Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Istanbul avio – Nova Godina

Istanbul avio – Nova Godina

429€ po osobi

Istanbul Nova godina 2023 – uz avionski prevoz je idealan način da obiđete prijestonicu istorije i mjesto gdje se sudaraju istok i zapad. Istanbul se simbolično prostire na dva kontinenta, a razdvaja ga samo moreuz Bosfor.

DOČEK NOVE GODINE 2023 – ISTANBUL AVIONOM!

JUTARNJI POLAZAK, VEČERNJI POVRATAK

 • CIJENA ARANŽMANA: 429,00 EUR 
 • TERMIN PUTOVANJA: 30.12.2022 – 02.01.2023.
 • AVIO PREVOZ SA TAKSAMA I PRTLJAGOM, TRANSFERI, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

 • Avio prevoz na relaciji Podgorica – Istanbul –Podgorica (prevoznik Turkish airlines)
 • Transferi autobusom po programu
 • Usluga tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u cetru Istanbula
 • Usluge pratioca / vodiča za razglede prema programu
 • Organizacioni troškovi putovanja
 • Čekirani prtljag do 20kg i ručni prtljag do 8kg (koji je takođe predaje kao čekirani zbog mjera vezano za koronavirus) – u kabinu možete unijeti lični prtljag (ženska tašna ili torba za laptop do 4kg)
 • Aerodromske takse.

 

U CIJENU  NIJE URAČUNATO:

 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja sa Covid pokrićem (može obezbjediti agencija – 10,00 €)
 • Fakultativni izleti i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, karte za gradski prevoz (prijava i plaćanje izleta se vrši do 10 dana pred polazak)

 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 25 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 5 mjeseci od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.

COVID NAPOMENE:

– Po trenutnim uslovima za boravak u Tursku je potreban – Negativan PCR test, ne stariji od 72h ili sa dokazom o vakcinaciji (da je od druge doze vakcine prošlo minimum 14 dana)

– Po trenutnim mjerama Crnogorski državljani mogu da uđu u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza, uz jedan od dokaza iz nacionalne digitalne COVID potvrde, i to: da su potpuno vakcinisani sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa ili prvom dozom vakcine, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove; negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa; pozitivnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 14 dana, a nije stariji od 180 dana od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili negativnog rezultata brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Svi putnici koji putuju u Tursku moraju sami popuniti online formular preko linka https://register.health.gov.tr/ . Formular je moguće popuniti 72h pred let. Nakon popunjavanja formulara dobićete poseban HES kod koji je potrebno štampati. Sve neophodne podatke za popunjavanje HES koda putnici dobijaju od agencije 2-3 dana pred putovanje.

4 DANA / 30.12.2022 – 02.01.2023.
 • Departure
 • Departure Time
 • Return Time
 • Included
  Istanbul avio – Nova Godina
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / ČETVRTAK - 30.12.2022. / PODGORICA - ISTANBUL
Sastanak na aerodromu u Podgorici kod info šaltera dva sata prije leta. Let za Istanbul je u 09.05h. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu je predviđeno u 12:50h. Nakon toga slijedi transfer sa aerodoma i panoramsko razgledanje grada autobusom: Aksaraj, Valensov viadukt, Zlatni rog, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2
2. DAN / PETAK - 31.12.2022. / ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'.  Obilazak Aja Sofije ili Crkve svete mudrosti, jednog od najmonumentalnijih hramova ikada izgrađenih u svijetu, nemjerljive arhitektonske i umjetničke vrijednosti. Podignuta je za nepunih šest godina (532-537) u doba cara Justinijana i posvećena je Hristu kao personifikaciji Božije mudrosti; pretvorena je u džamiju po zauzimanju Carigrada od strane Turaka (1453) po nalogu sultana Mehmeda II Osvajača, kada su joj dodata četiri minareta. Postala je muzej 1935. godine. Obilazak džamije sultana Ahmeta III, građene na mjestu palate cara Kontantina od 1609. do 1616. godine, poznate kao Plava džamija zbog jedinstvene unutrašnje dekoracije – oko 20.000 keramičkih pločica sa motivom cvijeta lale u pedesetak varijanti - to je jedina džamija u islamskom svijetu, pored džamije u Meki, sa šest minareta. Posjeta palati Topkapi sa nekoliko stotina prostorija, izgrađenoj na jednom od sedam istanbulskih brežuljaka. Iz ove palate sa očaravajućim pogledom na Zlatni rog, Bosfor i Mramorno more, turski sultani su od 1465. gotovo četiri vijeka, upravljali ogromnim Otomanskim carstvom. Topkapi je pretvoren u muzej sa bogatim kolekcijama nakita, oružja, odjeće i porcelana. Slobodno popodne... Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na svečanu novogodišnju večeru koja će biti organizovana u nekom od poznatih nacionalnih restorana. SREĆNA NOVA GODINA 2022. Noćenje.
3
3. DAN / SUBOTA - 01.01.2023. / ISTANBUL
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno Krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske Patrijaršije (sjedište Vaseljenske patrijaršije i Vaseljenskog patrijaha od 1600.godine, nalazi se u crkvi Sv. Đorđa, gdje se čuvaju brojne relikvije). Nakon krstarenja fakultativni obilazak palate Dolmabahče podignute u XIX vijeku gdje su se preselili sultani iz Topkapi dvorca. Predstavlja raskošan dvorac u evropskom stilu. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualna razgledanja i šoping. Noćenje.
4
4. DAN / NEDELJA - 02.01.2023. / ISTANBUL - PODGORICA /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo šoping u Kapali čaršiji gdje imate preko 4.000 radnji ili neki od tržnih centara kao što su Forum Marmara, Akmerkez, Kanyon i Dževahir, koji su trenutno najatraktivniji šoping centri u Evropi.  Transfer na aerodrom oko 16:40h. Polijetanje iz Istanbula u 19:40h i dolazak u Podgoricu u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj programa!
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanj
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA