Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putevima rimskog carstva – Emilia Romagna / Jesen 2023

Putevima rimskog carstva – Emilia Romagna / Jesen 2023

189€ po osobi

Emilia-Romagna je zapravo administrativna regija u Sjevernoj Italiji koju čine dvije istorijske regije – Emilia i Romagna. Granice regije određuje Jadransko more na istoku, rijeka Po na sjeveru i planinski lanac Apenini na jugu. Sa oko 4 mil. stanovnika, ovo je jedna od najrazvijenijih regija u Italiji, a poznata je i po svojoj karakterističnoj kuhinji. Glavni grad je Bologna koji je istorijsko, kulturno i obrazovno središte od nacionalnog značaja. Na ovom putovanju osim Bolonje posjetićemo i predivne gradove poput: Modena, San Marino, Ravenna, Ferrara i Rimini.

FENOMENALNA EMILIA ROMAGNA
BOLONJA – MODENA – SAN MARINO – RAVENA – FERARA – RIMINI
TERMIN PUTOVANJA: 10.10 – 15.10.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 189,00 € / Za prijave do 05. Avg ili popunjavanja promotivnih mjesta

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
– Prevoz autobusom visoke turističke klase,
– Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Riminiju,
– Usluge turističkog vodiča tokom cijelog putovanja,
– Obilasci prema programu putovanja.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
– Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje sa Covid pokrićem (10,00 €),
– Ulaznice za muzeje, lokalitete koji se posjećuju,
– Fakultativne izlete: Bolonja – Modena, San Marino,
– Lokalna gradska taksa (plaća se na recepciji hotela).

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
6 DANA / 10.10 - 15.10.2023.
 • Departure Time
  10.10.2023.
 • Return Time
  15.10.2023.
 • Included
  Putevima rimskog carstva – Emilia Romagna / Jesen 2023
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / UTORAK - 10.10.2023. / PODGORICA
Okupljanje grupe u poslijepodnevnim satima na dogovorenom mjestu (2 dana pred polazak svi putnici dobijaju SMS o vremenu i mjestu polaska) Putovanje preko Hrvatske i Slovenije... Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.
2
2. DAN / SRIJEDA - 11.10.2023. / RAVENA - RIMINI
Ulazak u Italiju u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Ravene, grada koji je nekad bio sjedište Zapadnog Rimskog Carstva. Organizovan obilazak grada: Piazza del Popolo, crkva San Vitale iz 547-e godine, sa čudesnim mozaicima, mauzolej Galla Placidia (jedna od najmoćnijih carica u Rimskom carstvu), Danteov grob. Nastavak putovanja do Riminija - najpoznatijeg ljetovališta na italijanskoj obali Jadranskog mora. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
3
3. DAN / ČETVRTAK - 12.10.2023. / SAN MARINO
Doručak. Slobodno vrijeme ili organizovan fakultativni izlet u San Marino. Kratko putovanje (oko 30 min) do najstarije republike na svijetu. Organizovan obilazak istorijskog centra: Porta San Francesca, Palazzo dei Capitani, Piazza della Liberta, Basilica di San Marino, i na kraju Tri kule San Marina, koje ponosno stoje na vrhovima brda Monte Titano. Slobodno vrijeme. Povratak u Rimini. Šoping u tržnom centru La Befane. Noćenje.
4
4. DAN / PETAK - 13.10.2023. / BOLONJA - MODENA
Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet Bolonja - Modena. Putovanje do Bolonje - glavnog grada regije Emilia Romagna, grada kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije. Obilazak grada: Le due torri (tornjevi blizanci) - simbol Bolonje, Piazza Maggiore (Veliki trg), Basilica San Petronio (katedrala Sv.Petronija), Fontana del Nettuno (Neptunova fontana)... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Modene. Obilazak istorijskog centra: veličanstvena Katedrala, Piazza Grande, palate Ducalo i Communale, Torre della Grirlandina. Povratak u Rimini u večernjim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5
5. DAN / SUBOTA - 14.10.2023. / RIMINI – FERARA
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Ferare, renesansnog grada porodice Este, čiji je istorijski centar na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Obilazak grada: Castello Estense - zamak porodice D'Este, čudesna Palazzo dei Diamanti, Piazza Trento - Trieste sa romaničkom katedralom San Giorgio i operskom kućom Teatro Communale... Nastavak putovanja preko Trsta, Rijeke, Splita sa kraćim pauzama za odmor.
6
6. DAN / NEDELJA - 16.10 / PODGORICA
Popodnevni dolazak u Podgoricu. Kraj putovanja!
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.