Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Manastir Ostrog

Manastir Ostrog

po osobi

Putovanje u Manastir Ostrog – najpoznatije hrišćansko svetilište u Crnoj Gori, posjećuju ga hodočasnici svih vjera iz cijelog svijeta.

Manastir Ostrog smješten je u kamenoj litici u planinskom masivu Ostroške grede na 900 m nadmorske visine, u prirodnoj pećini koju je kao svoju isposničku ćeliju koristio i sam monah Vasilije Jovanović, mitropolit zahumsko-hercegovački u drugoj polovini XVII vijeka.

Manastir je najpoznatije hrišćansko svetilište u Crnoj Gori, posjećuju ga hodočasnici svih vjera iz cijelog svijeta.

Manastirski kompleks sačinjavaju: Donji i Gornji manastir Ostrog sa konakom i bibliotekom, kao i novoizgrađenom ,,obrednom crkvom” , pomoćnim zgradama i učionicama za polaznike srednje teološke škole.

U Gornjem manastiru (“gornja pećina”) sagrađena je crkva posvećena Časnom Krstu 1665 godine. U njoj se čuvaju ostaci – mošti Sv. Vasilija Ostroškog, zaštitnika i iscjelitelja.

Donji manastir Ostrog sagrađen je na zaravni na kojoj je nekada bila seoska crkva, izgrađen je 1824 godine i posvećena je Vavedenju presvete Bogorodice

Program putovanja u manastir Ostrog

Manastir sv. Vasilija Ostroškog čudotvorca, jer najveća i najposjećenija religiozna lokacija u Crnoj Gori. Sagrađen je 1650. godine i sastoji se iz Donjeg i Gornjeg manastira. Gornji manastir se nalazi na oko 900 mnv. i u njemu su sačuvane mošti Sv. Vasilija Ostroškog, koji je bio poznat po moći iscjeljivanja. Manastir godinšnje posjeti veliki broj turista, raznih vjeriispovijesti i vjerovanja. Od Podgorice do manastira, vožnja traje oko sat vremena. Možete posjetiti oba manastira i nakon toga napraviti pauzu za ručak u jednom od restorana, sa kojih se pruža sjajan pogled na Bjelopavlićku ravnicu.

Za više informacija o izletu možete se obratiti na tel +382 20 220 440 ili na e mail info@guliver.me.

1 - 5 dana (više informacija na upit)
 • Destination
 • Included
  Manastir Ostrog
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1

Lokacija