Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Južna Italija – Državni praznici

Južna Italija – Državni praznici

279€ po osobi

Tokom državnih praznika posjetite najljepše gradove južne Italije od kojih zastaje dah a koji će vaš odmor učiniti magičnim. Ovo je potpuno unikatno putovanje na našim prostorima, pa rezervišite svoje mjesto na vrijeme i uživanje je zagarantovano.

 

MAGIČNA JUŽNA ITALIJA

 • CIJENA ARANŽMANA: 279,00 € / ZA PRIJAVE DO 1. APRILA ILI POPUNJAVANJA  MJESTA
 • TERMIN PUTOVANJA: 7 DANA / 16.05 – 22.05.2019.
 • PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Lećeu
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Napulja
 • Povratna karta za ferry ( deck ), mogućnost doplate za kabinu
 • Usluge vodiča / pratioca grupe tokom cijelog putovanja
 • Organizacioni troškovi
 • Obilasci prema programu putovanja

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti:

 • Sorento – Kapri (sa kartom za brod )
 • Ostuni – Polinjano
 • Pompeja
 • Gradska taksa za Leće i Napulj, plaća se na recepciji hotela
 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 7,00 €
 • Individualni troškovi putnika
7 DANA / 16.05 – 22.05.2019.
 • Departure
  Podgorica
 • Departure Time
  16.05.2019.
 • Return Time
  22.05.2019.
 • Included
  Južna Italija – Državni praznici
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
 • Not Included
  Usluge vodiča
1
1. DAN / ČETVRTAK - 16.05. / PODGORICA - DRAČ /
Okupljanje na dogovorenom mjestu u popodnevnim časovima. Polazak prema Draču u 16:30h. Vožnja kroz Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti. Po dolasku u Drač slobodno vrijeme. Ukrcavanje na feribot u 22:00h. Noćna plovidba Jadranskim morem…
2
2. DAN / PETAK - 17.05. /BARI – NAPULJ /
Uplovljavanje u luku Bari u prijepodnevnim satima (oko 08:00h). Slijedi iskrcavanje sa feribota i odlazak za Napulj. Po dolasku slijedi u organizovani obilazak grada, nekadašnje prijestonice južne Italije. Razgledanje istorijskog centra: Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svijetu… Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / SUBOTA - 18.05. / NAPULJ – SORENTO – KAPRI /
Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju, ili fakultativni izlet do Sorenta i Kapri-a (CAPRI). Po dolasku u luku ukrcavanje za feribot za Kapri. Dolazak u luku Marina Grande. Vožnja minibusevima do mjesta Kapri i razgledanje mjesta: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, manastir Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Vožnja žicarom i uspinjačom (nije uključena u cijenu izleta). Slobodno vrijeme do polaska prema Sorentu. Povratak brodom u Sorento, grada smještenog na litici, sa prekrasnim pogledom na Vezuv. Slijedi šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4
4. DAN / NEDELJA - 19.05. / NAPULJ – POMPEJA – MATERA – LEĆE /
Doručak. Napuštanje soba i polazak ka Pompeji.Slobodno vrijeme u živopisnom centru gradića (pijaca), ili fakultativna tročasovna posjeta jednom od najčuvenijih i najspektakularnijih arheoloških lokaliteta na svijetu. Uz pratnju lokalnog vodiča prošetaćemo se ulicama drevnog grada koje kao da su ostale zamrznute u vremenu i prostoru… Uz priču o kataklizmi koju je izazvao vulkan Vezuv i propasti jedne od najbogatijih rimskih kolonija, obići ćemo nekadašnji Forum sa ostacima magaza, hramova i javnih kupatila; potom ćemo posjetiti Faunovu kuću – rekonstruisana rimska vila rustika; vidjećemo nekadašnju „šoping ulicu“ i posjetiti zanimljive kvartove lupunarija… Na kraju obilaska ćemo pogledati i Grčki teatar. Organizovani dio programa traje oko 2 sata, dok je ostatak vremena (1 sat) slobodan za individualne aktivnosti. Polazak iz Pompeje oko 13:00h. Nastavak putovanja ka pokrajini Bazilikata. Dolazak u Materu. Po dolasku, slijedi odlazak do vidikovca odakle se pruža nestvaran pogled na drevne Sasije – stari dio Matere koji još nazivaju i gradom duhova zbog napuštenih kuća.  Slobodno vrijeme za individualnu šetnju starim dijelom grada. Nastavak putovanja u ka Lećeu. Dolazak u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.
5
5. DAN / PONEDELJAK - 20.05. / NAPULJ – OSTUNI – POLINJANO /
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti  ili odlazak na fakultativni izlet za Ostuni i Polinjano. Odlazak do srednjovjekovnog grada Ostuni.  Ostuni, smješten na tri brežuljka, sjaji svojim položajem i kućama bijele boje zbog koje nosi naziv „Bijeli grad“ unutar kojeg se smjestila veličanstvena gotička katedrala. Ljeti je prepun engleskih i njemačkih turista koji su osvojeni njegovim šarmom i pitoresknošću. Ovaj grad nazivaju „La Città Bianca“ – „Beli grad“, zbog karakteristične krečno bijele boje fasada srednjovjekovnih kuća u istorijskom centru grada. Slapovito podignut, grad kruniše prelijepa gotska Katedrala. Nakon kraće organizovane šetnje gradom, slijedi slobodno vrijeme za uživanje u specifičnom ambijentu. Nastavak putovanja za Polinjano. Poslije posjete Ostuniju nastavljamo odlaskom u Polignano a Mare, jedan od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojom predivnom plažom. Mjesto čija istorija seže do 4. vijeka prije Hrista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a u Italiji je poznato i kao grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom pjesmom „Volare“. Slobodno vreme u centru gradića (trg Sat tornja). Polignano A Mare koje je poznato po  Grotte Palazzese, pećina u kojoj se nalazi restoran okrenut prema moru. Povratak u hotel. Noćenje.
6
6. DAN / UTORAK - 21.05. / LEĆE – ALBEROBELO – BARI /
Doručak. Odjava iz hotela. Prijepodnevni obilazak istorijskog centra Lećea sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Napuštanje Lećea i odlazak do nevjerovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Pored crkve, obići ćemo i „Kuću ljubavi“, svetilište doktora... Slobodno vrijeme do polaska ka Bariju. Dolazak u Bari i odlazak autobusom do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon obilaska, ukrcavanje na brod i plovidba prema Draču. Noćna plovidba.
7
7. DAN / SRIJEDA - 22.05. / DRAČ – PODGORICA /
Uplovljavanje u luku Drač u prijepodnevnim časovima. Polazak prema Podgorici. Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima.  Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu najkasnije u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.