Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Bajkoviti Kolmar / Jesen 2022

Kolmar - Minhen (Dvorci Bavarske) - Strazbur - Cirih

Bajkoviti Kolmar / Jesen 2022

319€ po osobi

Putovanje u Kolmar jesen 2022 – u Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom sa Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da se tu nalaze Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa predivnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, a koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vnima od aromatičnih vrsta grožđa.

Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur u još jednom romanticnom putovanju sa GULIVER travelom.  Grad sa oko 67.000 stanovnika, u podnožju planine Vogezi, Kolmar, novi je hit među nasim turistima.  Kroz grad protiče rijeka Lauch, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Mnogobrojni mostovi i kanali donijeli su još jedno ime ovom gradu- “la Petite Venise” ili “mala Venecija” (kako se i zove jedna četvrt).

Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz osam vjekova germanske i francuske arhitekture. Grad je nastao u IX vijeku, a status slobodnog grada je stekao 1226.godine.  Nevjerovatna arhitektura, novogodišnja atmosfera,  miris romantike su dovoljan razlog da ne odolite Kolmaru. Svakako slika govori više od riječi.

Muzej Unterlinden je smješten u staroj gotičkoj građevini bivšeg dominikanskog samostana iz 13. vijeka, a u njemu se čuva Isenheimski oltar iz 16. vijeka i radovi Pikasa, Monea, Renoara. Godišnje ga posjeti 220.000 turista. Muzej Bartholdi je smješten u samom srcu starog grada, u prostranoj rezidenciji i rodnom mjestu stvaratelja njujorškog Kipa slobode. Tu je nezaobilazna Mala Venecija sa šarmantnim restoranima pored kanala i šarenim fasadama , kao i tradicionalni božićni vašar.

 • PUTOVANJE U BAJKOVITI KOLMAR
 • STRAZBUR – MINHEN – DVORCI BAVARSKE – CIRIH – MILANO
  FRANCUSKA – ŠVAJCARSKA – ITALIJA – NJEMAČKA
  ALZAS I ŠVARCVALD
 • TERMIN PUTOVANJA: 7 DANA / 10.10 – 16.10.2022.
 • CIJENA ARANŽMANA: 319,00 € 

U cijenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Minhenu
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 2/3* u okolini Strazbura
 • Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Milanu
 • Usluge vodiča/pratioca grupe tokom cijelog putovanja
 • Organizacioni troškovi
 • Obilasci prema programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Fakultativni izlet Kolmar – Rikvir
 • Fakultativni izlet – Dvorac Nojšvanštajn
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (obezbjeđuje agencija – 10,00€);
 • Gradske lokalne takse, plaćaju se isključivo na recepciji hotela prilkom preuzimanja ključeva od soba
 • Individualni troškovi putnika
 • Ulaznice za muzeje

NAČIN PLAĆANJA:
– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 10 dana prije putovanja,
– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.
– Plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom/firmom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika.

7 DANA / 10.10 - 16.10.2022.
 • Departure Time
  10.10.2022.
 • Return Time
  16.10.2022.
 • Included
  Bajkoviti Kolmar / Jesen 2022
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PODGORICA / PONEDELJAK - 10.10.2022. /

Sastanak putnika na dogovorenom mjestu u podnevnim satima. Polazak za Minhen. Dnevno-noćna vožnja preko Hrvatske sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

