Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Najbolje plaže u Andaluziji

Zalazak Sunca na plaži u Andaluziji

Najbolje plaže u Andaluziji

Andaluzija je blagoslovena sa istinski očaravajućom obalom. Različitost obala ove španske regije čini je jednom od najspektakularnijih obala Evrope. Ovde ćete naći sve što vam treba, čak i više!

Pročitajte koje su to najbolje plaže u Andaluziji. Izbor je bio težak, jer postoji mnogo plaža koje zaslužuju da se nađu na listi, ali sa ovih 9 plaža, sigurno se nećete pokajati.

Playa el Playazo

Krećemo od prelijepog prirodnog parka Cabo de Gata-Nijar. Najvećeg morskog rezervata i doma za nekoliko zapanjujućih plaža. Playa de los Muertos, Las Negras i Genoveses zaslužuju da budu pomenute, ali sužavamo izbor na samo dve; Playa el Playazo i veličanstvena Playa de Monsul, koje su nam omiljene odavde.

Playa el Playazo sjedi gotovo na sredini obale Cabo de Gata, nedaleko od sela Las Negras. Idealna je za posjetu sa malom djecom. Pristup je dobar, možete prići automobilom i parkirati se odmah pored plaže. Voda je takođe plitka i zaštićena. Kao i kod ostalih plaža u oblasti, nudi odlične mogućnosti za snorkeling.

Playa del Cristo

Ova plaža sa statusom plave zastavice, odmah nadomak Estepone, je najbolja od mnogih u ovoj oblasti – mali zaliv sa kristalno čistom azurnom vodom. Odlična je za porodice, sa parkiralištem odmah iza mekog, bijelog pijeska, El Cristo je posebno pogodna za one sa malom decom, jer se možete vratiti u automobil za samo nekoliko sekundi ako vam zatreba nešto iz automobila – ili brzi izlaz. Dva bara na plaži drže apetite pod kontrolom.

Playa de Monsul

Plaža Monsul ima izgrađenu holivudsku reputaciju. Ovde je snimano više blokbaster filmova, od kojih su najpoznatiji Indijana Džouns i Beskrajna priča.

Glavna atrakcija na plaži je kamen formiran usled lave koji se nalazi na sredini obale. Ovaj čuveni kamen i morska fauna koju možete da uočite ispod kristalno čiste plave površine čine ovu plažu obaveznim mjestom za posjetu u regiji Cabo de Gata.

Playa de Rijana

Udaljavajući se od pustinjskih krajolika Almerije, idući ka zapadu ka prelepoj obali Granadino i Costa Tropical. Pustinja počinje da ustupa područje plantažama avokada, agrumima i drveću manga. Što dalje idete ka zapadu, pejzaž postaje tropskiji i vlažniji. Razumećete zašto je ovaj potez poznat kao španska tropska obala.

Ugnježdena između planine Sierra Nevada sa jedne strane i toplog Mediterana sa druge strane, tropska mikroklima je veoma izražena. Planine padaju pravo u more, stvarajući gotovo nadrealan pejzaž sakrivenih plaža i malih uvala. Vožnja duž starog puta i gledanje kroz prozor je pravi užitak, često smo videli delfine, tune, a svaka krivina otkriva novu prelijepu uvalu…

Jedna od najboljih je Playa de Rijana, u blizini sela Castell de Ferro.

plaza-andaluzija-suncobrani

Torremolinos

Odavde je sve počelo: prvo odmaralište Coste del Sol je samo 13 km sjeverno od Malage. Toremolinos ima poseban retro šarm iz 1970-ih – dugačak, pravi potez obale ispunjen redovima ležaljki, uz okrušenje visokih hotela i apartmana. Ovaj grad nudi klasično iskustvo turističkog odmora; barovi sa prenosom fudbalskih utakmica, pomfritom, voćnim koktelima, i aktivan noćni život.

Playa la Herradura

Vodeni sportovi su izdvaja ovu šljunkovitu plaže sa obale Costa Tropical u Almunekaru – uglavnom ronjenje (istraživanje olupina španskih galija iz 16. vijeka), ali i surfovanje na vjetru. Planine Siere Nevade su u blizini plaže, što znači da možete da skijate i plivate istog dana!

Playa de Cantarrijan

Mjesto gde se možete osjetiti potpuno oslobođeno. Playa de Cantarrijan se često navodi kao najbolja nudistička plaža na obali, a svakako je najslikovitija u ovom regionu.

Tokom leta nije dozvoljen pristup automobilom i do nje se dolazi autobusom, ali vrijedi truda. Bar na plaži / restoran noću postaje glavno mesto dešavanja sa koncertima i tematskim zabavama.

Playa el Canuelo

Zaista čarobna plaža koja se nalazi nekoliko uvala pored Cantarijana. Veoma je teško odabrati najbolju, ali je Playa el Canuelo definitivno visoko na našoj listi.

Savršena plaža za porodicu, sa kristalno čistim vodama, brojnim uvalama i podvodnim formacijama za istraživanje prilikom ronjenja i odličnim hiking turama.

Bolonia

Jasni pobednik na našoj listi. Leži na kraju neprelaznog puta – u njenoj blizini naćićete sve: rimske ruševine, barove sokova i drvene restorane na plaži, koji služe svežu ribu, a slavu odnosi široki zahvat zlatnog pijeska, ispod travnatog cvjetnog brežuljka, završavajući se strmom borovom šumom.

Kada se sledeći put nađete u čarobnoj Andaluziji, obavezno obratite pažnju na ove plaže. Ako želite da doživite još mnogo toga što Španija ima da ponudi, rezervišite fantastični jesenji aranžman.

Guliver Travel Agency

Guliver je turistička agencija u Podgorici koju čini tim mladih, obrazovanih, profesionalnih i iskusnih turističkih kadrova. Pružanje kvalitetne usluge i povjerenje naših klijenata nam je uvijek na prvom mjestu.