Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Kefalonija ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more

Kefalonija ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more

249€ po osobi

Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo. Nalazi se između Lefkade i Zakintosa. Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelijepim plažama na istočnoj strani. Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživjeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smještenim u turističkim oazama. Argostoli je grad u zapadnoj Grčkoj i najveće i najvažnije naselje ostrva Kefalonija. Grad Argostoli se nalazi na zapadoj obali ostrva Kefalonija, na obali najvećeg ostrvskog zaliva. Naspram njega nalazi se drugo po važnosti mesto na ostrvu, Liksuri. Kefalonija ima preko 200 kilometara dugu, razuđenu obalu, na kojoj se nalaze neko od najljepših plaža Evrope. Zapadna strana ostrva  karakteristična je po bijelom šljunku i liticama koje se uzdižu  strmo iznad plaža, dok je istočna prepuna prelijepih, zelenih zaliva i rtova. Od ukupno 39 plaža, neke od najpoznatijih su: Mirtos plaža – zaštitni znak Kefalonije i jedna od najslikanijih plaža u Grčkoj, uvrštena u deset najlepših u Evropi. Antisami  ili kako je još nazivaju „rajska plaža“. Ksi plaža. Prepoznatljiva je po pijeesku zlatno-narandžaste boje i širokom pojasu plitke vode. Tokom boravka na Kefaloniji obići ćemo još i plažu Makros Gialos kao i plažu Skala…..

KEFALONIJA & ZAKINTOS – LJETO 2018 – NOVO U PONUDI !!!

9 DANA: 14.07 – 22.07.2018.

(PREVOZ, SMJEŠTAJ, VODIČ )

 

U cijenu je uračunato:

 • Prevoz udobnim autobusom turističke klase na pomenutoj relaciji prema programu,
 • Usluga sedam noćenja u apartmanima Petania Hotel & Apartments,
 • Usluge vodiča za razglede prema programu,
 • Troškovi pratioca grupe,
 • Troškovi vožnje brodom Astakos – Kefalonija -Astakos,
 • Organizacioni troškovi putovanja,
 • boravišna taksa,
 • obilasci  plaža osim plaže Myrtos.

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • obilazak plaže Myrtos 10 €
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja – obezbjeđuje agencija ( 10 € )
 • izlet do Zakintosa
 • ulaznice za muzeje,
 • Individualni troškovi…

Popusti za djecu:

 0 – 2 godine — Besplatno na ležaju sa roditeljima

 2 – 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ( 1. dijete 30%, 2. dijete 20% )

 

Sobe i studiji Petania nalaze se u Liksuriju. U ponudi su klimatizovane sobe, a besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Sobe sadrže flat-screen TV i sopstveno kupatilo. Recepcija radi 24 časa dnevno. Trg Etnikis Antistaseos udaljen je samo 700 metara, a Luka Liksuri 800 metara od smještaja. Pekara i supermarket se nalaze na 100 m od hotela.

