Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Bolonja – individualno putovanje

Bolonja – individualno putovanje

po osobi

Bolonja individualno putovanje sa Guliver turističkom agencijom iz Podgorice vodi vas u grad koji je sedmi po veličini u Italiji i koji je glavni grad pokrajine Emilije-Romanje u sjevernoj Italiji. Najpoznatija je po Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi, veoma cijenjenom i poštovanom i danas. Kao stari univerzitetski grad ona je i dalje meta mnogih studenata zbog njene tradicije i kulturnog bogatstva. U ovom gradu danas studira oko 100.000 studenata ili četvrtina gradskog stanovništva. Kao grad sa najvećim sačuvanim starim gradskim jezgrom u državi i nizom vrijednih građevina i ambijenata Bolonja je i važno turističko odredište u Italiji. Takođe, stari dio Bolonje je pod zaštitom UNESKO-a.

Odaberite željene datume putovanja, kontaktirajte nas i dostavićemo Vam ponudu u što kraćem roku.

CIJENA ARANŽMANA ZAVISI OD TRENUTNE RASPOLOŽIVOSTI MJESTA NA LETU I SMJEŠTAJU I PODLOŽNA JE PROMJENI DO MOMENTA UPLATE. 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Podgorica – Bolonja – Podgorica
 • Lični ručni prtljag 55cm x 40xm x 25cm
 • Smještaj u hotelu sa 3*/4*
 • Pisani vodič
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualan transfer  
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Dodatni ručni ili čekirani prtljag, rezervaciju sjedišta (doplaćuje se u agenciji)
 • Obrok i piće na letu

DOPLATE:

 • Za 1/1 sobu na upit

*** Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija. U cijenu avio karte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta. Avio kompanija vrši sama nasumično raspored sjedenja i ukoliko želite da sjedite zajedno sa saputnicima potrebno je izvršiti doplatu u agenciji.

 • Included
  Bolonja – individualno putovanje
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PODGORICA - BOLONJA
Dolazak na aerodrom u Podgorici dva sata prije polijetanja aviona. Čekiranje na let. Po slijetanju na aerodrom u Bolonji slijedi individualan transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme i prvo upoznavanje sa Bolonjom. Noćenje.
2
2 - 3/4 DAN / BOLONJA
Doručak. U pisanom vodiču dobićete sve informacije vezano za obilaske, a ovdje ćemo navesti glavne atrakcije: Tornjevi Azineli i Garisenda (Torre degli Asinelli и Torre dei Garisenda) su dva glavna simbola Bolonje, sagrađena u 12. vijeku. Veliki trg (Piazza Maggiore) je ogroman trg koji se nalazi u samom središtu grada. Katedrala sv. Petronija (Basilica San Petronio) je najpoznatija crkva u Bolonji i peta najveća u svijetu sa 132 x 60 m, visine 45 m, a u nju može da stane gotovo 30.000 ljudi. Gradska kuća (Palazzo Comunale) nalazi se na Velikom trgu i sagrađena je u 14. vijeku. Arkada Banki (Portico dei Banchi) su arkade ispred istoimene Palate Banki, zgrade iz 15. vijeka. Arkade su dodate 150 godina kasnije, krajem 16. vijeka. Palata Podesta (Palazzo del Podestà) je nekadašnja zgrada magistrata, sagrađena oko 1200. godine, a između 16. i 18. vijeka u njoj je bilo smješteno pozorište. Neptunova fontana je najpoznatija gradska fontana i nalazi se na Velikom trgu. Crkva Bogorodice i sv. Luke (Santuario della Madonna di San Luca) je crkva jugozapadno od gradskog jezgra, smještena na šumovitom brdu Monte dela Gvardija. Od crkve ka predgrađu vodi najduža arkada na svetu, građena u 17. i 18. veku, duga 3.5 km. Muzeji u Bolonji su brojni i mogu se posjetiti preko zajedničke karte.
3
4/5 DAN BOLONJA - PODGORICA
Doručak. Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom. Prijava na let i polazak aviona za Podgoricu. (Kraj usluga)
 • Cijena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mjesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po cijeni sledece raspoložive tarife.
 • Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi ne može se zamijeniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije! Ponuda smještaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mjesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.
 • - Organizator putovanja je Guliver Travel, sa licencom Ministarstva turizma i održivog razvoja 289
 • - Organizator putovanja zadržava pravo promjene pojedinih sadržaja u programu.
 • - Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Provjeriti 2 dana pruje putovanja tačno mjesto sastanka i vrijeme polijetanja aviona.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Maloljetni putnici, koji ne putuju u pratnji roditelja, prilikom putovanja moraju imati ovjerenu saglasnost  oba roditelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati ovjerenu saglasnost drugog roditelja.
 • Putnici koji posjeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbijede potrebne uslove i isprave.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije datuma polaska.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.
U slučaju odustajanja od putovanja korisnik je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avio karte i smještaja prema pravilima koje postavi avio kompanija odnosno smještajni objekat. Kako se let realizije na low cost avio kompaniji refundacija tarife i taksi nije moguća. U slučaju smeštajnog objekta primenjivaće se penali koje propiše sam smještajni objekat. Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju ekonomskih i promo tarifa avio karata kod avio kompanije i low cost kompanija, primjenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno kupljena karta ne može se zamijeniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi, te ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz čl.12. ovim Opštih uslova jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK. Takođe, stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smještaja kroz rezervacione hotelske sisteme koji uslovljavaju nemogućnost promjene i refundacije. Eventualni prigovori moraju se uputiti hotelu na licu mjesta, pismenim putem. Prigovori upućeni nakon odjave iz hotela, neće biti uzeti u razmatranje. Prijem pisanih reklamacija na adresu Hercegovačka 10 i na mail info@guliver.me. Rok za ulaganje reklamacija je 7 dana od završetka putovanja, a rok za rešavanje o reklamaciji je 7 dana od njenog prijema. U hitnim slucajevima, putnik moze kontaktirati Organizatora na telefon 020/220-440. IZJAVLJUJEM DA SU MI URUČENI OUP I DA SAM UPOZNAT SA PROGRAMOM PUTOVANJA, USLUGAMA I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA I DA IH U POTPUNOSTI PRIHVATAM.