Španija putovanje Andaluzija na jesen 2017

Aranžman: Andaluzija

Prevoz: avion

Trajanje aranžmana: 7 dana

Termin polaska: 19.10.2017.

Cijena: 639,00 €

 

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mjesto gdje se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture. 

 

ŠPANIJA - ANDALUZIJA PUTOVANJE NA JESEN

SEVILJA – MALAGA - KORDOBA - GRANADA - KADIZ

19.10 - 25.10.2017.

AVIO KARTE + AERODROMSKE TAKSE + 6 NOĆENJA U HOTELIMA SA 3* + OBILASCI + TRANSFERI

CIJENA: 639,00 € 

 

PROGRAM PUTOVANJA U ŠPANIJU - ANDALUZIJU:

1. DAN / 19.10.2017. / ČETVRTAK / PODGORICA - DUBROVNIK - BARSELONA - MALAGA /

Okupljanje grupe na parkingu kod hotela "City" u 09:00 h. Transfer iz Podgorice do Dubrovnika je predviđen u 09:15 h. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 15:15 h. Slijetanje u Barselonu u 17:15. Sledeći let za Malagu je u 21:40. Po slijetanju na aerodrom u Malagi transfer do hotela u Toremolinasu. Noćenje.

2. DAN / 20.10.2017. / PETAK / MALAGA / 

Doručak. Odlazak u razgledanje Malage. Panoramsko pješačka tura: Ovaj španski lučki grad, smješten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vjekova ostavljena nebrizi. Vidjećemo: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 21.10.2017. / SUBOTA / TOREMOLINAS - GRANADA - ALHAMBRA /

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposjećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mešuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti... Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha... fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Nakon obilaska Alhambre slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Toremolinas. Noćenje.

4. DAN / 22.10.2017. / NEDELJA / TOREMOLINAS - RONDA - KADIZ - ARKOS DE LA FRONTERA - SEVILJA /

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja prema Rondi, koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom nastavak putovanja prema planinskom vijencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na brojna, udaljena  bijela španska sela, čije se konture pojavljuju na obroncima planinskih visova. Usputno, kraće, zadržavanje u jednom od živopisnih andaluzijskih sela, Arkos de la Frontera, koji se bajkovito prostire na brdu i svojom arhitekturom i bijelom bojom građevina privlači pažnju. Kraća pauza radi odmora ili šetnje uskim, vijugavim, ulicama do centra starog dijela mjesta, do Trga Kabildo, odakle se pruža prekrasan pogled na okolne vrhove planine Siera de Grasalema. Mjesto je još u doba praistorije, zbog svog položaja, imalo strateški značaj, dok danas predstavlja početak rute “ Bijela španska sela”- atrakcije Andaluzije. Vožnja prema jugu, ka luci Kadiz, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smješten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim bijelim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije.. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje za Sevilju. Po dolasku u Sevilju slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

5. DAN / 23.10.2017. /PONEDELJAK / SEVILJA /

Doručak. Odlazak u panoramsko pješacki obilazak grada: Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka. Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Fakultativni odlazak na flamenco. Noćenje.

6. DAN / 24.10.2017. / UTORAK / SEVILJA - KORDOBA /

Dorućak. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet za Kordobu. Vožnja živopisnim predjelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dijela Andaluzije, na obali rijeke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim dijelom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vjekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita.Slobodno vrijeme. Povratak u Sevilju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN / 25.10.2017. / SRIJEDA / SEVILJA - BARSELONA - DUBROVNIK - PODGORICA /

Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma.  Let za Barselonu je u 07:50h. Let iz Barselone za Dubrovnik je u 12:20h. Po dolasku u Dubrovnik transfer do Podgorice. Kraj programa.

 

U CIJENU ARANŽMANA  JE UKLJUČENO:

• Avionska karta na relaciji Dubrovnik – Barselona – Malaga, Sevilja – Barselona – Dubrovnik ( Avio kompanija Vueling)

• Transfer: Podgorica – Dubrovnik – Podgorica

• 3 noćenja u hotelu sa 3* u Toremolinasu na bazi N/D, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama 

• 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Sevilji u dvokrevetnim sobama

• Transferi aerodrom – hotel – aerodrom

• Razgledanja predviđena programom

• Usluge vodiča/pratioca grupe tokom cijelog putovanja

• Aerodromske takse

• Ručni i čekirani prtljag

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

• Fakultativni izleti

• Ulaznice za muzeje, karte za metro

• Doplata za jednokrevetnu sobu

• Putno zdravstveno osiguranje 8,00 €

• Individualni troškovi

• Lokalne boravišne takse, plaćaju se na recepciji hotela 

 

NAPOMENE:

- Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Smještaj je obezbijedjen u standardnim dvokrevetnim sobama, trokrevetne sobe je moguće dobiti na upit, ali uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

- Jednokrevetne sobe se rade na upit

- Hrana i piće na letovima avio kompanije Vueling se naplaćuju

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 putnika

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije  polaska.   

- AGENCIJA NIJE ODGOVORNA ZA EVENTUALNE PROMJENE SATNICE LETOVA 

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria