Radno vrijeme: Pon-Pet 08-20h, Sub 10-16h | Direktna linija za informacije i besplatne rezervacije 068 220 440
Top
 

Plaže na Lefkadi od kojih zastaje dah

Plaže na Lefkadi od kojih zastaje dah

Plaže Lefkade se smatraju najljepšim u Sredozemnom moru, a poznate su po nevjerovatnom pejzažu i egzotičnim bojama mora. Lefkada je čuvjena po svojoj zapanjujućoj obali, kao i po nekim od najpoznatijih plaža na svijetu, kao što je plaža Porto Katsiki gde smaragdne vode mora lagano klize preko iskonski bijelog pjeska. Plaže na Lefkadi su pravo utočište spokoja.

Pogledajte najljepše plaže na Lefkadi, koje svake godine privlače hiljade turista na svoje pješčane obale. Naravno, možete biti među njima, na vama je samo da rezervišete svoje ljetovanje na Lefkadi.

Plaža Mylos

Plaža Mylos se nalazi između popularnih plaža Agios Nikitas i Kathisma i zaista je jedna od idiličnih plaža na ostrvu. Iako se nalazi između dve veoma prometne plaže na Lefkadi, na plaži gotovo nikada nema gužve, jer je pristup do obale prilično otežan. Do plaže se stiže kroz malu stazu niz padinu.

Uprkos prilično avanturističnim dolaskom do plaže, Mylos je jedna od najboljih plaža za apsolutnu relaksaciju i spokoj. Nema potrebe da dodajemo da je plaža potpuno neorganizovana i može biti idealna za nudistički nastrojene posjetioce.

Plaža Porto Katsiki

Prirodna llepota plaže Porto Katsiki prožima jednu od najupečatljivijih tema po kojoj je Levkada poznata. Nagle bjele litice formiraju divlju, ali veličanstvenu pozadinu i jedinstvenu suprotnost sa dubokim plavim vodama Jonskog mora. Bujna vegetacija prostire se unaokolo stvarajući jedan od najljepših pejzaža na svijetu.

Brojne ležaljke i suncobrani pokrivaju ovu poznatu pješčanu plažu, a stene nude neke odlična skrivena mesta u hladu za malo privatnosti i opuštajuće sunčanje. Porto Katsiki je jednostavno neodoljiva peščane plaža za hiljade posetilaca širom svijeta i jedinstveno iskustvo

Plaža Egremni

Prelijepa plaža Egremni se nalazi 40 km jugozapadno od grada Lefkada. Duga pješčana plaža je okružena golim liticama koje pružaju nevjerovatan prizor u pozadini. Beli pjesak, sjajni šljunak i kristalno čista voda komponuju egzotičnu postavku koja privlači hiljade posjetilaca svakog ljeta. Ovo je dobro organizovana plaža sa dugim nizom ležaljki i suncobrana koji se protežu do kraja plaže, a možete doći i do više privatnih mjesta.

Uprkos velikom broju turista, stenoviti pejzaž nudi osećaj izolacije. Nekoliko barova se nalaze na samoj plaži. Jedinstvena ljepota Egremni plaže je doprinjela da bude jedna od najslikanijih pejzaža na svijetu i nudi idealan doživljaj. Plaža je kompletno obnovljena nakon zemljotresa od prošle godine.

Plaža Agiofili

Plaža Agiofili se nalazi 38 km južno od grada Lefkade i blizu sela Vasiliki. Ovo je jedna od najčistijih plaža sa briljantnom kristalnom vodom i bjelim praškasto mekim pjeskom. Okružena je bjelim kamenim liticama koje pružaju osećaj usamljenosti. Iako postoji uređena pešačka staza koja povjezuje Vasiliki i samu plažu, predlažemo vam da je posjetite brodom  iz Vasilikija. Sigurno ćete uživati u ovom kratkom putu.

Plaža Katisma

Katisma je svakako jedna od najljepših plaža na Lefkadi i nalazi se 15 km jugoistočno od glavnog grada, u blizini sela Agios Nikitas. Ovo je jedna od najdužih plaža Lefkade sa finim bjelim pjeskom i kristalnim vodama nevjerovatne tirkizne boje.

Plaža je okružena idiličnim planinskim reljefom koji nudi osećaj potpune izolacije, i pored velikog broja turista. Plaža Katisma je omiljena destinacija za mlade. Ovde možete uživati osvežausim plivati i opuštajući sunčanje. Takođe je idealna destinacija za sportove na vodi, a posebno za paraglajding. Obilje ležaljki i suncobrana pokrivaju veliku površinu plaže, a ima i dosta taverni u blizini.

Plaža Agios Ioanis

Ova plaža je najbliža plaža gradu Lefkada, a udaljena je samo nekoliko kilometara. Veoma je duga i okružena je zlatnim pjeskom i zelenkasto-plavim vodama. Područje se može pohvaliti egzotičnim pejzažom koji privlači hiljade posjetilaca svake godine.

Dobro je organizovana sa izobiljem ležaljki i suncobrana koji suočavaju predivno more. Stare vjetrenjače u blizini stvaraju šarmantnu atmosferu. Plaža je obično vjetrovita i stoga idealna destinacija za surfovanje. Privlači veliki broj surfera. Možete naći kafiće i sportske cjentre na samoj plaži.

Da li već možete da zamislite sebe kako ispijate sladunjavi šareni koktel na nekoj od ovih plaža? Rezervišite svoje ljetovanje i neka vaši snovi postanu stvarnost!

Guliver Travel Agency

Guliver je turistička agencija u Podgorici koju čini tim mladih, obrazovanih, profesionalnih i iskusnih turističkih kadrova. Pružanje kvalitetne usluge i povjerenje naših klijenata nam je uvijek na prvom mjestu.