Aranžman: Sofija

Prevoz: autobus

Trajanje aranžmana: 5 dana

Termin polaska: 07.03.2018.

Cijena: 109,00 €

 

 

 

SOFIJA & PLOVDIV - 8. MART

5 DANA - 109,00 €

07.03 - 11.03.2018.

( PREVOZ, VODIČ, HOTELSKI  SMJEŠTAJ )

 

Kako je osnovana prije sedam hiljada godina, Sofija je drugi najstariji glavni grad u Evropi. Tokom vremena je imala više imena, a ostaci starog grada su i danas vidljivi. Sofija je prvo bila tračka naseobina po imenu Serdika, nazvana po tračkom plemenu Serdi. Rim ju je osvojio 29. godine nove ere, i postala je glavni grad provincije Dacia Mediterranea. Huni su je uništili 447. Grad je ponovo izgradio vizantijski imperator Justinijan i preimenovao u Triadica. Pod Bugarima je ime grada bilo Sredec, a promenjeno je u Sofija (što znači "mudrost") 1376. Sofiju je 1382. osvojilo Otomansko carstvo, i postala je glavni grad turske provincije Rumelije. 1878. su je preuzeli Rusi, a postala je glavni grad nezavisne Bugarske 1879. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Sovjeti su zauzetli Sofiju i pro-njemačku Bugarsku.

U gradu ima 16 univerziteta, među kojima je i Univerzitet u Sofiji, osnovan 1889. Ova pravoslavna metropola ima mnoštvo crkava, među kojima su značajnije crkva Svetog Đorđa, Svete Sofije, Crkva Svete Nedelji i katedrala Aleksandra Nevskog.

PROGRAM PUTOVANJA:                                                 

1. DAN / 07.03. / SRIJEDA / PODGORICA - SOFIJA /

Sastanak grupe ispred hotela “City” u 22:15 h. Polazak za Bugarsku u 22:30h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor i granične formalnosti.

2. DAN / 08.03. / ČETVRTAK / SOFIJA /

Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Obilazak grada: Crkve Svetog Đorđa, Svete Sofije, Svete Petke, Svetih Sedam Svetaca, crkva Svetog Nikolaja, patrijaršijska katedrala Aleksandra Nevskog, džamija Banja Baši jedna od najstarijih džamija na Balkanskom poluostrvu i spomenik kulture, sinagoga, Rotonda Svetog Đorđa, Narodno pozorište, zgrada Predsjedništva, Ulica Cara Osloboditelja (popločana keramičkim pločicama i vjeruje se da je jedan dio pločica od čistog zlata), spomenik Aleksandra Nevskog, zgrada Skupštine, jezero Arijana, Ulica Vitoša (idealna za shopping i kafu u jednom od gradskih kafića)... Smještaj u hotel oko 14:00h. Slobodno vrijeme. Odlazak u neki od restorana na proslavu 8. Marta. Individalni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 09.03. / PETAK / SOFIJA - PLOVDIV /

Doručak. Slobodan dan za individualne akjtivnosti ili fakultativni odlazak do Plovdiva. Panoramsko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture: Antički amfiteatar iz 2. vijeka, rimski stadion, crkva Svetog Konstantina, kao i brojni muzeji i galerije, starog utvrđenja iznad rijeke  Marice... Slobodno vrijeme za individualno razgledanje i posjetu muzeja kao i očuvanih aristokratskih vila iz 18. i 19. vijeka koje su pretvorene u muzeje… Povratak za Sofiju u popodnevnim časovima. Noćenje.

4. DAN / 10.03. / SUBOTA / SOFIJA - PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme ili odlazak u šoping u jedan od mnogobrojnih tržnih centara. Polazak za Crnu Goru u popodnevnim satima.

5. DAN / 11.03. / NEDELJA / PODGORICA /

Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim satima ispred hotela “City”. Kraj programa. 

 

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

* Prevoz autobusima visoke turisticke klase na relaciji Podgorica – Sofija – Podgorica;

* Obilasci prema programu;

* 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Sofiji;

* Usluge pratioca grupe / vodiča;

* Organizacioni troškovi.

 

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

* Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;

* Karte za gradski prevoz;

* Međunarodno zdravstveno osiguranje 5,00 € (obezbjeđuje agencija);

* Doplatu za jednokrevetnu sobu;

* Individualne troškove u hotelu i za vrijeme putovanja;

 

NAPOMENE:

- Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

- Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

- Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria