Aranžman: Solun i Meteori

Prevoz: autobus

Trajanje aranžmana: 5 dana

Termin polaska: 07.03.2018.

Cijena: 119,00 €

 

 

SOLUN & METEORI – 8. MART

5 DANA – OD 119,00 €

07.03 – 11.03.2018.

(PREVOZ + SMJEŠTAJ + VODIČ)

 

Solun ili Tesaloniki, drugi je po veličini i značaju grad u Grčkoj, poslije Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. U upravnim granicama grada Soluna živi oko 370 hiljada stanovnika, ali „Velikom Solunu“ (šire gradsko područje), koji se sastoji od 16 gradskih i prigradskih opština, živi 1.104.766 žitelja ili svaki drugi stanovnik periferije Središnja Makedonija. Grad je poznat kao velika luka i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore. Osnivač Soluna je kralj Kasandar 316. godine p. n. e. Vjeruje se da je grad dobio ime po Tesaloniki, supruzi Kasandra i polusestri Aleksandra Velikog... 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / 07.03.2018. / PODGORICA - SOLUN

Polazak iz Podgorice ispred hotela "City" u večernjim satima udobnim autobusom visoke turističke klase. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

2. DAN / 08.03.2018. / SOLUN /

Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Bijela kula, Solunska luka, Rotonda, Galerijusov slavoluk, crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg...obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Uveče fakultativni odlazak na proslavu osmog marta u nekoj od mnogobrojnih taverni uz tradicionalnu muziku, hranu i piće… Noćenje.

3. DAN / 09.03.2018. / SOLUN  /

Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti. Odlazak do fabrike  kože i šoping. Posjeta tržnom centru "Cosmos" jednom od najvećih u ovom dijelu Grčke. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / 10.03.2018. / SOLUN – METEORI – PODGORICA /

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Kalambaki, mjestu gdje se nalazi jedinstvena grupa pravoslavnih manastira - čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Obilazak jednog od manastira (Svete Trojice ili Svetog Stefana). Nakon obilaska, imaćete priliku da posjetite i jedinstvenu radionicu ikona u podnožju manastira. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

5. DAN / 11.03.2018. / PODGORICA /

Rani jutarnji dolazak u Podgoricu. Kraj programa.

 

U CIJENU JE UKLJUČENO: 

- Autobuski prevoz na navedenoj relaciji (visokopodni sa audio i video opremom); 

- 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Solunu; 

- Razgledanje prema programu;  

- Troškove organizacije putovanja;

- Usluge vodiča/pratioca grupe za vrijeme putovanja.

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO: 

- Fakultativni izleti i posjete;

- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (obezbjeđuje agencija);

- Ulaznice za lokalitete koji se posjećuju.

 

NAPOMENE:

- Organizator putovanja je Guliver Travel, licenca broj 289 izdata od Ministarstva Turizma i održivog razvoja.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Provjeriti 2 dana prije putovanja tačno vrijeme i mjesto polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje i konzumiranje opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava žalbe i povraćaja novca.

- Putnik će prihvatiti sjedište koje mu agencija dodijeli. Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom aranžmana, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnik nema pravo da traži smještaj u hotel, odnosno sobu prije 14:00 časova na dan dolaska, a dužan je da napusti hotel, odnosno sobu u 10:00 časova na dan odlaska.

- Putnik je dužan da poštuje kućni red objekta u kome je smješten i lično odgovara za eventualnu štetu koja je nanešena na objektu, sobi, apartmanu za vrijeme njegovog boravka u istom.

- Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika.

- Mogućnost plaćanja na 6, 9 i 12 mjesečnih rata preko CKB, NLB ili ATLAS banke

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 7 dana prije polaska.

Korisnička podrška

Partneri

Montenegro Airlines

Turkish Airlines

Air Serbia

TA Big Blue

TA Adria