Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Blago iz srca Bjelasice – NP Biogradska gora

Blago iz srca Bjelasice – NP Biogradska gora

25€ po osobi

U vikend aranžmanu Turističke agencije Guliver iz Podgorice, upoznajte istinsko blago planine Bjelasice sa noćenjem u prekrasnim predjelima katuna Dolovi Lalevića u Etno Selu Kolibe Damjanovića na 1700 m.n.v.  Samo etno selo je nastalo od domaćinstva Damjanovića, vlasnika Vukomana Damjanovića i u sklopu domaćinstva je i farma gdje se familija preko 30 godina bavi proizvodnjom domaće hrane (mliječni proizvodi, mesni proizvodi, jaja, voće, povrće, džem, med, sokovi, rakija).  Tako na jednom mjestu se nalazi farma sa koje potiče isključivo domaća hrana, bungalovi kao smještajni objekti sagrađeni od drveta, planina koja nudi pravi odmor i avanturu. Kao jedna cjelina, daje jedan veoma originalan ambijent za pravi odmor, uživanje u tradiciji, upozvanje planine Bjelasice i čari i moći prirode. U sklopu etno sela nalazi se i prirodni izvor pijaće vode.

NP BIOGRADSKA GORA – BIOGRADSKO JEZERO – KATUN DOLOVI LALEVIĆA – ETNO SELO KOLIBE DAMJANOVIĆA – VIDIKOVAC BENDOVAC

TERMIN PUTOVANJA: VIKEND 01 – 02. AVGUST

CIJENA ARANŽMANA: 25,00 EUR | PROMO!

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Ulaznica za NP Biogradska gora
 • Pješačka tura po programu putovanja
 • Usluge vodiča/pratioca grupe za obilaske po programu
 • Noćenje u bungalovima Etno Sela Kolibe Damjanovića
 • Lokalne turističke takse

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

 • Prevoz od Biogradskog jezera do Etno Sela Kolibe Damjanovića (potrebno unaprijed rezervisati)
 • Dodatni obroci u Etno Selu Kolibe Damjanovića (potrebno unaprijed rezervisati)
 • Individualni troškovi putnika

NAPOMENE:

 • Ponesite sa sobom nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 1-2 litra, dovoljno odjeće za presvući, udobnu obuću za pješačenje u prirodi, neku vrstu zaštite od sunca (šešir, marama, krema…), prostirku za izležavanje… U planini je kiša uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu, zato obavezno ponijeti i neku zaštitu od kiše (cerada, mali kišobran, jakna za kišu…
 • Potrebno je ponijeti i zaštitnu masku za lice zbog prevoza, shodno naredbama NKT-a

Organizator putovanja je turisticka agencija Guliver, koja posjeduje licencu ministarstva turizma broj 289. Minimum za realizaciju ovog putovanja je 40 putnika.

VIKEND / 01-02. AVGUST 2020.
 • Included
  Blago iz srca Bjelasice – NP Biogradska gora
 • Not Included
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / SUBOTA 01. AVGUST 2020.
Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane TC Delta City u jutarnjim satima. Polazak ka Biogradskom jezeru. Dolazak u NP Biogradska gora do podneva i polazak u šetnju. Od Centra za posjetioce krećemo makadamskim putem do Dolova Lalevića. Šetnja podrazumijeva prolazak kroz srce prašume koja obiliuje visokim stablima drveća, gustim krošnjama, jakim zelenilom, raznim rijetkim vrstama  biljaka... Šetnja vam omogućava da se osjeti prava divlja Crna Gora, miris prirode. Ukupna visinska razlika ove ture je oko 670m. Nakon šetnje i dolaska na mjesto gdje je Etno selo, čeka vas pravi odmor i opcionalno osveženje sa domaćom hranom, izvorskom planinskom vodom, domaćim sokovima i čajevima. Slijedi vrijeme za odmor i smještaj u bungalove. Druženje uz logorsku vatru. Noćenje.
 • Napomena: Ukoliko smatrate pješačku turu do Etno sela Kolibe Damjanovića zahtjevnom, moguće je fakultativno organizovati prevoz džipovima kao svojevrsnu off road avanturu.
2
2. DAN / NEDELJA 02. AVGUST 2020.
Nakon dobrog planinskog sna, vrijeme za doručak i pakovanje stvari. Slobodno vrijeme do polaska ka Biogradskom jezeru. Put nas vodi ka vidikovcu Bendovac odakle se pruža jedan od naljepših pogleda na jezero. Dalje nastavljamo spuštanje ka jezeru gdje smo oko 17:00h. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju oko jezera. Polazak ka Podgorici u 19:00h. Dolazak oko 21:00h. Kraj programa.