Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Kapadokija i Istanbul / Jesen 2019 – Siguran polazak !

Kapadokija i Istanbul / Jesen 2019 – Siguran polazak !

599€ po osobi

Oblast Kapadokija, predstavlja jedinstveno čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smještena je na svega 200 km od Antalije, gdje ova čudesna pokrajina neopisive ljepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posjetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u nevjerovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posjetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugog ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije!

KAPADOKIJA I ISTANBUL U OKTOBRU – NOVO HIT PUTOVANJE! SIGURAN POLAZAK !
KONJA – VOŽNJA BALONOM!

TRAJANJE ARANŽMANA: 6 DANA / 16.10 – 21.10.2019.
CIJENA ARANŽMANA: 599,00€ / AVIO TAKSE + HOTEL SA DORUČKOM + TRANSFERI + VODIČ / 

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom na relaciji Tirana-Istanbul-Kajzeri i Kajzeri-Istanbul-Podgorica,
 • Transferi autobusom prema programu,
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi noćenja sa doručkom,
 • Obilasci prema programu,
 • Aerodromske takse,
 • Parkinzi, putarine i baksiši koji se ostavljaju po hotelima.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10€)
 • individualni troskovi putnika

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.

 

6 DANA / 16.10 - 21.10.2019.
 • Included
  Kapadokija i Istanbul / Jesen 2019 – Siguran polazak !
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / SRIJEDA - 16.10.2019 / TIRANA - ISTANBUL - KAJZERI - KAPADOKIJA
Sastanak putnika kod TC Delta City u 04:00h. Polazak prema aerodromu u Tirani u 04:15h. Let za Istanbul u 09:20h. Slijetanje na aerodrom „Istanbul” u 12:00h. Let za Kajseri u 16:10h. Slijetanje u 17:35h. Transfer do Avanosa (Goreme, ili Urgup), stara oblast kroz koji protiče najduža rijeka u Turskoj, Kizilirmak (Crvena rijeka), poznata po proizvodnji keramike. Smještaj u hotel sa 4*. Noćenje.
2
2. DAN / ČETVRTAK - 17.10.2019 / KAPADOKIJA
Doručak. Odlazak u obilazak Kapadokije. Obilazak podzemnog grada Kaymakli, izgrađen je od vulkanskog kamena u 7 vijeku p.n.e. Potom obilazak podzemnog grada Derinkuyu. Grad takođe datira iz 7. vijeka p.n.e. i preživio je ratove Rimljana, Grka, Vizantije... Obilazak Ihlara doline ( klisura sa nestvarnim kamenim ambijentom i riječicama ). Nakon šetnje kroz kanjon, obilazak Učhisar tvrđave koja podsjeća na tvđave građene ljudskom rukom, a zapravo je kamena kreacija prirode, smještena na visokom vidikovcu iznad Kapadokije sa predivnim pogledom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / PETAK - 18.10.2019 / KAPADOKIJA - VOŽNJA BALONOM
Doručak. Rano ujutro fakultativni let balonom nad vilinim dimnjacima i spektakularnim predjelima Kapadokije. Cjelodnevni obilazak “Kolijevke Hrišćanstva”. U vrijeme velikih progona, tokom 2. i 3. vijeka, u stijenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bježeci iz Palestine, a prije njih prva naselja nastala su 2000 godina p.n.e. Obilazak doline golubova, posjeta otvorenom muzeju Goreme, smještenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stijenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najljepših tačaka u Kapadokiji. Smještena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Prestavljala je sigurno mjesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom posjeta crkvi djevice Marije. Posjeta gradu Avanosa, antičko ime Venessa, poznat po proizvodnji keramike još od doba Hetita. Grad kroz koji teče Kızılırmak (crvena rijeka). Posle posjete Avanosa povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / SUBOTA - 19.10.2019 / KAPADOKIJA – KONJA
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet za Konju, staru seldžučku prijestonicu i trgovački grad na obodu stepske visoravni Anadolije. U tolerantnoj i sinkretističkoj sredini seldžučke prijestonice Dželaludin Rumi, persijski pjesnik i mistik iz 13. vijeka, osnovao je red Mevlevija, plešućih derviša. Njegovo djelo, spremno na pomirenje svih religija na filozofskoj osnovi, koje je steklo ogroman broj sledbenika, nadilazi uobičajene granice mjesta, nacije, vremena, jezika i duhovnosti. Mevlana ili „Naš učitelj” – ime pod kojim je Rumi poznat Turcima – svjedoči o njegovoj ulozi duhovnog vodiča. Za svoje sledbenike, derviše kojima se okružio, koristio je ples okretanja u skladu s muzikom, već poznat nekim mističnim bratstvima kao sredstvo dostizanja višeg nivoa svijesti. Posjeta mauzoleju Mevlane i Muzeju islamske umjetnosti. Na grobu velikog mistika, vide se u vitrinama raširene bele suknje, u kojima su se zaneseni derviši vrtjeli sjedinjavajući se sa Bogom. Povratak u hotel. Noćenje.
5
5. DAN / NEDELJA - 20.10.2019 / KAJZERI - ISTANBUL
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul slijedi panoramski obilazak grada. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski dio Istanbula. Smještaj u hotel. U popodnevnim casovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet poznat pod nazivom “Put kroz vrijeme”. Obilazak obuhvata: Sultan Ahmet trg, Plava dzamija, Aja Sofija, Hipodrom (Konstantinov stub, Zmijski stub, Teodosijev stub), Topkapi dvorac. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
6
6. DAN / PONEDELJAK - 21.10.2019 / ISTANBUL - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom u 14:00h. Let za Podgoricu je u 18:50h. Slijetanje na aerodrom u Podgorici je u 19:40h. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.
 • Jednokrevetne sobe se rade na upit
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA