Putovanje u Rim avionom - Jesen 2017

Aranžman: putovanje u Rim

Prevoz: avion

Trajanje aranžmana: 5 dana

Termin polaska: 31.10.2017.

Cijena: 399,00 €

Putovanje u Rim - glavni grad Italije sa oko 3.000.000 stanovnika. Inspirisani njegovom bogatom prošlošću, hroničari ga nazivaju još i „prijestonica svijeta“ (caput mundi), „vječni grad“ (la citta eterna), „grad na sedam brežuljaka“ (la citta dei sete colli) ili„apostolski prag“ (limen apostolarum). Ovaj megalopolis u svom okrilju čuva i najmanji grad -državu na svetu, suvjerenu teritoriju Svete stolice – Vatikan. Rim se rasprostire na sedam brežuljaka (Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal), i predstavlja nevjerovatan sklad arhitektonskih zdanja od antičkih vremena preko srednjeg vijeka i renesanse do današnjih dana. Rim je po izgledu moderna evropska prijestonica, a ujedno je i grad muzej, koji svojim brojnim remek-djelima i znamenitostima predstavlja turističko carstvo za milione posjetilaca. Pogledajte naš aranžman za putovanje u Rim na jesen 2017.

PUTOVANJE U RIM - VATIKAN - KOLOSEUM - TIVOLI

5 DANA / 31.10 - 04.11.2017.

Cijena 399,00 € ( sa uključenim aerodromskim taksama)

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / 31.10.2017. / UTORAK / PODGORICA & DUBROVNIK & RIM /

Sastanak grupe kod hotela “City” u 10:00h. Polazak do aerodroma u Dubrovniku u 10:15h. Polijetanje za Rim u 15:50h. Po dolasku u Rim u 17:10h i po završetku graničnih formalnosti slijedi transfer do hotela panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Madore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrdjava svetog Andjela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg Barberini, „Bocca della Verita“ Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak metroom do čuvenih trgova: Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, fontana di Trevi, Via Nazionale… Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN / 01.11.2017. / SRIJEDA / FORUM I KOLOSEUM /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet  “Forum i Koloseum” u pratnji vodiča (ide se metroom). Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mjesta na kome je on nastao i na kome su ovjekovečene njegove najveće pobjede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog svijeta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prijestonica svijeta); brežuljak Palatino, mjesto na kome je, po legendi, vuciča odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vjekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mjesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak, nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za ciji je današnji izgled zaslužan Mikelandelo. Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

3. DAN / 02.11.2017. / ČETVRTAK / VATIKAN /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativnu posjetu Vatikanu u pratnji vodiča ( ide se metroom ). U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka; zatim Sikstinska kapela poznata po tavanici koju je oslikao Mikelandelo Buonaroti temama iz Starog zavjeta; slijedi obilazak najveće crkve na svijetu - Crkve svetog Petra.Nakon toga slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

4. DAN / 03.11.2017. / PETAK / TIVOLI /

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta do Tivolija. Posjeta kompleksa Vila D’Este koji sa svojom palatom, baštom i više stotina monumentalnih fontana u baroknom stilu, pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje.

5. DAN / 04.11.2017. / SUBOTA / RIM & DUBROVNIK & PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka predviđeno je slobodno vrijeme do napuštanja hotela. Transfera do aerodroma u 11:30h. Let za Dubrovnik je predviđen u 14:50h po redu letjenja. Dolazak u Dubrovnilk u 16:15h. Transfer do Podgorice. Kraj usluga. 

 

U CIJENU JE URAČUNATO:

- Prevoz avionom na relaciji Dubrovnik – Rim – Dubrovnik

- Transfer na relaciji Podgorica – Dubrovnik – Podgorica

- Transfer od aerodroma do hotela i obratno

- Ručni i čekirani prtljag

- Usluga četiri noćenja sa doručkom u hotelu Regio 3* u centru Rima

- Usluga pratioca / vodiča za obilaske po programu

- Organizacioni i ostali troškovi

- Aerodromske takse

 

U CIJENU NIJE URAČUNATO:

- Troškovi putnog  zdravstvenog osiguranja ( 5,00 € )

- Fakultativne posjete, ulaznice i karte za gradski prevoz

- Gradska taksa: za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4,00 € po osobi po danu, dok u hotelu kategorije 4* plaća se 6,00 € po noći i osobi isključivo na recepciji hotela.

 

NAPOMENE:

- Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

- Jednokrevetne sobe se rade na upit

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 putnika

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.   

- AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria