Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Šta vidjeti u Milanu – Atrakcije Milana

Prozor u Milanu

Šta vidjeti u Milanu – Atrakcije Milana

Na severu Italije, u oblasti Lombardija, nalazi se finansijska i modna prijestonica zemlje. Milano je sofisticirana metropola, grad okrenut ka budućnosti, koji pritom ne zaboravlja svoju slavnu prošlost. Dom najpoznatijih modnih dizajnera – Armani, Versace, Prada… svi su potekli iz srca Lombardije.

Ukoliko se razmišljate da posetite Milano, trebalo bi da znate da je avgust najtopliji mesec, kada mnogi lokalci odlaze na odmor. Upravo zato je jesenje putovanje u Milano odličan izbor. Pročitajte o atrakcijama u Milanu koje ćemo posjetiti tokom našeg aranžmana.

Trg Merkanti

 

Trg Merkanti je bio administrativni centar grada tokom srijednjeg vijeka. Trg posjetiocima pruža uvid u srijednjevijekovni život u Milanu. Iako je sam trg danas znatno manji, građevine izgledaju isto kao više vjekova ranije. Na jugoistočnoj strani nalazi se Loggia degli Osii, odakle su gradske vlasti izdavale saopštenja javnosti sa balkona. Tokom novogodišnjih praznika, trg se pretvara u živopisnu božićnu pijacu.

Bazilika Sant Ambrođo

 

Bazilika Sant Ambrođo dobila je naziv po svom osnivaču, milanskom biskupu iz četvrtog vijeka i sveca grada. Iako je malo toga ostalo od originalne građevine, sadašnja crkva potiče iz 11. vijeka. Među blagom bazilike nalazi se zlatni altar Karla Velikog, mermerna govornica iz 10. veka i atrium sa stubovima koji izgledaju kao trupci drveta.

Milanska skala

Čuvena La Scala je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija u Milanu. Milanska skala uživa reputaciju vrhunske operske kuće još od prve izvedbe Salijerijeve ,,L’Europa Riconosciuta’’ davne 1778. godine. Crveno zlatno pozorište, u svom neoklasičnom stilu, poznato po fantastičnoj akustici, omogućava pjevačima da pokažu sve svoje vještine u punom svjetlu.

Sforca Zamak

 

Zamak Sforca najbolje oslikava žestoko rivalstvo italijanski porodica tokom renesanse. Izgrađena kao tvrđava u 14. vijeku, građevina je postala otelotvorenje prestiža i moći. Među najpoznatijim žiteljima zamka bili su Ludovico il Moro i Beatris d’Este, par koji je ukrasio Sforcu prestižnom umjetnošću i prefinjenim namještajem. Danas je zamak dom muzeja antičke umetnosti, gdje je izloženo poslednje Mikelanđelovo delo – čuvena mermerna statua Rondanini Pieta.

Galerija Vitorio Emanuele

Izgrađena tokom kasnih 1800ih, Galerija Vitorio Emanuele je jedan od najstarijih tržnih centara na svetu. Sa svojim predivnim stakleno-plavim plafonom, mozaikom u podu i slikovitom cjentralnom kupolom, arhitektura tržno cjentra je očaravajuća koliko i ponuda u samim prodavnicama. Među brojnim prestižnim prodavnicama nalaze se brendovi Lois Vuitton, Borsalino i Prada. Tradicija nalaže da okretanje pete preko mozaika bika ispod cjentralne kupole donosi sreću.

Katedrala Duomo

Milano je dom jedne od najimpresivnijih gotskih kadetradala u Evropi – Milanske katedrale, poznatije kao Duomo di Milano. Duomo je najveća katedrala u Italiji, a ujedno i peta najveća na svetu. Izgradnja je započeta 1386. godine, a osveštana 1418. Međutim, završni detalji na građevini su dodati tek 1965. Dug period izgradnje je doveo do mešavine različitih stilova, što ovu katedralu čini pravim remek delom umjetnosti i arhitekture.

Ovo su atrakcije koje takođe vrijedi obići.

Crkva Santa Maria delle Grazie

Crkva je delo čuvenog renesansnog arhitekte Donata Bramate, izgrađena je tokom kraja 15. veka. Najpoznatija je po čuvenom umjetničkom delu – Da Vinčijevoj slici ,,Poslednja večera’’. Uprkos 21godišnjoj restauraciji, koja je trajala do 1999., slika danas sadrži samo delić originalne slave. Ipak, umjetnost koja odiše iz ove slike izaziva nevjerovatan osjećaj svim posjetiocima. U svakom trenutku je dozvoljeno da samo 25 posjetilaca bude u prostoriji, pa su rezervacije obavjezne.

Modni četvorougao

Quadrilatero della moda iliti Quadrilatero d’Oro nije samo najekskluzivnija šoping četvrt u Milanu, već jedan od najvažnijih modnih cjentara na svijetu. Ovaj deo grada je omiljena destinacija za okorele kupoholičare. Sastoji se od više gradskih blokova, od kojih je vjećina ukrašena neoklasičnom arhitekturom.

Umjetnička galerija Pinakoteka

Zahvaljujući Napoleonu, koji je konfiskovao većinu najboljih italijanskih umjetnina tokom 18. vijeka i smjestio ih u Milano, Pinacoteca di Brera je muzej svjetske klase sa nevjerovatnom kolekcijom umjetničkih dela. Izloženi su radovi italijanskih slikara, Rafaela, Tintoreta, Veronesa i Karavađija. Osim Italijana, u muzeju ćete vidjeti dela Rembranta, van Dika i Goja.

San Siro

Stadion Đuzepe Meaca, poznatiji kao San Siro, je dom dva najveća italijanska fudbalska kluba. FC Inter i AC Milan. Ukoliko se ne poklopi da odgledate utakmicu na ovom veličanstvenom stadionu, obavjezno ga posjetite i kada je prazan.

U Milanu ima još mnogo toga da se vidi i doživi, a posjeta ovom gradu je nešto što ćete dugo pamtiti.

 

Guliver Travel Agency

Guliver je turistička agencija u Podgorici koju čini tim mladih, obrazovanih, profesionalnih i iskusnih turističkih kadrova. Pružanje kvalitetne usluge i povjerenje naših klijenata nam je uvijek na prvom mjestu.