Putovanje Južna Italija jesen 2017

Aranžman: Južna Italija

Prevoz: autobus

Trajanje aranžmana: 7 dana

Termin polaska: 10.10.2017.

Cijena: 270,00 €

 

MAGIČNA JUŽNA ITALIJA PUTOVANJE NA JESEN 2017

Ruta: BARI - NAPULJ - SORENTO - KAPRI - POMPEJIA - AMALFI - POZITANO - RAVELLO - LEĆE - ALBEROBELO 

10.10 - 16.10.2017.

CIJENA: 270,00 EUR

7 DANA / 4 NOĆENJA + BUS + FERIBOT

 

PROGRAM PUTOVANJA U JUŽNU ITALIJU

1. DAN / 10.10.2017 - UTORAK / PODGORICA - DRAČ /

Okupljanje putnika ispred hotela “City” u 16:15h. Polazak prema Draču u 16:30h. Vožnja kroz Albaniju sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti. Po dolasku u Drač slobodno vrijeme. Ukrcavanje na feribot u 22:00h. Noćna plovidba Jadranskim morem…

2. DAN / 11.10.2017 - SRIJEDA / BARI – NAPULJ /

Uplovljavanje u luku Bari u prijepodnevnim satima (oko 08:00h). Slijedi iskrcavanje sa feribota i odlazak za Napulj. Po dolasku slijedi u organizovani obilazak grada, nekadašnje prijestonice južne Italije. Razgledanje istorijskog centra: Duomo – katedrala, Korzo Umberto I, Novi zamak, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom, ulica Kiaia sa „najstarijom“ picerijom na svijetu… Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.  

3. DAN / 12.10.2017 - ČETVRTAK / NAPULJ – SORENTO – KAPRI /

Doručak. Slobodno vrijeme u Napulju, ili fakultativni izlet do Sorenta i Kapri-a (CAPRI). Po dolasku u luku ukrcavanje za feribot za Kapri. Dolazak u luku Marina Grande. Vožnja minibusevima do mjesta Kapri i razgledanje mjesta: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, manastir Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Vožnja žicarom i uspinjačom (nije uključena u cijenu izleta). Slobodno vrijeme do polaska prema Sorentu. Povratak brodom u Sorento, grada smještenog na litici, s prekrasnim pogledom na Vezuv. Slijedi šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 13.10.2017 - PETAK / NAPULJ – POZITIANO - AMALFI /

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet autobusom na Amalfijsku obalu - Amalfitianu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Slijedi vožnja zavojitim putem, uz plantaže limuna, do Positiana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Po dolasku šetnja mondenskim mjestom, gdje svakako predlažemo isprobati poznati liker limonćelo (limoncello). Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Šetnja do katedrale Svetog Andrije, prekrasne građevine izgrađene u mavarskom stilu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, sa prekrasnim pogledom na obalu i idealnom mjestu za fotografisanje. Mogućnost ulaska u vilu Cimbrone. ( ulaznica nije uključena u cijenu, grupna ulaznica iznosi 5,00 EUR ). Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / 14.10.2017 - SUBOTA /  NAPULJ - POMPEJA - LEĆE /

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Napulju ili odlazak na fakultativni izlet Pompeja. Vožnja autobusom do arheološkog nalazišta Pompeja na razgledanje ostataka starorimskog grada, koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji vulkana Vezuv. Lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Slobodno vrijeme za uživanje na ovom prelijepom lokalitetu. Povratak u Napulj i nastavak vožnje prema Lećeu.  Kasni dolazak u Leće. Smještaj u hotel. Noćenje. 

6. DAN / 15.10.2017 - NEDELJA / LEĆE – ALBEROBELO – BARI /

Doručak. Odjava iz hotela. Prijepodnevni obilazak istorijskog centra Lećea sa razgledanjem: portiko Napulja sa Trijumfalnom kapijom, palata Vlade, trg Oronco, Katedralni trg… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Napuštanje Lećea i odlazak do nevjerovatnog Alberobela, grada koji predstavlja sinonim turizma Apulije. Najveća atrakcija ovog mjestašca su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neobičnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Pored crkve, obići ćemo i „Kuću ljubavi“, svetilište doktora... Slobodno vrijeme do polaska ka Bariju. Dolazak u Bari i odlazak autobusom do bazilike Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nakon obilaska, ukrcavanje na brod i plovidba prema Draču. Noćna plovidba. 

7. DAN / 16.10.2017 - PONEDELJAK / DRAČ – PODGORICA /

Uplovljavanje u luku Drač u prijepodnevnim časovima. Polazak prema Podgorici. Dolazak u Podgoricu u poslijepodnevnim časovima.  Kraj programa.  

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

- Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

- Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Lećeu - Zenit Solento

- Tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u okolini Napulja 

- Povratna karta za ferry ( deck ), mogućnost doplate za kabinu

- Usluge vodiča / pratioca grupe tokom cijelog putovanja

- Organizacioni troškovi

- Obilasci prema programu putovanja

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

Fakultativni izleti:    

- Sorento - Kapri (sa kartom za brod ) 

- Amalfijska obala (Pozitano, Amalfi i Ravello) 

- Pompeja  

- Gradska taksa za Leće i Napulj, plaća se na recepciji hotela

- Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 7,00 €

- Individualni troškovi putnika

 

NAPOMENE:

- Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska. 

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca. 

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu najkasnije u 10:00 časova na dan odlaska. 

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 putnika

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria