Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Putovanje u fenomenalnu Andaluziju

Putovanje u fenomenalnu Andaluziju

799€ po osobi

Vodimo Vas u Andaluziju! Najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mjesto gdje se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.

Pročitajte naš tekst na blogu: ANDALUZIJA – SUNČANI RAJ ŠPANIJE


ŠPANIJA – ANDALUZIJA / 
SEVILJA – MALAGA – KORDOBA – GRANADA – KADIZ – ALHAMBRA – TOREMOLINAS – RONDA

TERMIN PUTOVANJA: 30.10 – 06.11.2023.

AVIO PREVOZ + HOTELI SA DORUČKOM + OBILASCI + TRANSFERI

CIJENA: 799,00 EUR  (AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU ) ZA PRIJAVE DO 05. SEPTEMBRA

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avionska karta na relaciji Tirana – Madrid – Tirana,
• Transfer: Podgorica – Tirana – Podgorica,
• 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Toremolinasu,
• 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3/4* u Sevilji,
• 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Kordobe,
• Transferi aerodrom–hotel–aerodrom,
• Obilasci po programu,
• Usluge pratioca / vodiča tokom cijelog putovanja,
• Jedan komad ručnog prtljaga do 10 kg
• Aerodromske takse.

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

• Fakultativni izlet Granada i Alhambra, Marbelja i Ronda i ulaznice za muzeje i Crkvu Meskita u Kordobi
• Dodatatni prtljag,
• Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje;
• Individualni troškovi,
• Lokalne takse – plaćaju se na recepciji hotela
• Doplata za jednokrevetnu sobu

NAČIN PLAĆANJA:

– Mogućnost plaćanja na rate, s tim sto je potrebno prvu uplatiti prilikom prijave, ostale rate na mjesečnom nivou i zadnju ratu do 20 prije putovanja,

– Turističkim kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom) na 6, 9, 12 rata.

NAPOMENE
• Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 35 osoba.
• Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 30 osoba. Za fakultativni izlet Granada i Alhambra se potrebno prijaviti prilikom prijave za aranžman.

 • Departure Time
  30.10.2023.
 • Return Time
  06.11.2023.
 • Included
  Putovanje u fenomenalnu Andaluziju
  Smještaj
  Prevoz
  Doručak
  Usluge vodiča
1
1. DAN / PONEDELJAK - 30.10.2023. / PODGORICA – TIRANA – MADRID – MALAGA /
Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu u 11:20 h. Transfer iz Podgorice do Tirane je predviđen u 11:30 h. Polijetanje je predviđeno u 17:35 h. Slijetanje u Madrid u 21:05 h. Nakon pasoške kontrole slijedi panoramski obilazak  grada: Kio Puerta ili “Vrata Evrope” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo finansijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palata, rezidencija španskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, Plaza Cánovas del Castillo sa Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, čuveni gradski park – Atocha. Dolazak do arene za borbu bikova Las Ventas, nekada najveće arene na svijetu sa 25000 gledalaca. Ispred arene nalaze se spomenici posvećeni istaknutim toreadorima i spomenik Aleksanda Fleminga. Noćna vožnja autobusom do Toremolinasa...
2
2. DAN / UTORAK - 31.10.2023. / MALAGA – TOREMOLINAS /
Dolazak u jutarnjim satima u Malagu. Slijedi razgledanje grada. Panoramsko pješačka tura: Ovaj španski lučki grad, smješten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vjekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor. Odlazak u Toremolinas. Smještaj u hotel. Noćenje.
3
3. DAN / SRIJEDA - 01.11.2023. / TOREMOLINAS - GRANADA - ALHAMBRA /
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposjećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mesuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti... Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha... fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Nakon obilaska Alhambre slobodno vrijeme za odmor. Povratak u Toremolinas. Noćenje.
4
4. DAN / ČETVRTAK- 02.11.2023. / TOREMOLINAS - RONDA - MARBELJA /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Marbelje i Ronde. Vožnja prema Rondi koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž moze svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom nastavak putovanja prema planinskom vijencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na brojna, udaljena bijela španska sela, čije se konture pojavljuju na obroncima planinskih visova. Nastavak vožnje prema Marbelji. U Marbelji ćemo obići Stari grad, koji je tamo poznat kao - Casco Antigui. Vidjećemo čuveni narandžasti trg okružen arapskim zidom, čiji je simbol Kamena fontana. Mještani ovim dijelom grada čuvaju njegovu prošlost od zaborava, pa ćemo ovdje najbolje osjetiti duh španskog naroda i kulture. Slobodno vrijeme. Povratak u Teremolinas. Noćenje.
5
5. DAN / PETAK- 03.11.2023. / KADIZ - SEVILJA /
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema jugu, ka luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smješten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim bijelim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnostvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije... Slobodno vrijeme. Natavak putovanja do Herez de la Frontere. Obilazak ovog malog gradića koji je poznat po kraljevsko-andaluzijskoj školi jahanja. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje ka Sevilji. Po dolasku u Sevilju. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6
6. DAN / SUBOTA - 04.11.2023./ SEVILJA /
Doručak. Odlazak u panoramsko pješački obilazak grada: Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka. Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog tik uz katedralu. Ovaj nekada minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Fakultativni odlazak na flamenco. Noćenje.
7
7. DAN / NEDELJA - 05.11.2023. / SEVILJA - KORDOBA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Kordobi. Po dolasku slijedi obilazak grada. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao sto su stari rimski most, Meskita dzamija i jevrejska cetvrt. Kraća šetnja starim dijelom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska cetvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smjestena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vjekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
8
8. DAN / PONEDELJAK- 06.11.2023. / MADRID - TIRANA - PODGORICA /
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak ka Madridu. Let za Tiranu je u 21:35h. Dolazak u Tiranu u 00:55h. Transfer sa aerodroma do Podgorice. Kraj programa.
 • Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja. Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu. Jednokrevetne sobe se rade na upit.
 • Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.
 • Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.
 • Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 putnika
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.
 • AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA