Radno vrijeme: Pon-Pet 09-18h, Sub 10-14h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Lefkada ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more

Lefkada ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more

po osobi

Ostrvo Vas svojim prirodnim ljepotama, predivnim plažama, bisernom bojom mora i bujnom vegetacijom ostavlja bez daha a veliki broj taverni, barova, restorana, kafića … učiniće Vaš boravak još prijatnijim. Najpoznatije i najljepše plaže na ostrvu Porto Katsiki, Egremni, Milos, Katsima … svojom ljepotom i bijelim pijskom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

LEFKADA – 9 DANA – LJETO 2018

(PREVOZ, SMJEŠTAJ SA DORUČKOM U HOTELU  LEFKAS”  U CENTRU LEFKADE, VODIČ )

U cijenu je uračunato:

 •  Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu
 •  Usluga sedam noćenja sa doručkom u hotelu “Lefkas” u centru Lefkade
 •  Usluge vodiča za razglede prema programu
 •  Troškovi pratioca grupe
 •  Organizacioni troškovi putovanja
 •  Obilasci plaža ( svakog dana obilazak neke od prelijepih plaža Lefkade)

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 •  Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja ( 10 € )
 •  Fakultativni izleti, ulaznice za muzeje…
 •  Individualni troškovi…

Hotel “Lefkas” se nalazi u glavnom gradu ostrva Lefkada, gradu Lefkasu. Smješten je na samoj obali, pored parka u luci punoj jahti, okružen mnogobrojnim restoranima i kafićima, na početku centralne pješačke zone.  Hotel posjeduje recepciju, resetoran, bar, TV salu, WIFI u javnim djelovima hotela (besplatno). Sve sobe su od 2016 godine renovirane. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom, TV, klima uređaj, aparat za kafu/čaj, frižider i terasu. Superior sobe imaju pogled na grad ili na more i namijenjene su za 2-4 osobe. Doručak je kontinentalni.

ARANŽMAN NIJE AKTIVAN
 • Included
  Lefkada ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK /

Polazak grupe sa parkinga ispred hotela "City". Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe.

2
2. DAN / SUBOTA /

Dolazak na granični prelaz Kakavija. Nakon graničnih formalnosti, nastavak puta preko Janjine i Parge do Lefkade. Smještaj u apartmane u mjestu Nidri i slobodno vrijeme. Obilazak grada uz laganu šetnju. Njegova arhitektura najviše oslikava uticaj Vizantije koji se ogleda u sakralnim građevinama i utvrđenjima, dok su male dvospratne kuće i uske uličice karakteristične za ovo ostrvo. Građen je kao plansko, venecijansko, srednjovjekovno naselje, sa središnjim Trgom svetog Spiridona. Zemljotres je 1948. godine prilično oštetio zgrade, nakon čega je južno od nekadašnjeg istorijskog dijela grada izgrađen novi dio, tj. Neapolis. Noćenje.

3
3. DAN / NEDELJA /

Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak do plaže Katizma. Ovo je jedna od najljepših plaža na Lefkadi. Nalazi se na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali, pored gradića Agios Nikitas. Dugačka plaža sa pijeskom i sitnim šljunkom daje prelijepu tirkiznu boju vode. Taverne i barovi nalaze se iznad plaže, kao i besplatni tuševi koji su rijetki na plažama na ostrvu. Iznad plaže nalaze se i prodavnice, a od taverni izdvajamo tavernu Colpa sa prelijepim bazenom. Povratak u hotel. Noćenje.

4
4. DAN / PONEDELJAK /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje do Kefalonije i Itake. Ukrcavamo se na brod i spremni smo da zaplovimo u prelijepe vode Jonskog mora. Nakon što prođemo brojne plaže, ribarska sela, svetionike koji oduzimaju dah, pravimo pauzu za morske čarolije na čuvenoj plaži zaliva Porto Kaciki. Putovanje nastavljamo posjetom selu Fiskardo na Kefaloniji. Ovo je najveće i najočuvanije ribarsko selo u jonskom arhipelagu koje je preživjelo razorni zemljotres 1953. godine. Imaćemo sasvim dovoljno vremena za odmor, kupovinu suvenira i osveženje u nekom od kafića...Na sledećem odredištu – ostrvo Itaka možemo uživati u plaži ili posjeti divnom muzeju koji se ovdje nalazi. Za ovo ostrvo se vjeruje da je rodno mjesto opjevanog junaka Odiseja. U povratku posećujemo misteriozne Papanikolis pećine u koje ćemo ući direktno našim brodom i stati tačno na lokaciju gde su vojne podmornice znale da se kriju tokom 2. sv. rata. Povratak u hotel. Noćenje.
5
5 – 8. DAN
Doručak.U narednim danima prepustite se ljepoti ostrva, netaknutoj prirodi i divljim plažama Desimi, Mikros  Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Egremni, Porto Katsiki. Svakoga dana će biti organizovana posjeta nekoj od plaža. Iskoristite vrijeme da uživate u brojnim kafeima i restoranima i ne propustite da probate nabolje vino u Grčkoj „Bertzami“. Na ostrvu se nalazi i više crkvi i manastira izgrađenih u različitim stilovima. Obići ćemo Manastir Panagia Faneromeni, najznačajniji vjerski spomenik na Lefkadi, nalazi se na dva kilometra od glavnog grada, na lokaciji sa koje se pruža divan pogled na Agios Ioanis. Vjeruje se da se na mjestu manastira izgrađenog 1634. godine nalazi drevno svetilište, kao i da je apostol Pavle ovdje došao da širi hrišćanstvo. Noćenje.
6
9. DAN / SUBOTA /

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Janjini. Posjeta tržnom centru IKEA kao i radnjama: Jumbo, H&M, Intersport... Nastavak putovanja ka Podgorici. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa!!!!

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Popusti za djecu: • djeca do 6 godina na zajedničkom ležaju – plaćaju 50,00 € • od 6 do 12 godina (na zasebnom ležaju) – 20% popust na ukupan iznos aranžmana
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.