Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putovanje u Istanbul avionom za 1. Maj

Putovanje u Istanbul avionom za 1. Maj

395€ po osobi

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prijestonica tri velika carstva – Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5.700 km², a nastanjuje ga nešto više od 14 miliona stanovnika.

PREUZMITE PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

U CIJENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
– prevoz avionom na relaciji Podgorica-Istanbul-Podgorica
– 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Laleliju
– panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
– transferi aerodrom-hotel-aerodrom
– pratnja vodiča tokom cijelog putovanja
– aerodromske takse

U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
– fakultativni izleti i ulaznice
– međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija)
– individualni troškovi putnika

U slučaju manjeg broja prijavljenih, fakultativni izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

 • Return Time
  29.04.2018.
 • Dress Code
  03.05.2018.
 • Included
  Putovanje u Istanbul avionom za 1. Maj
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / NEDELJA 29.04.2018 / PODGORICA – ISTANBUL
Sastanak na aerodromu u Podgorici na šalteru Turkish airlines-a u 07:00h. Let za Istanbul u 09.50h. Slijetanje na aerodrom Ataturk u Istanbulu u 12:50h. Nakon toga slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov viadukt, Zlatni rog, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na Azijsku stranu ovog divnog grada I obilazak jednog od najlJepših vidikovaca, Čamlidža… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2
2. DAN / PONEDELJAK 30.04.2018 / ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti - to je jedina džamija u islamskom svijetu, pored džamije u Meki, sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgrađenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne... Mogućnost fakultativnog odlaska u restoran GAR na večeru sa folklornim programom i trbušnim plesom. Noćenje.
3
3. DAN / UTORAK 01.05.2018 / ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta i obilazak Prinčevskih ostrva – arhipelag od devet ostrva koji se nalazi u Mramornom moru. Danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula, a u vrijeme Vizantije su ostrva korišćena za slanje u egzil pretendenata na carski presto. Obilazak Buyuk Ade, najvećeg ostrva u ovom arhipelagu. Posle saobraćajne verve Istanbula, posjeta ovom ostvru će vas vratiti prirodi, motorni saobraćaj je ovdje isključen. Mogućnost obilaska ostrva kočijama ili biciklom. Povratak u Istanbul. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4
4. DAN / SRIJEDA 02.05.2018 / ISTANBUL
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno KRSTARENJE BOSFOROM i obilazak VASELJENSKE PATRIJARŠIJE (sjedište Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv. Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije). Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate DOLMABAHČE podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje.
5
5. DAN / ČETVRTAK 03.05.2018 / ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šoping. Za šoping preporučujemo Kapali čaršiju gdje imate preko 4.000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi. Transfer na aerodrom oko 16:45h. Polijetanje iz Istanbula u 19:45h, i dolazak u Podgoricu u 19:30h.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.