2
2. DAN / MINHEN / UTORAK - 11.10.2022. /

Doručak. Dolazak u Minhen u popodnevnim časovima. Po dolasku slijedi panoramsko razgledanje grada sa kraćim obilascima: dvorac Nymphenburg (kraljevska palata, ljetnja rezidencija dinastije Vitelsbah), Muzeja kočija, Muzeja porcelana i parka; palata Maksimilianum; Nacionalna opera i pozorište; galerija nove i stare Pinakoteke; centar grada sa trgom Device Marije Marienplatz; trg i istoimena pijaca Viktualienmarkt; Frauenkirhe – Ženska crkva, zaštitni znak Minhena sa svoja dva zvonika visine 99 m; Engleski park, jedan od najvećih svoje vrstu na cijelom svijetu (5 x 1 km); Bavarski Parlament. Smještaj u hotel.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3
3. DAN / MINHEN – DVORCI BAVARSKE - STRAZBUR / SRIJEDA - 12.10.2022. /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Minhenu ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do možda najljepšeg i najspektakularnijeg zamka na svijetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha... Nakon obilaska zamka povratak u Minhen i nastavak putovanja do Strazbura. Kasni dolazak u Strazbur, grada u pokrajini Alzas na istoku Francuske na rijeci Il. Ima oko 270.000 stanovnika a tu su sjedišta Savjeta i Parlamenta Evrope, Suda za ljudska prava i drugih važnih institucija. Istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike koja je građena od 12 do 15. vijeka sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” koja je najslikovitiji dio starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta koje su nastale u 16. i 17. vijeku, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama iz 13. vijeka, je zaštićen i proglašen svjetskom baštinom od strane UNESCO–a, još 1988. godine...Smještaj u hotel. Noćenje.

4
4. DAN / STRAZBUR – KOLMAR – RIKVIR – STRAZBUR (oko 150 km) / ČETVRTAK - 13.10.2022. /

Doručak. Odlazak na obilazak grada u pratnji vodiča. Šetnja centrom grada: Bogorodičina katedrala gotičke arhitekture, građena od 12. do 15. vijeka sa astronomskim satom, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kammerzell, Trg Kleber, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Slobodno vrijeme ili odlazak na  fakultativni cjelodnevni izlet u Alzas. Putovanje do gradića Kolmar sa 70000 stanovnika, smještenim u podnožju planine Vogezi na rijeci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovjekovni centar grada nastao u 9. vijeku i glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drvenim građevinama smještene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Religijske i kulturne znamenitosti Kolmara se protežu kroz vjekove njemačko – francuske istorije. Slobodno vrijeme u istorijskom centru grada: gdje se nalaze crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najljepših sela Francuske. Smješteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, a godišnje ga posjeti oko milion turista. Tijesne uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa je tu već snimano više istorijskih filmova: Kula na sjevernoj kapiji iz 13 vijeka, crkva iz 14.vijeka, a većina stambenih zgrada potiče iz 16. i 17. vijeka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5
5. DAN / STRAZBUR - CIRIH - MILANO / PETAK - 14.10.2022. /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Strazburu do polaska prema Cirihu. Po dolasku u Cirih slijedi kraći obilazak istorijskog centra uz razgledanje grada koji često nazivaju „metropola doživljaja“: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pješačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. vijeka, Željeznička ulica – svjetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping...Nastavak voznje za Milano. Dolazak u Milano u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.

6
6. DAN / MILANO – PODGORICA / SUBOTA - 15.10.2022. /

Doručak. Napuštanje hotela. Organizovani obilazak Milana – modni, medijski i privredni centar Italije, i  glavni grad pokrajine Lombardija. Pješačka tura: Trg Duomo, Milanski Duomo, jedna od najvećih i najljepših katedrala na svijetu  (sjajan primjer gotičke arhitekture), koju okružuje preko 3.500 statua, fascinira turiste. Šetnja galerijom Viktorio Emanuele II (nastala 1880 i danas oduševljava svojom arhitekturom), do Milanske Skale (najčuvena operska kuća na svijetu). Nastavak centralnim šetalištem, ulica Dante do dvoraca Sforcesko, jedan od simbola ovog grada. Dvorac čuva istoriju čuvenih plemićkih porodica Viskontia i Sforca. Slobodno vrijeme za šetnju ili obilazak fudbalskog stadiona Đuzepe Meaca (San Siro). Sastanak putnika u dogovoreno vrijeme i polazak ka Crnoj Gori. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...

7
7. DAN / PODGORICA / NEDELJA - 16.10.2022. /

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Lokacija

 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Popusti za djecu: • djeca do 6 godina na zajedničkom ležaju – plaćaju 50,00 € • od 6 do 12 godina (na zasebnom ležaju) – 20% popust na ukupan iznos aranžmana
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.