Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Južna Italija – Apulia i Basilicata za Vaskrs

Južna Italija – Apulia i Basilicata za Vaskrs

279€ po osobi

Sjajno putovanje na jug Italije sa turističkom agencijom Guliver! Potpuno jedinstveno na našim prostorima! Južna Italija (Italia Meridionale ili Mezzogiorno) je zajednički izraz za regije Basilicata, Kampanija, Kalabrija, Apulija i Sicilija, koje se nalaze na jugu Italije, kao i Molise i Abruzzo, koje su geografski bliže centru. Izraz Mezzogiorno (Podne) se prvi put počeo koristiti u 18. vijeku. Popularizirao ga je Giuseppe Garibaldi opisujući bivše oblasti Kraljevina dviju Sicilija kao “Il Mezzogiorno”. Izraz, kojim se obisuje vruće podnevno sunce Južne Italije, postao je široko rasprostranjen nakon ujedinjenja Italije.

ČITAJTE NAŠ BLOG – JUŽNA ITALIJA – ISTINSKA ITALIJA!

 

JUŽNA ITALIJA ZA VASKRS – APULIA I BASILICATA – HIT PUTOVANJE!

BARI – LECCE – POLIGNANO – MONOPOLI – MATERA – OSTUNI – OTRANTO – BRINDISI -TARANTO – ALBEROBELO

 • CIJENA ARANŽMANA: 279,00  EUR 
 • TERMIN PUTOVANJA: 6 DANA / 13.04 – 18.04.2023.
 • (HOTEL SA DORUCKOM, PREVOZ FERRY + BUS, VODIČ)

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu putovanja;
 • prevoz feribotom na relaciji Drač – Bari – Drač ( mjesto na palubi );
 • tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Brindizija;
 • usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja;

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Doplata za kabinu;
 • Lokalne gradske takse ( plaćaju se isključivo na recepciji hotela);
 • Fakultativne izlete.

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Departure Time
  13.04.2023.
 • Return Time
  18.04.2023.
 • Included
  Južna Italija – Apulia i Basilicata za Vaskrs
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / ČETVRTAK - 13.04.2023. / PODGORICA - DRAČ /
Polazak sa dogovorenog mjesta u Podgorici u popodnevnim satima. Putovanje autobusom visoke turističke klase preko graničnog prelaza Božaj, Skadra do Drača. Dolazak u Drač. Slobodno vrijeme do ukrcaja na ferryboat. Isplovljavanje u 22:00h. Noćna plovidba.
2
2. DAN / PETAK - 14.04.2023. / BARI - POLIGNANO A MARE - OSTUNI - BRINDISI/
Uplovljavanje u Bari u 08:00h. Nastavak putovanja do gradića Polignano a Mare, pravog dragulja italijanske obale. Uživajte u starom gradu, isprepletanom kamenim ulicama, šarmantnim trgovima i restoranima sa pogledom na mistične morske pećine: Monumento a Domenico Modugno, Piazza Vittorio Emanuelle II sa katedralom Santa Maria Assunta, Chiesa del Purgatorio, Piazza dell' Orologio. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do srednjevjekovnog Ostunija. Oduševice vas "La citta bianca" - bijeli grad na tri brežuljka, sa karakterističnim krečno bijelim fasadama. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom, čjim vrhom dominira katedrala. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Brindizija. Po dolasku sledi kraći obilazak grada sa razgledanjem: trg Duomo sa katedralom Sv. Jovana, portiko vitezova templara,… Slobodno vrijeme. Polazak ka hotelu . Smještaj u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / SUBOTA - 15.04.2023. / MATERA – TARANTO /
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet Matera i Taranto. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera, evropske prijestonice kulture, bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog istorijskog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potiče od praistorijskog, najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoji se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja utisak pozorišta unutar pećine te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od Vizanta do baroka. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Poslije posjete Materi vožnja prema jugu, duž obale zaliva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande & Mar Piccolo. Razgledanje grada kojim je u antičko vrijeme prolazilo glavni rimski put Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / NEDELJA - 16.04.2023. / LECCE - OTRANTO /
Doručak. Slobodno vrijeme ili organizovan cjelodnevni fakultativni izlet Lecce – Otranto. Putovanje do Leccea, koji zbog svoje izuzetne ljepote nosi nadimak "Firenca juga". Obilazak istorijskog centra: Porta Napoli, Basilica di Santa Croce - simbol grada, Piazza Sant' Oronzo, Amfiteatro Romano, Piazza del Duomo, katedrala Santa Maria Assunta... Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do grada Otranto, smještenog na samoj „peti talijanske čizme“. Zbog svog strateškog položaja na morskom tjesnacu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora, često je bio poprište brojnih borbi i osvajanja što je ostavilo traga i na izgled grada. Odlazak na razgled: Castello Aragonese, katedrala sa vrijednim mozaicima i impozantnim trgom, bazilika San Pietro s vizantijskim freskama, San Giovanni katakombe... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5
5. DAN / PONEDELJAK - 17.04.2023. / ALBEROBELO - MONOPOLI - BARI /
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak za Alberobello. Kratko putovanje do Alberobella. Šetnja gradićem koji predstavlja sinonim za turizam pokrajine Apulia, čije se neodoljive kućice "trulli" nalaze na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Posle obilaska Alberobela slijedi putovanje do Monopolija, šarmantnog primorskog gradića u srcu pokrajine Apulia. Šetnja istorijskim centrom: Piazza Giuseppe Garibaldi, katedrala iz 12-og vijeka, barokna palata Palmieri, moćna Castello Carlo V... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Barija. Obilazak grada: Basilica San Nicola u kojoj se već devet vjekova čuvaju mošti Svetog Nikole, Castello Normano Svevo, Catedralle di San Sabino, Piazza Mercantile... Slobodno vrijeme. Ukrcavanje na ferryboat za Drač. Isplovljavanje u 22:00h. Noćna plovidba.
6
6. DAN / UTORAK - 18.04.2023. / DRAČ - PODGORICA /
Uplovljavanje u Drač u 08:00h. Nastavak putovanja do Podgorice. Dolazak na mjesto polaska, u podnevnim časovima. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja. Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.