Aranžman: Tirana

Prevoz:  autobus

Trajanje aranžmana: 1 dan

Termin polaska: 11.02.2018.

Cijena: 15,00 EUR

 

TIRANA – SKADAR – ŠOPING  / DAN ZALJUBLJENIH

JEDNODNEVNI IZLET

11.02.2018.

Cijena: 15,00 EUR

Tirana je glavni i najveći grad Albanije. Osnovana 1614, a postala je glavni grad 1920. godine. Kroz grad protiče rijeka Išem i rječica Tirana. Prosječna nadmorska visina iznosi 110 metara. Ethembegova džamija cija je gradnja završena 1821. jedan je od značajnijih objekata. Još jedna interesantna građevina u blizini džamije, na Skenderbegovom trgu je kula sa satom, izgrađena 1830. Godine 2001. završena je izgradnja najveće crkve u Tirani, katoličke crkve Svetog Pavla. Svetsko sjedište islamskog religioznog reda Bektaši Sufi se nalazi u Tirani. Grad je takode sjedište Univerziteta u Tirani, osnovanog 1957, i mnogih državnih i društvenih zdanja, kao što je Albanski institut nauka, Akademija umetnosti, Poljoprivredni univerzitet, Vojna akademija, Institut ministarstva spoljnih poslova, Narodna skupština, i Visoki sud.

PROGRAM PUTOVANJA: 

Sastanak grupe ispred hotela “City” u 07:15 h. Polazak u 07:30h. Vožnja prema Skadru preko Božaja. Po dolasku u Skadar, slijedi kratko razgledanje grada u pratnji turističkog vodiča uz pauzu od pola sata. Nastavak vožnje ka Tirani. Dolazak u Tiranu. Obilazak grada sa vodičem. Slobodno vrijeme do 17:00 h, kada je planiran odlazak do jednog od brojnih tržnnih centra u Tirani. Slobodno vrijeme do 19:30 h, kada je planiran povratak za Podgoricu. Dolazak u večernjim časovima. Kraj izleta.

U CIJENU JE UKLJUČENO:

• Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

• Usluge vodiča/pratioca grupe

U CIJENU NIJE UKLJUČENO :

• Individualni troškovi putnika 

 

 

Licenca Ministarstva turizma broj 289. Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Guliver d.o.o. koji su sastavni dio programa putovanja. 

MINIMUM ZA REALIZACIJU 40 PUTNIKA.

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria