Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Kušadasi ljeto 2022 / Turska

Kušadasi ljeto 2022 / Turska

349€ po osobi

Kušadasi je danas moderan grad, koji vam najpotpunije može dočarati duh mediterana protkan velikim šarmom orijenta. Ovo ljetovalište u Turskoj, na obali Egejskog mora, nalazi se 95 km južno od Izmira, trećeg po veličini grada u Turskoj. Kušadasi je prilično veliko ljetovalište, koje ima populaciju od preko 100.000 stanovnika. Ovaj broj u toku ljeta poraste na preko pola miliona, što govori o njegovoj popularnosti i atraktivnosti. Grad se zapravo nalazi u prelijepom zalivu, a naspram njega je poluostrvo Guvercin Ada (u prevodu Golublje ostrvo, koje je sa kopnom povezano uskim prolazom). Ime je dobio od reči „kuş” što znači ptica i reči “ada” što znači ostrvo. Simbol grada je spomenik na glavnom šetalištu, gdje su ptice predstavljene u ljudskoj šaci. Ovaj grad vam može pružiti mnogo toga, od važnih istorijskih lokaliteta (Pamukale, Efes) pa do veoma kvalitetne zabave (akva parkovi, noćni život i kupovina).

KUŠADASI – TURSKA – NOVO HIT LJETOVANJE 2019
PREVOZ + HOTEL SA 3 ILI 4* NA BAZI POLUPANSIONA + VODIČ

FIRST MINUTE CIJENA ZA PRIJAVE DO 15. JULA – 349,00 EUR

TERMIN PUTOVANJA: 10 DANA / 05.08 – 14.08.2022.

CIJENA ARANAŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz udobnim autobusima na relaciji Podgorica – Kušadasi – Podgorica;
 • Trajekt Edžebat – Čanakale – Edžebat;
 • 1 noćenje u hotelu sa 3* u Čanakaleu na bazi noćenje sa doručkom;
 • 6 noćenja u hotelu sa 3/4* na bazi polupansiona (doručak i večera);
 • Usluge vodiča tokom putovanja;
 • Organizacioni trškovi.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (može obezbijediti agencija);
 • Fakultativne izlete;
 • Individualne troškove.

OPIS FAKULTATIVNIH IZLETA:

Najljepše plaže – Ukoliko vam je teško da se odlučite na koju plažu treba otići, mi smo za vas spremili najbolju i najjeftiniju ponudu odlaska na neke od najboljih plaža u Kusadasiju (Long Beach – Capello club, Ladies beach – Next beach club…). U cijenu je uključen prevoz od hotela do plaže i korišćenje ležaljki i suncobrana.
Pamukkale – jednistven prirodni fenomen – okamenjene terase stvorene krečnjačkim naslagama iz termalnih izvora bogatih kalcijumovim solima, čije se vode slivaju preko niza malih bazena na padini brda nad dolinom Velikog Meandra. To će biti svakako jedna od najljepših uspomena koje ćete ponijeti iz Turske. Nezaboravan prizor dopunjuju svakako i ostaci antičkog Hijerapolisa (Apolonov hram, terme, Vizantijska vrata, pozorište, nekropola sa stotinama sarkofaga, hipogeja i tumulusa…). Možete se okupati na kaskadnim bazenima u ljekovitoj vodi (37’C). U cijenu izleta su uključeni transfer, ulaznice za Hijerapolis, ručak i vođenje na srpskom jeziku
Krstarenje – za one koje uživaju u prostranstvu mora, kristalno čistoj vodi, ovaj izlet će biti pravi izbor. Imaćete mogućnost da uživate u ljepotama Egejskog mora, divljim, netaknutim plažama. U cijenu izleta je uključeno krstarenje brodom, kupanje u lijepim morskim uvalama, izletnički ručak, neograničena konzumacija bezalkoholnih pića. Kafa, čaj, sladoled i alkoholna pića se naplaćuju.
AQUA PARK – Posjetite i nezaboravno se provedite u najljepšim vodenim parkovima zabave u Turskoj. Brzi tobogani, neobični bazeni, vožnja čamcima ispijanje osvježavajućih pića u aqua-barovima učiniće vašu posetu AKVA parkovima nezaboravnom. Za vas smo izabrali ADALAND. U cijenu je uključeno korišćenje svih sadržaja aqua parka i transfer.

10 DANA / 05.08 - 14.08.2022. 
 • Departure Time
  05.08.2022.
 • Return Time
  14.08.2022.
 • Included
  Kušadasi ljeto 2022 / Turska
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK - 05.08.2022 / PODGORICA – ČANAKALE (oko 1044 km)
Polazak iz Podgorice u 13:00 časova kod INA pumpe iza Delta City-a. Putovanje preko Albanije i Grčke sa usputnim pauzama radi odmora. Dnevno-noćna vožnja.
2
2. DAN / SUBOTA - 06.08.2022 / ČANAKALE
Dolazak u Čanakale u popodnevnim časovima. Smještaj u hotel. Šetnja ovim divnim gradom na obali Dardanela. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA - 07.08.2022 / ČANAKALE-KUŠADASI (oko 410 km)
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Kušadasiju. Dolazak u ovaj turski biser na obali Egejskog mora. Smještaj u izabrani hotel. Nakon odmora odlazak na prvo upoznavanje grada-ostrva ptica (Ku-ptica adasi- ostrvo), pješačke ulice i Karavan saray. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK - 08.08.2022 / KUŠADASI
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska na plažu „Capelo“. Uživanje u ovoj predivnoj plaži, odličnom plažnom baru, fantastičnim animacijama i doobrim koktelima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Mogućnost odlaska u neki od mnogobrojnih klubova u Kušadasiju. Noćenje.
5
5. DAN / UTORAK - 09.08.2022 / KUŠADASI
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska na “Žensku plažu„ (Ladies beach) i plažni klub “Next”. Povratak u hotel. Večera. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja posjete nekom od autentičnih nargila barova. Noćenje.
6
6. DAN / SRIJEDA - 10.08.2022 / KUŠADASI-PAMUKALE-KUŠADASI (oko 200km)
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska do mjesta Pamukkale - jedinstven prirodni fenomen - okamenjene terase stvorene krečnjačkim naslagama iz termalnih izvora bogatih kalcijumovim solima, čije se vode slivaju preko niza malih bazena na padini brda nad dolinom Velikog Meandra. To će biti svakako jedna od najljepših uspomena koje ćete ponijeti iz Turske. Nezaboravan prizor dopunjuju svakako i ostaci antičkog Hijerapolisa (Apolonov hram, terme, Vizantijska vrata, pozorište, nekropola sa stotinama sarkofaga, hipogeja i tumulusa...). Možete se okupati na kaskadnim bazenima u ljekovitoj vodi (37'C). U cijenu izleta su uključeni transfer, ulaznice za Hijerapolis, ručak i vođenje na srpskom jeziku. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 
7
7. DAN / ČETVRTAK - 11.08.2022 / KUŠADASI
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost posjete jednom od najvećih akva parkova u Turskoj “ADALAND”. Uživanje u nezaboravnom provodu i zabavi na mnogobrojnim sadržajima koji se nalaze u akva parku. Povratak u hotel. Večera. Mogućnost odlaska do nekog od klubova u “Bar street”. Noćenje.
8
08. DAN / PETAK - 12.08.2022 / KUŠADASI
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja krstarenja. Posjeta predivnim i netaknutim plažama u okolini Kušadasija. Uživanje u osježavajućem kupanju, skokovima sa palube i dobroj muzici… Povratak u popodnevnim časovima. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju starim dijelom grada. Noćenje.
9
9. DAN / SUBOTA - 13.08.2022 / KUŠADASI - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru. Polazak u poslepodnevnim časovima. Putovanje preko Grčke, Albanije do Podgorice. Noćna vožnja...
10
10. DAN / NEDELJA - 14.08.2022 / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.