Radno vrijeme: Pon-Pet 09-18h, Sub 10-14h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Istanbul autobusom / Dan državnosti

Istanbul autobusom / Dan državnosti

175€ po osobi

Istanbul je smješten na Bosforskom moreuzu i nekadašnja je prijestonica tri velika carstva – Rimskog (330-395), Vizantijskog (395-1453) i Otomanskog (1453-1923). Vječni grad – Novi Rim, Konstantinopolj i Carigrad na kulturnoj baštini staroj preko 2000 godina pruža vam nevjerovatnu priliku da upoznate nevjerovatna dostignuća najvećih civilizacija: helenske, rimske, vizantijsko-hrišćanske i otomanske. Ne propustite da posjetite Aja Sofiju, Plavu džamiju, Kapali čaršiju, palate Topkapi i Dolme Bakče, hipodrom, Cisternu, Egipatski obelisk. Zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Ovaj veliki grad ima površinu od 5.700 km², a nastanjuje ga nešto više od 10 miliona stanovnika.

ISTANBUL AUTOBUSOM / DRŽAVNI PRAZNIK

6 DANA  – 175,00 € / PROMO CIJENA DO 15. JUNA

TERMIN: 12.07 – 17.07.2018.

(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

– Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni sa audio i video opremom);

-3 noćenja sa doručkom u hotelu „Yaztour“sa 3* na Laleliju  ili sličnom

– Razgledanje prema programu;

– Troškove organizacije putovanja;

– Usluge pratioca / vodiča u toku putovanja;

 

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

– Fakultativni izleti i posjete, ulaznice za gradski prevoz

– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji + krstarenje Bosforom. Cijena: 20,00 EUR (transfer i vodič, ulaznice, brod);

– Posjeta palati Dolmabahce – 25,00 EUR

– Hipodrom + Plava džamija + Topkapi palata + Aja Sofija. Cijena: 45,00 EUR (transfer, ulaznica i vodič);

– Tursko veče. Cijena: 35,00 EUR (večera u nacionalnom restoranu sa programom);
Prijava za izlete vrši se prilikom rezervacije, a uplate na licu mjesta. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanu cijenu koju putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

 

6 DANA / 12.07 - 17.07.2018.
 • Datum polaska
  12.07.2018.
 • Datum povratka
  17.07.2018.
 • Cijena aranžmana obuhvata
  Istanbul autobusom / Dan državnosti
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / ČETVRTAK – 12.07.2018. / PODGORICA – ISTANBUL
Sastanak grupe na parkingu ispred hotela “City” u 08:00h. Polazak za Istanbul u 08:15h. Dnevno-noćna vožnja kroz Albaniju i Grčku sa kraćim pauzama za odmor.
2
2. DAN / PETAK – 13.07.2018. / ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa. Panoramsko razgledanje grada (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolmabahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski dio Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje. NAPOMENA: U zavisnosti od gužve na graničnim prelazima i dužine puta, panoramsko razgledanje grada može biti urađeno odmah.
3
3. DAN / SUBOTA – 14.07.2018. / ISTANBUL
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet, poznat pod imenom 'Put kroz vrijeme'. Obilazak obuhvata: Sultan Ahmet trg, Plava dzamija, Aja Sofija, Hipodrom(Konstantinov stub, Zmijski stub, Teodosijev stub), Topkapi dvorac. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4
4. DAN / NEDELJA – 15.07.2018. / ISTANBUL
Doručak. Slobodno prijepodne za odmor ili šetnju starim centrom Istanbula. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske Patrijarsije. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak na Tursko veče u nacionalnom restoranu (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pevačima). Noćenje.
5
5. DAN / UTORAK – 01.05.2018. / ISTANBUL - PODGORICA
Doručak. Napustanje soba. Fakultativni obilazak jedne od najraskošnijih palata u stilu baroka – Dolma Bahče. Nakon obilaska posjeta nekom od tržnih centara  u Istanbulu. Polazak za Crnu Goru u poslijepodnevnim časovima. Vožnja preko Grčke i Albanije sa kraćim pauzama za odmor.
6
6. DAN / SRIJEDA – 02.05.2018. / PODGORICA
Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim satima. Kraj putovanja!

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.