Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Madrid – Avionom – Prvi Maj

Madrid – Avionom – Prvi Maj

399€ po osobi

Putovanje u Madrid, prijestonicu Španije, velegrad od oko 5 miliona stanovnika, putovanje je u središte kulturnog i umjetničkog života države. Kao i svaku metropolu, vrijedi ga upoznati kroz najpoznatije građevine i spomenike, ali i kroz ona manje poznata mjesta, gradske četvrti u središte grada, uličice, trgove, raznolike dućane i naravno, restorane. Pored Madrida leže dvije kultne lokacije, drevna prijestonica Toledo i monumentalni El Escorial. Dodatak je ovo dostojan središta monarhije, mjesta koja upotpunjuju naše putovanje u Madrid i čine ga nezaboravnim!


MADRID – AVIO – PRVI MAJ 2022 – SIGURAN POLAZAK !

Termin putovanja:  4 Dana / 29.04 – 02.05.2022.

Cijena aranžmana: 399,00 € 

(Avio prevoz sa uključenim taksama, hotelski smještaj sa doručkom, transferi, vodič ) 

 

Cijena uključuje:

– Autobuski transfer Podgorica – Tirana – Podgorica

– Transferi autobusom od aerodroma do hotela i obrnuto

– Avio prevoz Tirana – Madrid – Tirana 

– 3 noćenja sa doručkom u hotelu Elba Alcala 4* u Madridu

– Panoramsko razgledanje grada,

– Usluga pratioca/vodiča za raglede po programu

– Ručni prtljag do 10 kg

– Aerodromske takse

– Organizacioni troškovi

 

U cijenu nije uključeno:

– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem (10,00 EUR )

– Fakultativni izleti, ulaznice, karte za gradski prevoz…

– Boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela)

– Čekirani prtljag (65,00 EUR)

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
4 DANA / 29.04 - 02.05.2022.
 • Departure Time
  29.04.2022.
 • Return Time
  02.05.2022.
 • Included
  Madrid – Avionom – Prvi Maj
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK - 29.04.2022. / PODGORICA - TIRANA - MADRID /
Transfer od Podgorice do Tirane ( oko 10:30h ). Let za Madrid je u 17:15 h. Dolazak u Madrid u 20:25h. Nakon pasoške kontrole slijedi panoramski obilazak  grada: Kio Puerta ili “Vrata Evrope” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo finansijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palata, rezidencija španskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, Plaza Cánovas del Castillo sa Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, čuveni gradski park – Atocha. Dolazak do arene za borbu bikova Las Ventas, nekada najveće arene na svijetu sa 25000 gledalaca. Ispred arene nalaze se spomenici posvećeni istaknutim toreadorima i spomenik Aleksanda Fleminga. Transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2
2. DAN / SUBOTA - 30.04.2022. / MADRID /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili obilazak nekih od znamenitosti grada. Ne propustite priliku da obiđete i jednu od najljepših umjetničkih četvrti svijeta- Paseo del Prado sa jednim od najljepših muzeja današnjice Museo del Prado. Preporučujemo da posjetite Plaza de Toros de Las Ventas - špansku koridu u gradskoj četvrti Salamanca. U Španiji borba sa bikovima nije sport, već umjetnički spektakl. Nakon  naporne šetnje gradom, preporučujemo da odmorite u najvećem parku Madrida - Retiro. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA - 01.05.2022. / MADRID - TOLEDO /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekad je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura - hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Evropa upoznala sa djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji  vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španiji, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za individualni razgled.  Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK - 02.05.2022. / MADRID - TIRANA - PODGORICA
Doručak.  Slobodan dan ili fakultativni izlet u El Eskorijal i Segoviju. Prvo obilazimo takozvano “osmo svjetsko čudo”, manastir - palatu - Panteon kraljeva - baziliku El Eskorijal, monumentalnu zadužbinu kralja Filipa II, veličanstveno zdanje od granita na obroncima planine Abantos. Izlet nastavljamo odlaskom do Segovije, jednog od najzanosnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svijetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. vijeku voda dopremana u grad. Posjeta dvorcu Alkazar, rezidenciji kraljeva Kastilje, smještenom na grebenu na ušću dviju rijeka koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Slobodno vrijeme u Segoviji za ručak i šoping.  Povratak u Madrid. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Tiranu. Let za Tiranu je planiran u 21:05 h. Po dolasku u Tiranu slijedi transfer do Podgorice. Kraj programa.

Lokacija