9 DANA / 14.07 – 22.07.2018.
 • Included
  Kefalonija ljeto 2018 / Grčka – Jonsko more
  Smještaj
  Prevoz
  Usluge vodiča
 • Not Included
  Doručak
1
1. DAN / SUBOTA 14.07.2018 / PODGORICA /
Polazak grupe sa parking  ispred Delta City-a u 20:00 h.Vožnja kroz Albaniju sa kraćim usputnim  zadržavanjima radi odmora grupe. Noćna vožnja...
2
2. DAN / NEDELJA 15.07.2018 / ASTAKOS - KEFALONIJA /
Dolazak u Astakos. Slobodno vrijeme za doručak i polazak broda za Kefaloniju. Vožnja brodom. Po dolasku na Kefaloniju transfer do smještaja. Smještaj i slobodno vrijeme. Večernja šetnja gradom. Noćenje.
3
3. DAN / PONEDELJAK 16.07.2018 / MAKRIS GIALOS /
Polazak za Argostoli. Slobodno vrijeme u gradu za obilazak i šoping. Popodne je predviđen  odlazak na plažu Makris Gialos. U okviru nje postoji i Costa Costa ogromni plažni bar. Plaža je pjeskovita, i čista. Jedna od onih sa water sport asortimanom. Ovo je jedna od najurbanijih plaža na Kefaloniji. Veliki broj mladih, muzika, gužva, prijatan ambijent i dobra atmosfera. Povratak u apartmane. Noćenje.
4
4. DAN / UTORAK 17.07.2018 / MANASTIR SV. GERASIMOSA - PLAŽA ANTISAMOS /
Odlazak do Manastira svetog Gerasimosa koji se nalazi u centralno-južnom dijelu Kefalonije, na oko 15 km udaljenosti od glavnog grada, i upravo tu počivaju mošti svetog Gerasimosa, za koga se vezuje čudesno vjerovanje sa morskim algama. Poslije posjete manastiru odlazak na plažu Antisamos. Antisamos je plaža locirana na istočnoj obali, nedaleko od mjesta Sami, i predstavlja vrlo popularnu morsku oazu za osobe koje vole šljunkovite plaže. Ova plaža odaje utisak ekvatorijalne oaze, zahvaljujući nestvarno zelenoj vegetaciji koja samo što ne uđe u more da se kupa sa nama. Kasni poslijepodnevni povratak u apartmane. Noćenje.
5
5. DAN / SRIJEDA 18.07.2018 / PLAŽA MYRTOS /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak plaže Myrtos. Na Kefaloniji se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Najpoznatija plaža je Myrtos, na sjeveru ostrva, i rangirana je kao peta najljepša plaža na svijetu. Sniježno bijeli pijesak, pomiješan s kamenčićima i pjenom talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvjek. Na kraju plaže se nalazi simpatična mala pećina. U filmu Mandolina kapetana Korelija jedna scena se dešava upravo na ovoj plaži. Povratak u apartmane. Noćenje.
6
6. DAN / ČETVRTAK 19.07.2018 / ZAKINTOS /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Zakintosa. Krećemo iz luke u Argostoliju u 9:00h. Za 40 minuta ćemo biti na rtu Skinari. (SVETIONIK) To je najbliža tačka na Kefaloniji. Obala od Svetionika Skinari do plaže Navagio gdje se nalazi olupina broda, zaista je nešto inpresivno. Oko 10:00 h ćemo biti na plaži gdje je olupina broda. Taj brod se nasukao 1983 godine. Kristalno bijelu i pješčanu plažu prekida rđa ovog broda. Na plažia se zadržavamo pola sata. Nakon toga obići ćemo plave pećine. Ove  pećine su stvorene  dejstvom divljih talasa preko hiljadu godina. One dobijaju tu tirkiznu boju od bijelog pijeska sa stijena koji je na morskom dnu. Napravićemo pauzu od 30 minuta za kupanje. Nastavak putovanja ka simpatičnom selu Alikes gdje ćemo se zadržati nekih 2 sata. Vrijeme se može iskoristiti za ručak kao i za kupanje na lijepoj pješčanoj plaži. Povartak u Argostoli oko 18:00 h. Transfer do apartmana. Noćenje.
7
7. DAN / PETAK 20.07.2018 / PLAŽA KSI (XI) /
Doručak. Nakon doručka odlazak do plaže Ksi. U južnom dijelu poluostrva Paliki nalazi se plaza Ksi (Xi). Pijesak je zlatasto, crvenkaste i narandžaste boje sa postepenim ulaskom u more. U pijesku ima puno gline koja je vrlo blagotvorna za kožu. Ksi je dugačka plaža, koja poseduje Plavu zastavicu zbog izuzetno čiste vode. Na njoj se nalaze dva beach bara i jedan restoran u blizini plaže. Plaže su skroz uređene sa ležaljkama i suncobranima, a postoji i organizacija raznih sportova na vodi. Odmor na plaži. Povratak u apartmane. Mogućnost fakultativnog organizovanja ’’Grčke večeri’’ u nekoj od taverni sa konzumacijom vina i grčke hrane. Ljubaznost osoblja, meni, tradicionalna grčka muzika i igra su garant dobrog provoda. Noćenje.
8
8. DAN / SUBOTA 21.07.2018 / PLAŽA SKALA /
Doručak. Nakon doručka odlazak na plažu Skala, koja je jedna od najvećih pješčanih plaža ostrva Kefalonija. Odlično je uređena, sa velikim brojem kafića, restorana i beach barova, koji gostima mjesta nude animaciju tokom dana i večeri. Uživanje na plaži. Povratak u apartmane. Mogućnost kolektivnog izlaska u neku od diskoteka. Noćenje.
9
9. DAN / NEDELJA 22.07.2018 / KEFALONIJA - LEFKADA - PODGORICA /

Doručak. Napuštanje smještaja. Ukrcaj na trajekt za Astakos. Nastavak putovanja ka Podgorici. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim časovima. Kraj programa!

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.