Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Istanbul bus / Jesen 2023 / Novi polazak !

Istanbul bus / Jesen 2023 / Novi polazak !

219€ po osobi

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prijestonica tri velika carstva – Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolmabahče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5.700 km², a nastanjuje ga nešto više od 10 miliona stanovnika.

Pročitajte naš tekst na blogu: ISTANBUL – PUTOVANJE U ORIJENTALNO CARSTVO

ISTANBUL AUTOBUSOM / JESEN 2023 /

 • CIJENA ARANŽMANA: 219,00 EUR
 • TRAJANJE ARANŽMANA: 6 DANA / 31.10 – 05.11.2023.
 • PREVOZ, SMJEŠTAJ U HOTELU SA 3 *, VODIČ

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni sa audio i video opremom);

– 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Istanbula;

– Razgledanje prema programu;

– Troškove organizacije putovanja;

– Usluge pratioca / vodiča u toku putovanja.
 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

– Fakultativni izleti i posjete, ulaznice za gradski prevoz;

– Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);

FAKULTATIVNI IZLETI:

Prijava za izlete vrši se prilikom rezervacije, a uplate na licu mjesta. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

6 DANA / 31.10 - 05.11.2023.
 • Departure
  Podgorica
 • Departure Time
  31.10.2023.
 • Return Time
  05.11.2023.
 • Included
  Istanbul bus / Jesen 2023 / Novi polazak !
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / SUBOTA / PODGORICA – ISTANBUL
Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu. Polazak za Istanbul. Dnevno-noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.
2
2. DAN / NEDELJA / ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel (Nakon 14:00h). Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa. Panoramsko razgledanje grada  (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski dio Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje. NAPOMENA: U zavisnosti od gužve na graničnim prelazima i dužine puta, panoramsko razgledanje grada može biti urađeno odmah.
3
3. DAN / PONEDELJAK / ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'. Obilazak obuhvata: Sultan Ahmet trg, Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom (Konstantinov stub, Zmijski stub, Teodosijev stub), Topkapi dvorac. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Priprema za jednu „ludu” noć fakultativnim odlaskom na Tursko veče u nacionalnom restoranu (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pjevačima). Noćenje..
4
4. DAN / UTORAK / ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor ili fakultativni obilazak jedne od najraskošnijih palata u stilu baroka – Dolmabahče. U poslijepodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske Patrijaršije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Noćenje.
5
5. DAN / SRIJEDA / ISTANBUL - PODGORICA
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak za Crnu Goru u poslijepodnevnim časovima. Vožnja preko Grčke i Albanije sa kračim pauzama za odmor.
6
6. DAN / ČETVRTAK / PODGORICA
Popodnevni dolazak u Podgoricu. Kraj putovanja!
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.