Individualni troškovi,
– Lokalne turističke takse – plaćaju se na recepciji hotela,
– Doplata za jednokrevetnu sobu izonsi: 150,00 EUR.

Napomene:
– Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 30 osoba.
– Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 25 osoba.

8 DANA / 28.10 - 04.11.2018.
 • Departure Time
  28.10.2018.
 • Return Time
  04.11.2018.
 • Included
  Marokanska avantura sa posjetom Barseloni
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / 28.10.2018 / NEDELJA / PODGORICA - DUBROVNIK - MARAKEŠ
Okupljanje putnika ispred hotela City u 09:00h. Transfer do Dubrovnika. Let za Barselonu je u 15:05h. Slijetanje u Barselonu je u 17:25h. Nastavak putovanja letom za Marakeš u 21:05h. Slijetanje u Marakeš je u 22:30h. Transfer do hotela. Noćenje.
2
2. DAN / 29.10.2018 / PONEDELJAK / MARAKEŠ
Doručak. Polazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Marakeš je biser Maroka koji je preživio vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gdje se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može danima šetati ili uživati u alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom "12 stubova" draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gdje se danonoćno može lutati među tezgama prepunim voća i poslastica, a uveče slušati priče orijentalnih pripovjedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / 30.10.2018 / UTORAK / MARAKEŠ
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prijestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i ljepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el Fna, upisan u spisak svjetskog nasleđa UNESCO, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za dresere zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pjevače okružene bijeličastim dimom nargila... Marakeški bazar i najveći trg dozvoljavaju da se na njima upoznaju naravi i običaji zemlje i uz to da se od lokalnih zanatlija kupe prekrasni suveniri. Na trgu Džema el Fna berberi sa Visokog Atlasa igraju nacionalni ples "auaš", na ruševinama nekadašnjih palata se gnijezde rode. Večera. Noćenje.
4
4. DAN / 31.10.2018 / SRIJEDA / MARAKEŠ - RABAT
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Rabat. Po dolasku slijedi obilazak grada u pratnji vodiča. Rabat nije samo prijestonica Maroka već i ogromna riznica znamenitosti koja rado prikazuje svoju arhitektonsku mješavinu stilova. Iako je danas savremeni poslovni centar u punoj mjeri je sačuvao svoj istočni kolorit. Panoramsko razgledanje kraljevske palate, glavne gradske tvrđave Kasba Udaja, mauzoleja Mohameda V, Hasanove kule kao i mjesta gdje je prije 800 godina trebala da bude najveća džamija svijeta. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
5
5. DAN / 01.11.2018 / ČETVRTAK / RABAT - FES - RABAT
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet za Fes. Fes nije samo najstariji od četiri imperatorska grada, već je i četvrti po veličini u Maroku. Ujedno je i spomenik trima epohama koje su se odrazile u arhitekturi i obliku starog grada koji je upisan u spisak kulturne baštine UNESCO. Poludnevno razgledanje: mauzoleja Idrisa II, sina osnivača prve dinastije (Idrisida) u Fesu; Islamskog univerziteta Al-Karun; kvarta prerade i bojenja kože; Dvorca emira; medrese u kojoj su Kraljevski dvorac, Evropsko groblje, vrtovi Buželud, 14 vrata, 6000 ulica, 200 džamija i 180 hamama. Slobodno vrijeme. Povratak u Rabat. Noćenje.
6
6. DAN / 02.11.2018 / PETAK / RABAT - KAZABLANKA
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom za Kazablanku. Ovaj lučki grad je ostavljao tužne utiske sve do trenutka dok ga nisu preuzeli Francuzi i stvorili unikat Afrike u mauritanskom stilu. Na grad asocira i holivudsko remek djelo o ljubavi, snimljeno u njemu 40-ih godina prošlog vijeka. Razgledanje veličanstvene džamije Hasana II (ulazak), skvera Mohameda V, rezidencijalnog dijela Anfa kao i promenade Ain Diab. Odlazak u hotel. Smeštaj i noćenje.
7
7. DAN / 03.11.2018 / SUBOTA / KAZABLANKA - MARAKEŠ - BARSELONA
Doručak. Polazak ka aerodromu u Marakešu i transfer do aerodroma. Polijetanje aviona za Barselonu u 13:30h. Slijetanje u Barselonu u 16.55 h. Transfer sa aerodroma i odlazak na panoramsko-pješački obilazak Barselona. Odlazak do centralnog gradskog trga i upoznavanje sa prijestonicom Katalonije. Šetnja čuvenom La Ramblom, posjeta pijaci La Boqueria. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
8
8. DAN / 04.11.2018. / NEDELJA / BARSELONA - DUBROVNIK - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma u Barseloni. Let za Dubrovnik je u 11:55h. Slijetanje na aerodrom Ćilipi u 14:10h. Transfer do Podgorice. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA