Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Madrid avionom / Jesen 2022

Madrid avionom / Jesen 2022

399€ po osobi

Putovanje u Madrid, prijestonicu Španije, velegrad od oko 5 miliona stanovnika, putovanje je u središte kulturnog i umjetničkog života države. Kao i svaku metropolu, vrijedi ga upoznati kroz najpoznatije građevine i spomenike, ali i kroz ona manje poznata mjesta, gradske četvrti u središte grada, uličice, trgove, raznolike dućane i, naravno, restorane. Pored Madrida leže dvije kultne lokacije, drevna prijestonica Toledo i monumentalni El Escorial. Dodatak je ovo dostojan središta monarhije, mjesta koja upotpunjuju naše putovanje u Madrid i čine ga nezaboravnim!


MADRID – AVIO – JESEN 2022

5 DANA / 21 – 24. OKTOBAR /  OD 399,00 € za prijave do 01. AVGUSTA

 (AVIO PREVOZ SA TAKSAMA + HOTELSKI SMJEŠTAJ + TRANSFERI + VODIČ)

 

U cijenu je uračunato:

– Transfer autobusom Podgorica – Tirana – Podgorica

– Transferi autobusom od aerodroma do hotela i obrnuto

– Avio prevoz Tirana – Madrid – Tirana

– 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Madridu ( doručak – „švedski sto“ )

– Poludnevno panoramsko razgledanje grada,

– Usluga vodiča za razglede po programu

– Aerodromske takse

– Organizacioni troškovi

 

U cijenu nije uračunato:

– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

– Fakultativni izleti, ulaznice, karte za gradski prevoz…

– Gradska taksa koja se plaća na recepciji hotela

 

4 DANA / 21.10 - 24.10.2022.
 • Departure Time
  21.10.2022.
 • Return Time
  24.10.2022.
 • Included
  Madrid avionom / Jesen 2022
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK - 21.10.2022. / PODGORICA - TIRANA - MADRID /
Rani jutarnji transfer od Podgorice do Tirane. Let za Madrid je u 17:35 h. Dolazak u Madrid u 21:05h. Nakon pasoške kontrole slijedi panoramski obilazak  grada: Kio Puerta ili “Vrata Evrope” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo finansijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palata, rezidencija španskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, Plaza Cánovas del Castillo sa Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, čuveni gradski park – Atocha. Dolazak do arene za borbu bikova Las Ventas, nekada najveće arene na svijetu sa 25000 gledalaca. Ispred arene nalaze se spomenici posvećeni istaknutim toreadorima i spomenik Aleksanda Fleminga.Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.
2
2. DAN / SUBOTA - 22.10.2022. / MADRID /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili obilazak nekih od znamenitosti grada. Ne propustite priliku da obiđete i jednu od najljepših umjetničkih četvrti svijeta- Paseo del Prado sa jednim od najljepših muzeja današnjice Museo del Prado. Preporučujemo da posjetite Plaza de Toros de Las Ventas - špansku koridu u gradskoj četvrti Salamanca. U Španiji borba sa bikovima nije sport, već umjetnički spektakl. Nakon  naporne šetnje gradom, preporučujemo da odmorite u najvećem parku Madrida - Retiro. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA - 23.10.2022. / MADRID - ESCORIAL /
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u El Eskorijal i Segoviju. Prvo obilazimo takozvano “osmo svjetsko čudo”, manastir - palatu - Panteon kraljeva - baziliku El Eskorijal, monumentalnu zadužbinu kralja Filipa II, veličanstveno zdanje od granita na obroncima planine Abantos. Izlet nastavljamo odlaskom do Segovije, jednog od najzanosnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svijetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. vijeku voda dopremana u grad. Posjeta dvorcu Alkazar, rezidenciji kraljeva Kastilje, smještenom na grebenu na ušću dviju rijeka koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Slobodno vrijeme u Segoviji za ručak i šoping.  Povratak u Madrid. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK - 26.10.2018. / MADRID - TOLEDO /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekad je bio glavni grad Španije. Poznat je kao grad triju kultura - hrišćanske, jevrejske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija evropska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Evropa upoznala sa djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji  vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španiji, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za individualni razgled. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon toga polazak ka aerodromu i ukrcaj na let za Tiranu. Let za Tiranu je planiran u 21:50 h. Po dolasku u Tiranu slijedi transfer do Podgorice. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja. Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA