Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Fenomenalna Kapadokija / Prvi Maj 2022 – Siguran polazak !

Fenomenalna Kapadokija / Prvi Maj 2022 – Siguran polazak !

569€ po osobi

Oblast Kapadokija, predstavlja jedinstveno čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smještena je na svega 200 km od Antalije, gdje ova čudesna pokrajina neopisive ljepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posjetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u nevjerovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posjetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugog ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije!

 

KAPADOKIJA – PRVI MAJ – HIT PUTOVANJE – SIGURAN POLAZAK !

Termin putovanja: 5 Dana / 29.04 – 03.05.2022.

Cijena aranžmana: 569,00€  

(Avio prevoz sa uključenim taksama, hotel sa 5* na bazi polupansiona, transferi, vodič ) 

 

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom na relaciji Podgorica – Istanbul – Kajzeri – Istanbul – Podgorica,
 • Transferi autobusom prema programu,
 • Smještaj u hotelu Dinler 5* na bazi polupansiona  (doručak i večera),
 • Obilasci prema programu,
 • Aerodromske takse,
 • Parkinzi, putarine i baksiši koji se ostavljaju po hotelima.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za lokalitete
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem (Može obezbijediti agencija )
 • Individualni troškovi putnika

 

LET BALONOM IZNAD KAPADOKIJE

Prilikom prijave za putovanje putnici mogu izvršiti i u cjelosti uplatiti i rezervaciju za let balonom.
Rezervacija za let balonom će se vršiti za svakog putnika individualno.
Cijena leta balonom se kreće od 140 – 190 EUR po putniku. Cijena je svakodnevno podložna promjeni o čemu će putnici biti unaprijed obavješteni prilikom bukiranja istog.
Uplaćeni iznos se ne vraća i ako putnik otkaže svoje putovanje.
U slučaju lošeg vremena na destinaciji i jakih vjetrova, let se otkazuje i uplaćeni novac se putniku vraća u cjelosti.

 

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.

– Po trenutnim uslovima za boravak u Tursku je potreban – Negativan PCR test, ne stariji od 72h ili negativan rapid antigen test ne stariji od 48h ili sa dokazom o vakcinaciji (da je od druge doze vakcine prošlo minimum 14 dana).

5 DANA / 29.04 - 03.05.2022.
 • Included
  Fenomenalna Kapadokija / Prvi Maj 2022 – Siguran polazak !
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PETAK - 29.04.2022. / PODGORICA - ISTANBUL - KAJZERI - KAPADOKIJA /
Sastanak putnika na aerodromu u Podgorici 2 sata prije leta. Let za Istanbul predviđen je u 09:15h. Slijetanje na novi aerodrom u Istanbulu u 12:10h. Let za Kajseri u 16:10h. Slijetanje u 17:30h. Transfer do hotela.  Smještaj u hotel sa 5*. Nakon kraćeg odmora odlazak šetnjom na prvo upoznavanje sa gradom Urgup. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
2
2. DAN / SUBOTA - 30.04.2022. / KAPADOKIJA /
Doručak. Odlazak u razgledanje ovog po svemu jedinstvenog mjesta na svijetu. Obilazak podzemnog grada Kaymakli, izgrađen je od vulkanskog kamena u 7. vijeku p.n.e. Obilazak Ihlara doline ( klisura sa nestvarnim kamenim ambijentom i riječicama ). Nakon šetnje kroz kanjon, obilazak Učhisar tvrđave koja podsjeća na tvđave građene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smještena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3
3. DAN / NEDELJA - 01.05.2022. / KAPADOKIJA - VOŽNJA BALONOM /
U ranim jutarnjim časovima, prije izlaska sunca, odlazak do mjesta gdje poleću baloni. Svi putnici koji žele samo da vide veličanstvene prizore, moći će da prate sa vidikovca let balona, dok je za sve ostale fakultativno organizovan nezaboravan let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije. Imaćemo priliku da napravimo nestvarne fotografije. Povratak u hotel. Doručak. Nakon toga slijedi poluodnevni obilazak “Kolijevke Hrišćanstva”. U vrijeme velikih progona, tokom 2. i 3. vijeka, u stijenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bježeci iz Palestine, a prije njih prva naselja nastala su 2000 godina p.n.e. Obilazak doline golubova, posjeta otvorenom muzeju Goreme u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo vidjeti freske koje datiraju iz 10. vijeka i opisuju život Isusa Hrista. Obilazak doline Zelve, jedne od najljepših tačaka u Kapadokiji. Smještena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Prestavljala je sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom posjeta crkvi djevice Marije.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
4
4. DAN / PONEDELJAK - 02.05.2022. / KAPADOKIJA /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Jahanje konja. Daleko od gužve, krećemo u istraživanje fascinantnih dolina i prekrasnih vidika. Jahanje je jedna od glavnih aktivnosti za koje se možete opredijeliti dok ste u Kapadokiji. Uživaćemo u osećaju slobode dok nas okružuju najljepši pejzaži. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5
5. DAN / UTORAK - 03.05.2022. / KAJZERI - ISTANBUL - PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i kupovinu suvenira do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom oko 11:45h. Let za Istanbul je predviđen u 15:00h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je u 16:30h. Let za Podgoricu je u 19:00h. Slijetanje u Podgoricu je predviđeno u 19:50h  Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA