Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Drugačija Vojvodina / Sela – Salaši – Vinarije – Tamburaši / Novo !!!

Drugačija Vojvodina / Sela – Salaši – Vinarije – Tamburaši / Novo !!!

129€ po osobi

Putovanje za Vojvodinu za praznike  sa turističkom agencijom Guliver iz Podgorice vodi Vas na krajnji sjever Republike Srbije. Rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

… “To je zemlja bez odjeka.
Tu ništa ne vraća dozive. Popiju ih daljine.

Jata lete u mestu, i mogu se uzabrati.
Sve se priginje zemlji. Sve je nadohvat ruke.

Tu se prostori mere svitanjima i sumracima, a vreme dužinama senki.
Mlečni put je do kolena, kao prosuta slama.

Ne moraš da se penješ: zvezde rastu u žbunju.
Samo se uputiš ravno, pa vrežama od zlata i posle desetak
koraka već hodaš po nebesima” … 

DRUGAČIJA VOJVODINA – DRŽAVNI PRAZNICI

VOJVOĐANSKA SELA – SALAŠI – VINARIJE I TAMBURAŠI  

Obilazimo: Sremske Karlovce, Petrovaradin, Novi Sad, Sombor, “Selo na 7 Dunava”, Temerin, Žabalj, Čurug, Irig, salaše, vetrenjače, radionice, vinarije, tamburaše…

 • CIJENA ARANŽMANA: 129,00 € 
 • TERMIN PUTOVANJA: 5 DANA – 3 NOĆENJA / 19.05 – 23.05.2022.
 • PREVOZ, HOTELSKI SMJEŠTAJ SA DORUČKOM, VODIČ

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase;
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ;
 • Obilaske prema programu putovanja;
 • Usluge turističkog vodiča i pratioca grupe.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove i ulaznice;
 • Fakultativni izlet ( Sjever Vojvodine 35,00€, Vojvođanska sela 25,00€)
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa kovid pokrićem 

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 30 prijavljenih putnika (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika;

NAPOMENA:

 • Validnost pasoša ili lične karte za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
 • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
5 DANA / 19.05 - 23.05.2022.
 • Departure Time
  19.05.2022.
 • Return Time
  23.05.2022.
 • Included
  Drugačija Vojvodina / Sela – Salaši – Vinarije – Tamburaši / Novo !!!
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / 19.05.2022. / PODGORICA - NOVI SAD
Polazak iz Podgorice sa dogovorenog mjesta u večernjim satima udobnim autobusom visoke turističke klase. Noćna vožnja preko Zlatibora, Užica...
2
2. DAN / 20.05.2022. / NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI - PETROVARADIN
Dolazak u Sremske Karlovce u jutarnjim satima, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX vijeka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i doručak. Nastavak putovanja prema Petrovaradinu gdje se obilazi Crkva Sniježne Gospe na Tekijama i Petrovaradinska tvđava simbol Novog Sada. Nastavak putovanja do Novog Sada. Obilazak užeg centra Novog Sada: Trg slobode, katolička Crkva imena Marijinog, gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Vladičanski dvor i Saborna crkva). Smještaj u hotel ( nakon 14:00h ). Slobodno vrijeme. Noćenje.
3
3. DAN / 21.05.2022. / SJEVER VOJVODINE / PALIĆ - VINARIJA ZVONKO BOGDAN - SOMBOR - BAČKI MONOŠTOR /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet "Sjever Vojvodine". Vožnja oko Palićkog jezera koje je zbog svoje geološko-ekološke vrijednosti proglašeno zaštićenim parkom prirode i sadrži 19 vrsta riba te čak 207 vrsta ptica, od kojih se 50-ak nalazi na svjetskom i evropskom popisu ugroženih vrsta. Kao jedno od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini, Palićko jezero, sa svojim termalnim vodama, pješčanim plažama i raskošnom „Belle-Époque” arhitekturom, uistinu pruža mnogo, stoga nije ni čudo da je nekad bilo mondeno odredište evropske aristokratije i mnogi drugi bogati uglednici. Slijedi odlazak u Vinariju Zvonko Bogdan koja objedinjuje specifičnost i tradiciju palićkog vinogorja s najsavremenijom francuskom tehnologijom, a nosi ime po poznatom vojvođanskom pjevaču starogradskih pjesama, gospodinu Zvonku Bogdanu. Obilazak vinarije uz vinsku probu. Nastavak putovanja do Sombora. Slijedi upoznavanje sa gradom: Trg Svetog Trojstva, Trg Svetog Đorđa sa velikom pravoslavnom crkvom i spomenikom Lazi Kostiću, Gradska kuća, zgrada Županije, Karmelska crkva Svetog Stjepana Kralja sa samostanom Gospe Karmelske. Potom fakultativna posjeta zgradi Županije i prilika da se vidi monumentalna slika – ulje na platnu „Bitka kod Sente” koja je sa svojih 40 metara kvadratnih najveća slika u Srbiji. Nakon slobodnog vremena odlazak do vojvođanskog "Sela na 7 Dunava" Bačkog Monoštora – okruženog misterioznim dunavskim rukavcima, kanalima i mirisnim šumama starim preko 300 godina, sačuvane tradicije, zaboravljenih starih zanata i prelijepih nošnji, etno-kuća i specijaliteta od domaćih proizvoda (dimljene marinirane deverike, liker od oraha, lisnata tijesta). Povratak u Novi Sad. Noćenje.
4
4. DAN / 22.05.2022. / VOJVOĐANSKA SELA /
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet "Vojvođanska sela". Putovanje do Temerina. U malenom Temerinu obići ćemo jedan stari dvorac, još jedan dom zaboravljenih, pa možda i ukletih duša ( danas se u tom dvorcu nalazi srednja škola)... To je dvorac okrutnog mađarskog grofa Sečenjija... saslušaćemo priču o njemu, i pokušati da sa gotovo uništene fasade dvorca, i nekadašnjeg dvorskog parka, dokučimo svu raskoš koju je nekada ovo zdanje imalo... Starim, lokalnim, prašnjavim putem odlazimo do Žablja, jednog sasvim simpatičnog ruralnog mjesta, a opet sjedišta svoje opštine... Ima u njemu duha starih vremena, posebno po starostavnim sokacima... Tu su na malom prostoru dvije crkve, koje nam sve govore o vjekovnoj slozi ovog naroda, jedna pravoslavna i jedna katolička. Tu u blizini je i spomenik Majci koja svojim zagrljajem pokušava da zaštiti svoje dijete – spomenik u znak sjećanja na krvavu Raciju mađarskih fašista u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga odlazimo do jednog lijepog vojvođanskog sela -  Čuruga, koji je nekada bio izuzetno poznat po vetrenjačama, a nema dečaka koji je odavde potekao a da se makar jednom nije igrao Don Kihota snažno se “boreći“ sa vetrenjačama. Danas je, nažalost, ostala samo jedna. Ona nosi naziv „Rođina vetrenjača“ i nalazi se se na samom izlasku iz sela. Obići ćemo tu staru vetrenjaču koja pamti protutnjale vjekove, i kada bi mogla da priča, sasvim sigurno bi imala što-šta da nam kaže, zatim ćemo posjetiti jedno domaćinstvo koje se bavi proizvodnjom sira i naravno degustirati njihove sireve, koje možemo i pazariti kod njih, ako nam se dopadnu. Nakon toga ćemo posjetiti radionicu „Bombonica“ koja na tradicionalni način proizvodi svilene bombone. Jedan stari, i gotovo zaboravljeni zanat, a svi se sjetimo ovih bombonica i slatkiša kada posjetimo neki od seoskih vašara...  Nakon obilazaka odlazimo do jednog salaša na kojem ćemo imati slobodno vrijeme za ručak. Nakon toga slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individuale aktivnosti. Uveče mogućnost zajedničkog fakultativnog odlaska na proslavu 8. Marta uz tamburaše. Noćenje.
5
5. DAN / 23.05.2022. / NOVI SAD - VINARIJA KOVAČEVIĆ - KRUŠEDOL - PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak Krušedolu. Obilazak manastira i slobodno vrijeme u manastirskom kompleksu. Manastir je zadužbina despota Đorđa Brankovića i njegove mati Angeline. Poklonjenje moštima svete Angeline. U manastiru su osim ktitora sahranjeni i knjeginja Ljubica Obrenović, kralj Milan Obrenović, srpski patrijarsi Arsenije III Čarnojević i Arsenije IV Jovanović Šakabenta kao i mitropolit Isaija Đaković i vojvoda Stevan Šupljikac. Nakon toga, odlazak u vinsku kuću Kovačević. Uživanje u predivnom ambijentu uz hranu i vino… Nakon toga polazak prema Crnoj Gori sa usputnim pauzama. Dolazak u kasnim večernjim satima... Kraj programa.

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju.
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putniknkoji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.